vineri, 26 mai 2023

Cele mai bune creme pentru față cu SPF 50 (și pentru alergie solară)



Si-un buchețel de creme solare pentru astăzi pentru că, nu-i asa, ne dorim bronz dar nu și riduri, pete, arsuri, alergie. Crema de față cu SPF 50 te scutește de toate astea! Încă o dată: există creme "de strada" cu spf 50, invizibile, hidratante, care nu se vad. Nu doar acele texturi albicioase antice și de demult de care fuge lumea la plaja sau în afara ei.


Si dacă mai este cineva care crede ca-i doar marketing și bla bla, n-aveti decât sa testați pe pielea voastră!

Vă spune una care a făcut 15 ani plaja cu ulei SPF 6 sau maxim 10-15. Oho, am trăit multe arsuri, piele care se jupuia pana la sânge, iaurt pe piele, creme de arsuri... Nici nu era informația peste tot ca acum, nici nu credeam în diferenta pe care o face un SPF ridicat și o crema de buna calitate.

Evident ca e mai bine sa stai 2 ore la plaja dimineața, dar pentru cineva care iubește plaja și marea și nu se da plecata de acolo zi lumina, spf 50 e viata!
Nu doar la plaja e nevoie de protecție solara, iar cine a stat o zi întreaga în parc cu copilul sau a fost la jogging sau a băut o cafea de 2 ore la terasa, știe ce spun. Nas rosu, frunte roșie, obraji care ustura...
Si exista și crema de fata cu spf  50 colorată, care poate tine perfect locul unui fond de ten!
 
Pe scurt, ce creme cu protectie solară îmi plac mie acum și de ce:

1. Darphin Soleil Plaisir Face SPF50

Este o cremă matasoasă, cu textură lejeră, acid hialuronic, vitamina E si protectie UVA/UVB SPF50 ce ajuta la prevenirea deteriorarii pielii, a liniilor, ridurilor si a petelor de depigmentare. 
Lasă tenul luminos si neted, nu are finish albicios, nu încarcă pielea, hidratează și este potrivită și ca bază de machiaj. 
Poate fi folosită și la plajă, și pe stradă, și în parc și oriunde! Arată minunat pe piele.
O găsiți și pe Notino, la un preț redus.

 

2. Cremă hidratantă pentru ten normal-uscat CeraVe Moisturizers SPF 30

CeraVe Moisturizers este îmbogățită cu 3 ceramide esențiale care oferă pielii hidratare intensă de până la 24 de ore și protecție împotriva razelor UVA/UVB și a poluării. Cu o formulă cu SPF 30 ultra-lejeră, non-grasă și non-comedogenică, această cremă este ideală pentru tenul normal până la uscat.
Cu ajutorul tehnologiei MVE, formula sa ultra-lejera ofera o eliberare continua a ingredientelor hidratante pe parcursul zilei si asigura hidratare timp de 24 de ore.
De asemenea, contine vitamina E si niacinamida pentru a mentine pielea catifelata si hidratata pe parcursul intregii zile.  
Este plăcută și ca bază de machiaj, lasă fondul de ten să se întindă foarte bine pe piele, nu are aspect inestetic.
Dacă aveți nevoie de protecție solară maximă, uitați-vă pe Notino și după crema CeraVe Moisturizers cremă hidratantă SPF 50.


3. Piz Buin Allergy Sun Sensitive Skin Cream Face SPF50 + 

Când am văzut Allergy și piele sensibilă, mi-am zis instant că trebuie să o testez pentru că... ALERGIE SOLARĂ nasoală rău de mulți ani.

Piz Buin Allergy Sun Sensitive Skin Cream Face SPF50 + oferă o protecție eficientă pentru tenul sensibil, predispus la alergii solare, se absoarbe rapid în piele, menține tenul hidratat și fin, pe termen lung, rezistentă la transpirație și la apă.
Crema conferă, așadar, SPF 50+ - protecție eficientă împotriva soarelui și a îmbătrânirii premature a tenului, are printre ingrediente FEVERFEW PFE™ (extract de spilcuță) - conține antioxidanți și complex Calmanelle - elimină pruritul pielii iritate.

 

4. Blemish Defense UVA/UVB Antioxidant SPF 50+ pentru ten predispus la pigmentare

Formula acestui produs senzational este sustinuta de Arbutin si Niacinamida si isi propune sa previna formarea petelor pigmentare, sa elimine inegalitatile de nuanta ale pielii, sa protejeze pielea de UVA/UVB si lumina albastra, impiedicand formarea ridurilor in acelasi timp. 

Cu sprijinul substantelor active pe care le contine, imbunatateste si repara bariera pielii, o hidrateaza in profunzime, adauga stralucire naturala si ofera un tonus armonios pielii. 

Algele de apa dulce Scenedesmus Rubescens ajuta la protejarea pielii prin stimularea propriului mecanism de aparare impotriva efectelor negative ale luminii albastre, neutralizeaza radicalii liberi si intareste pielea impotriva semnelor de imbatranire prin stimularea sintezei de colagen.


5. Uriage Bariésun 100 și Uriage Bariésun 50

Dacă ai alergie solara, pete pigmentare, ten sensibil, piele care se înroșește sau/și se arde usor, vitiligo, dermatita, etc Uriage Bariesun 100 este vis! Protejează impecabil, nu rămâne albă pe față, nu este grasă.

Am fost recent în Turcia și pentru față am folosit crema asta, pentru corp alba. Rezultatul a fost ca-n reclame: de la gât în jos eram, a doua zi, plină de bubițe și roșie ca focul. De la gât în sus, pielea perfectă, luminoasă și perfect curată. Postasem pe Instagram atunci imaginea asta wow.

Vă recomand din suflet să o încercați, este cu adevărat eficientă. Și da, m-am și bronzat!

Pentru corp am folosit ulterior, după ce apăruse deja alergia și pielea era super inflamată Uriage Bariesun 50, care este si pentru față și pentru corp. Foarte, foarte bună și ea! Nu știu cum se manifestă la voi alergia solară (cei care aveți!), dar la mine apar miliarde de bubite roșii cu varf alb, pielea este foarte inflamată și roșie, mă doare și abia suport hainele. Crema asta mi-a făcut foarte bine, am simtit cum calmează situația și am putut face plajă în continuare, iar alergia nu s-a agravat.

 
 

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search