luni, 3 aprilie 2023

Ce sunt punctele negre și ce fac eu pentru a le ține sub control

 


 Nu toată lumea se naște cu o piele coală de hârtie. Ce să facem... Noi ceilalții trebuie să facem eforturi pentru a avea o piele sănătoasă și frumoasă, în timp ce alții primesc de la natură un ten impecabil fără să aibă vreun stres. Închei acest mic moment la un zid al plângerii imaginar și trecem la treabă cu soluții, că de văicărit e ușor!

Ce sunt punctele negre

Punctele negre sunt specifice tenului gras sau celui care a fost gras cândva, așa ca al meu. Până acum câțiva ani era gras, acum a devenit uscățel spre deshidratat, dar cu pori măriți și puncte negre. Ciudată combinație!

În glandele sebacee se acumulează sebum în exces, impurități și celule moarte, care se oxidează la aer și dobândesc colorația neagră tipică. Punctele negre, denumite și comedoane, apar de obicei pe nas și în jurul acestuia, pe bărbie, iar uneori și pe frunte sau pe alte zone ale corpului. 

Multe lucruri contribuie la sănătatea generală a pielii, respectiv aspectul ei mai puțin plăcut, dar iată câteva specifice pentru prevenirea punctelor negre și a acneei:

• Fluctuații hormonale
• Stres și îngrijorare
• Un stil de viață nesănătos
• Ereditatea
 

Cum țin eu punctele negre sub control

Nu există un remediu magic pentru eliminarea permanentă a punctelor negre. Nu faci o dată un tratament cosmetic la salon sau aplici o mască pentru eliminarea punctelor negre și spui că ai scăpat pe veci. Din păcate, nu așa funcționează treaba și viața nu e dreaptă, știu!

De aceea, este important să găsești o rutină de îngrijire a pielii care să fie adaptată obiectivelor și tipului tău de ten. O rutină pe viață. Sau rutine, în cazul meu, că au fost multe. Și sunt. În funcție de ce probleme sau nevoi are tenul meu într-o perioadă sau un anotimp anume, folosesc diverse produse.

1. Curățarea este esențială!

Neapărat, DEMACHIERE/ CURĂȚARE! Niciodată nu se merge la somn cu machiaj sau fără a spăla tenul în prealabil de impuritățile acumulate peste zi (sebum, praf, bacterii, etc).


Când îmi simt tenul foarte încărcat și am o invazie de coșuri, sebumul a luat-o razna și punctele negre au scăpat de sub control, scot artileria grea: Bioderma Sébium Gel Moussant Actif, un gel de curățare în profunzime pentru tenul gras și problematic, cu acid salicilic și acid glicolic.

Îndepărtează toate impuritățile, diminuează porii și previne blocarea lor, reducând treptat imperfecțiunile. După aplicare, tenul va fi deosebit de proaspăt (apare senzația aia de piele care "scârțâie"), iar coșurile și punctele negre vor fi mai puțin vizibile cu fiecare zi. 

Nu dispar ca prin minune după o singură spălare, nu vă mint, dar se vede diferența instant. Încep să se vindece și, încet încet, se diminuează până dispar de tot. Condiția este să nu le măcelăriți voi! Știți că nu este deloc indicat să stoarcem coșurile pentru că întindem bacteriile pe toată fața și nu-i de mirare că din unul apar 20.

Nu în fiecare seară, dar destul de des folosesc și un dispozitiv sau altul Foreo. Am mai multe, preferatul meu este ursulețul Bear mini, care îmi lasă, parcă, altă față după câteva zile în care nu uit să-l folosesc. Dar pentru curățare, minunat este FOREO LUNA 4 Mini.

Funcționează pe bază de pulsații T-Sonic și elimină până la 99 % din murdăria, excesul de sebum și reziduurile de machiaj de la suprafața tenului. Perii subțiri din față sunt ideali pentru suprafețe mai mari, cum ar fi obrajii, iar perii mai groși de pe spate sunt perfecți pentru curățarea în profunzime a zonei T, mai grase. Economisiți timp cu regimul Glow Boost, care iluminează tenul în 30 de secunde, îndepărtând celulele moarte.

2. Alege produse cu acid salicilic /acid malic / acid glicolic

Cea mai bună soluție pentru a ține sub control tenul cu tendință acneică este reducerea producției de sebum în exces și exfolierea blândă a pielii pentru a îndepărta celulele moarte.​

Ingredientele dermatologic active cele mai recomandate pentru a exfolia pielea și a reduce producția de sebum sunt acizii AHA (Alpha Hydroxi Acizi) și acizii BHA (Beta Hydroxi Acizi).

ACIDUL SALICILIC

Acest ingredient activ este un acid BHA (Beta Hydroxi Acid).​

BHA-urile acționează la suprafața pielii și în profunzimea porilor, mulțumită structurii lor solubile în ulei. Ajung în pori unde îi desfundă și elimină punctele negre prevenind în același timp erupțiile viitoare. Totodată, au proprietăți calmante asupra inflamației pielii. Stimuleaza productia de neocolagen, mentine si imbunatateste fermitatea pielii, elimina impuritatile, excesul de sebum si celulele moarte de la nivelul pielii, desfundand porii si reducand riscul de formare a punctelor negre si a cosurilor.

ACIDUL GLICOLIC

Acest ingredient activ este un AHA (Alpha Hydroxi Acid). Această familie de acizi dermatologic activi exfoliază pielea la suprafață și accelerează refacerea pielii pentru a reduce semnele acneice.

Cel mai mare atu al acidului glicolic este acela că poate îndepărta celulele moarte de la suprafața pielii, fără să o agreseze. Acest acid rupe, practic, legăturile dintre celule în mod blând, permițând o exfoliere eficientă. De aceea, după folosirea produselor exfoliante pe bază de acid glicolic, tenul este curățat în profunzime, își recapătă strălucirea, porii sunt deblocați, iar cicatricele și petele pigmentare sunt estompate sau chiar eliminate.

ACIDUL MALIC

Acidul malic joacă rolul de exfoliant al primului strat de piele superficial, ajutând astfel la recăpătarea luminozității tenului, la îndepărtarea petelor pigmentate sau la curățarea porilor.

Bioderma Sébium Kerato+ este un gel care previne reapariția coșurilor, combate punctele negre și ameliorează aspectul cicatricilor minore. Conține acid salicilic și ester de acid malic, ambele - așa cum am văzut mai sus!- excelente în exfoliere, destuparea porilor și ameliorarea cicatricilor.

3. Ține sebumul sub control!

Masca Filorga Age-Purify este de ajutor pentru a ține sub control manifestările tipice tenului gras, acneic, cu puncte negre, dar și prime riduri. Datorită acestor calități cumulate, nu este nevoie să faceți compromisuri sau să alegeți între un produs pentru un ten tânăr și o îngrijire anti-aging. 

Folosită regulat, duce la minimizarea porilor, reglarea sebumului, ameliorarea punctelor negre, dar și a liniilor fine și a primelor riduri. Eu nu sunt chiar la primele și tot îmi face foarte bine!

După mască, merge de minune serul pentru întinerire Filorga Age-Purify Intensive, care va ameliora nu doar primele riduri, dar și impuritățile. Textura sa deosebit de ușoară și hidratantă a fost concepută pentru a netezi liniile fine, a reduce strălucirea excesivă și a elimina punctele negre și porii dilatați.

Pe ambele le găsiți pe Notino, la prețuri foarte bune. Spre exemplu, serul este redus aproape 50%.

Cum prevenim apariția punctelor negre

Printre factorii care favorizează apariția punctelor negre se numără și curățarea incorectă a tenului. De aceea, creați-vă un ritual de seară axat pe demachierea tenului și finisați curățarea cu o loțiune tonică, un lapte sau o apă micelară, mai ales dacă peste zi obișnuiți să folosiți un fond de ten, machiaj sau creme de plajă. 


Pentru curățarea tenului în profunzime, încercați cele mai moderne aparate faciale de uz cosmetic, cum ar fi spatula cu ultrasunete, aspiratorul pentru puncte negre sau peria sonică pentru ten, care oferă feței dvs. un tratament ca la salonul de cosmetică, lăsând-o proaspătă, netedă și radiantă.

Beauty Electro Collection Ultrasonic face scrubber este un dispozitiv foarte interesant, care previne apariția punctelor negre.

Spatula cu ultrasunete funcționează pe principiul undelor ultrasunete, care vor îndepărta impuritățile profunde din pori, celulele epiteliale moarte și sebumul excesiv – mult mai eficient, decât orice altă perie pentru curățare. În afară de aceste beneficii, spatula potențează efectul serurilor sau al altor produse pentru îngrijire, pe care le aplicați pe față. Indiferent că vă luptați cu riduri, cu acnee sau, poate, doriți să mențineți aspectul frumos al pielii cât mai mult, spatula Notino Beauty Electro este alegerea perfectă.

Introdus în rutina de îngrijire, acest dispozitiv:

îndepărtează impuritățile profunde ale porilor, celulele epiteliale moarte și sebum

- netezește tenul, reduce liniile fine și previne apariția punctelor negr

are un efect de lifting și ameliorează elasticitatea pielii

 

 

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search