vineri, 14 octombrie 2022

Cum tratăm pielea uscată a corpului, problemă agravată în anotimpul rece


Odată cu sosirea anotimpului rece, mulți dintre noi constată că pielea devine din ce în ce mai uscată. Glandele sebacee nu mai lubrifiază corespunzător pielea, scade nivelul de umiditate din celulele pielii. În plus, pe lângă senzația neplăcută, de piele care ține, ne putem confrunta chiar și cu anumite complicații, precum leziuni ce pot favoriza infecții.

Tocmai de aceea, în special în sezonul rece, avem nevoie să îngrijim și mai atent tenul și pielea corpului. Diana Baicu, specialist în industria de frumusețe profesională, explică de ce ne este afectat filmul hidrolipidic al pielii în această perioadă și ce putem face pentru a proteja sănătatea pielii.

Cum recunoaștem pielea uscată?


”Pielea uscată se descuamează, provoacă un prurit (mâncărime), este iritată și simțim senzația de tragere. Apare din cauza unui deficit de lipide. La suprafața pielii avem un film hidrolipidic care ne protejează. 

Când există un deficit de uleiuri naturale și apă, pielea se usucă și nu mai poate să își îndeplinească rolul natural de protecție a organismului. Atunci, noi trebuie să îi acordăm o îngrijire specială”, spune Diana Baicu.


De ce apare pielea uscată?


”Pielea uscată poate avea și o cauză genetică, dar, în cele mai multe dintre cazuri, apare pentru că nu o îngrijim așa cum ar trebui. Foarte mulți dintre noi, femei și bărbați, indiferent de vârstă, nu acordăm suficientă importanță pielii corpului și ne concentrăm mai mult pe ten. 

O altă cauză poate fi și contactul prelungit cu apa. Dacă facem băi foarte lungi, ori fierbinți, folosim produse pentru curățarea pielii care sunt prea dure și nu exfoliem, pielea se usucă”, spune specialistul.

Ce e de făcut?


”Fără apă fierbinte și multe băi. Temperatura apei pe care o folosim atunci când facem duș sau baie trebuie să fie una medie. Nici prea caldă, nici prea rece. Specialiștii recomandă să facem dușuri, iar băile în cadă să fie doar o dată, de două ori, pe săptămână și să nu dureze mai mult de 10 minute.

E foarte important și ce fel de produse folosim atunci când ne spălăm. Nu ar trebui să folosim produse care conțin săpun, alcool și aș recomanda mai degrabă o cremă de duș, în special atunci când avem genetic pielea uscată. Să folosim chiar un gel de duș cu proprietăți exfoliante.

De exemplu, Babor Pro AHA Cleansing Lotion este un gel de curățare, peeling și tonic 3 în 1. Curăță, exfoliază și purifică pielea dintr-o singura miscare. Este potrivit pentru pielea uscată, deshidratată. Conține 1,8% acid lactic, 2% complex de săruri fitice, betaglucan și pantenol, cu un pH de 4,2. 

Curăță eficient, dar delicat, fără a usca pielea. Conținutul de lipide mentine la nivel optim bariera cutanată. Folosiți gelul de curățare AHA o dată pe zi timp de maximum 4 săptămâni, pauză de 6-8 săptămâni până la următoarea serie de tratament.



Exfoliere. Mulți dintre noi nu ne exfoliem pielea corpului. Exfolierea este la fel de importantă ca hidratarea atunci când vorbim despre combaterea pielii uscate. Pielea ar trebui exfoliată cam de două-trei ori pe săptămână. Există geluri de duș cu texturi exfoliante pe care le masăm bine pe corp. 

Dacă nu vrem să exfoliem cu gelul de duș, după ce ne spălăm, luăm un exfoliant, îl punem în palme și apoi venim și masăm tot corpul. Apoi trecem doar cu jetul de apă, nu mai venim din nou cu gel de duș. Atunci pielea noastră rămâne deja hidratată.

Crema - gel exfoliant Guinot Gommage Facile Easy Scrub pentru corp exfoliază și curăță perfect pielea. O catifelează, lăsând-o moale și hidratată, indiferent dacă îl folosiți în baie sau la duș, în mai puțin de două minute. Conține extracte de loofa, particule exfoliante și lamesoft, un agent de curățare moale din nucă de cocos, porumb și floarea soarelui, ce catifelează și protejează pielea.

Serumuri. Când avem pielea foarte uscată, folosim serumuri. Nu este suficient să folosim un lapte de corp. Mai ales dacă avem peste 40 de ani. Există serumuri speciale. Cum sunt cele pentru față, există serumuri și pentru corp. Se aplică cantități foarte mici. Pur și simplu încălzim produsul în palme, după care îl aplicăm pe tot corpul.

Există foarte multe geluri/serumuri special concepute pentru a acționa peste noapte. Le aplicăm seara, înainte de culcare. Insistăm pe zonele unde pielea este mai uscată, cum ar fi coatele, genunchii. Aplicăm acolo o cantitate ceva mai mare. După ce am aplicat serumul, venim cu un lapte de corp sau o cremă nutritivă. Dacă vrem și efect de fermitate, este necesar să aplicăm o cremă.


Uleiuri. Avem de asemenea uleiurile. Uleiul de argan, spre exemplu. Combinăm uleiul cu loțiunea de corp, iar crema devine mult mai untoasă. Uleiul de argan are foarte multe proprietiăți benefice. El conține vitamina E, care are proprietăți antioxidante. Conține Omega, fenoli. Aduce multiple beneficii în ceea ce privește calitatea pielii sau a părului.

Moroccanoil Dry Body Oil oferă hidratare instantanee, pentru piele catifelată și mătăsoasă. Infuzează pielea cu proprietățile hrănitoare și antioxidante ale uleiului de argan, și este bogat în acizi grași esențiali și extracte din ulei de măsline și avocado. Formula ușoară se absoarbe rapid pentru a reține umiditatea, calmând, în același timp, zonele uscate și îmbunătățind textura și tonusul pielii.

Uleiul de argan pur Moroccanoil Body™ învăluie pielea, unghiile și părul cu proprietățile hrănitoare ale uleiului de argan pur 100%. Extrem de bogat în vitamina E, acizi grași esențiali și antioxidanți, acest ulei luxos, fin, oferă nenumărate beneficii pentru ten, corp si păr.

Produse bifazice. Pentru persoanele cărora li se pare mult să aloce trei minute pentru îngrijirea corpului, s-au inventat produse bifazice, sub formă de spumă, care sunt și mai ușor de aplicat. Trebuie doar să le aplicăm în fiecare zi”,

declară Diana Baicu, specialist în industria de frumusețe profesională.

Spuma de corp Babor Spa Energizing bi-phase Body Foam oferă îngrijire corpului în două faze cu ingrediente naturale prețioase, formulă delicată, cu ingrediente naturale și aroma fresh. Hidratează intensiv pielea și oferă prospețime imediată.
Este o spumă delicată hrănitoare ce este absorbită rapid ca o loțiune de corp. Uleiurile valoroase din produs protejează pielea de deshidratare și ajută la reconstrucția stratului lipidic.


Pentru hidratare intensivă mai pot fi folosite:


Guinot Longue Vie Corps, cremă de corp, are o formulă avansată regenerează și tonifiază pielea, un complex de viață celulară cu 56 de ingrediente active ce furnizează elementele necesare vieții celulare și regenerării.

Guinot Longue Vie Decoletee, un ser pentru decolteu, ce conferă o piele hidratată, catifelată și vizibil întinerită.

Moroccanoil Body Lotion Fragrance Original, o formulă ultra-ușoară, cu absorbție rapidă, ce conține un amestec de uleiuri hrănitoare - inclusiv uleiuri de argan, tsubaki și primula - și extract de frunze de aloe calmante pentru a lăsa pielea mai moale, mai netedă și mai strălucitoare.

Produsele profesionale recomandate de Diana Baicu sunt disponibile în magazinul Top Line (Bd. Regina Maria 14, București), pe www.topline.ro și în saloanele partenere Top Line din toată țara.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search