marți, 7 martie 2023

Cum să îngrijești tenul cuperozic


Ai pielea sensibilă și te confrunți cu roșeață care se accentuează la diferențele bruște de temperatură? Cuperoza sau în termeni populari „boala obrajilor roșii” este o leziune a pielii care apare, mai exact, în zona obrajilor, nasului și bărbiei.

Cuperoza este al doilea stadiu evolutiv al rozaceei, o boală inflamatorie a pielii, o leziune cutanată care se prezintă cu microtelangiectazii difuze, legate de porozitatea și fragilitatea excesivă a capilarelor. Boala se manifestă prin dilatația ireversibilă a vaselor de sânge. Roșeața feței este permanentă și este însoțită, de obicei, de edem sau umflarea pielii.

Un alt simptom al cuperozei este senzația de căldură puternică eliberată în zonele afectate ce se manifestă intens în caz de emoții puternice și/sau schimbări de temperatură.

Info: 10% din populația lumii suferă de cuperoză. Cei afectați sunt în principal adulții cu vârste peste 25 de ani, 60% dintre cazuri fiind femei. Cuperoză, eritroză, rozacee, un trio ce afectează pielea sensibilă și reactivă, cu tendință de înroșire a feței.

Cine este mai predispus la cuperoză și de ce?


Cuperoza afectează, în special, tenurile cu o piele subțire, sensibilă și ușor iritabilă și se manifestă cu o incidență mai mare la femeile cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani, înainte sau după instalarea menopauzei. În plus, sunt predispuse cuperozei persoanele cu tenul foarte deschis, atât femei, cât și bărbați.

Cauze și factori de risc pentru cuperoză

Experții nu pot găsi o cauză specifică care declanșează cuperoza. Cu toate acestea, soarele este principalul factor declanșator al acestei afecțiuni. Chiar și vântul contribuie la modificarea nivelului microcirculației subepidermice. În timpul sezonului rece, cuperoza se înrăutățește din cauza schimbărilor bruște și frecvente de temperatură la care este supusă fața atunci când trece de la frigul extern la medii supraîncălzite. Pereții capilarelor se îngustează și se dilată rapid și brusc, dând naștere la „bufeuri" care sunt asociate cu un sentiment de căldură, determinând capilarele să se dilate.

Alți factori agravanți ai cuperozei

· Excesul de alcool, asociat cu disfuncția intestinală și hepatică, poate agrava microcirculația, din cauza eliberării repetate de substanțe toxice.

· Factorii emoționali - duc la eliberarea de substanțe asemănătoare histaminei, care pot evidenția mai mult cuperoza, fiind înzestrați cu acțiune vasodilatatoare.

· Unele situații de deficit de vitamine, în special avitaminoza / hipovitaminoza vitaminei C și a vitaminei PP

· Excesele alimentare și consumul excesiv de condimente

Cum poate fi prevenită cuperoza?

În primul rând, adoptă un stil de viață sănătos și regulat, o dietă curată, săracă în alcool și cafea. Apoi, cere medicului sau farmacistului mai multe informații despre tratamentele medicale și cosmetice care ajută la îmbunătățirea stării de sănătate a pielii tenului. Este esențial, să îți menții tenul bine hidratat cu ajutorul cremelor pe bază de ingrediente calmante, antiinflamatoare și antiînroșire. Sugestia noastră? Gama dermatocosmetică Roséliane de la Uriage.

Soluții pentru o regenerare eficientă a pielii

În cazul cuperozei, este important ca pielea să fie protejată în mod corespunzător. Mai exact, pentru a contracara cuperoza, este recomandat să aplici, indiferent de anotimp, o cremă regenerantă cu extracte din plante (cele cu ginseng și alge roșii dau rezultate foarte bune) și nu în ultimult rând, cu factor de protecție solară. 


 

Roséliane FLUID DEMACHIANT - creat special pentru pielea sensibilă predispusă la roșeață – curăță delicat și îndepărtează machiajul de pe față și ochi, fără să necesite clătire. În plus, calmează imediat roșeața și reîmprospătează tenul.

Fluidul conține ingrediente active ce calmează și catifelează pielea precum: ulei de caise (conținut ridicat în vitaminele A și B, ce oferă proprietăți de hidratare, calmare, regenerare și de catifelare a pielii), nalbă (proprietăți antiroșeață, emoliente, calmante și de reîmprospătare), gălbenele (acțiune emolientă, calmantă și de reîmprospătare, eficientă în tratamentul pielii uscate, cu rugozități, predispusă la bufeuri și cu eritem) și Apă Termală Uriage în procent de 10%. 



 

Roséliane CREMĂ CU TEXTURĂ LEJERĂ - cu textură delicată și mătăsoasă pentru pielea sensibilă predispusă la roșeață. Corectează și reduce roșeața, calmează, hidratează, decongestionează. 

În plus, reglează, reface bariera cutanată și ameliorează iritațiile grație complexului brevetat Cerasterol 2F și Apei Termale Uriage 10%. Mai mult de atât, echilibrează funcțiile barierei imune mulțumită complexelor SK5R ce reglează acțiunea Kalicreinei 5 și TLR2Regul ce modulează reacția sistemului imunitar. Protejează sistemul vascular al pielii prin asocierea extractelor din plante (ginseng și alge roșii) ce limitează roșeața. De asemenea, hidratează și estompează roșeața cu ajutorul glicerinei, untului de shea și particulelor perlate verzi.

Roséliane CREMĂ CU TEXTURĂ BOGATĂ are la bază aceleași complexe brevetate Uriage și oferă o consistență cremoasă, hrănitoare și foarte confortabilă. Pentru a spori senzația de confort a pielii, crema conține polidecene și unt de shea. 



Roséliane CREMĂ CC SPF30 – Nuanță universală ce uniformizează și oferă luminozitate în mod natural tenului de culoare deschisă spre medie (pigmenți minerali cu putere mare de acoperire), acoperă instant toate semnele de roșeață, hidratează și protejează împotriva radiațiilor UV: SPF30. 


Roséliane CREMĂ CC SPF50+ oferă o protecție solară foarte ridicată și acoperă roșeața în proporție de 94%. Mai mult de atât, reduce inflamația în proporție de 93% și ameliorează rapid senzația de disconfort (55%). Are la bază Apă Termală Uriage, Cerasterol 2F și TLR2-Regul și extract de ginseng. Aceasta este disponibilă în două nuanțe diferite pentru fiecare tip de piele (fototip 1 și 2 – nuanță mai deschisă și fototip 3 – nuanță medie).

Roséliane MASCĂ ANTIROȘEAȚĂ reconfortează pielea iritată cu efect de calmare imediată, senzație de răcorire, confort de lungă durată și hidratare intensă grație rășinei de biozaharide. 

...........................

Produsele Roséliane sunt disponibile online și în farmacii – atât lanțuri naționale, cât și regionale și independente (Farmaciile Tei & Bebetei, Dr. Max, Help Net, Remedium, Mattca, Morpheus, Nordpharm, Salofarm sau pe platformele e-commerce, precum eMag.ro), iar prețurile lor variază în funcție de complexitatea gamei. 

Întreabă și tu medicul sau farmacistul despre produsele Uriage și, în funcție de nevoi, alege-le pe cele care ți se potrivesc.


Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search