vineri, 9 iunie 2023

Let's summer!

Avem, în sfârșit, vreme de plajă! De protecție solară avem, bineînțeles, nevoie tot timpul anului, însă pentru că vara lenevim ore întregi pe șezlong, în plin soare, se cere mai multă grijă. Și cum eu am alergie la soare de câțiva ani, chiar nu pot face plajă fără anumite produse care și-au dovedit eficacitatea pe pielea mea!


Radiația ultravioletă (UV) este o formă de energie electromagnetică, soarele reprezentând cea mai semnificativă sursă de radiații UV. Razele UV sunt clasificate în funcție de lungimea de undă: UVA (lungimea de undă cea mai lungă), UVB (lungime de undă medie) și UVC (lungimea de undă cea mai scurtă). Doar razele UVA și UVB pătrund dincolo de atmosferă și ajung până la noi, razele UVC fiind filtrate de atmosfera Pământului.

Razele UVB au o lungime de undă mai scurtă, dar un nivel mai ridicat de energie. Sunt parțial absorbite de stratul de ozon, aproximativ 5% din razele UV care ajung la sol fiind raze UVB. Nu trec de ferestre și sunt filtrate de nori.

Razele UVA au o lungime de undă lungă, dar un nivel de energie mai mică. Spre deosebire de razele UVB, acestea nu sunt absorbite de stratul de ozon, aproximativ 95% din razele UV care ajung la sol fiind raze UVA. Acestea pot trece prin ferestre si nori, așadar este greu sa ne ascundem de ele.

Ambele duc la îmbătrânirea prematură a pielii, ceea ce generează efecte vizibile, precum ridurile și sunt asociate totodată cu unele tipuri de cancer de piele. Iar cremele cu protecție solară sunt una dintre cele mai importante forme de protecție a pielii.


Factorul de protecție solară (SPF) reprezintă capacitatea unui produs de a opri cantitatea de radiații UVB absorbite de piele. Valoarea factorului de protecție solară SPF indică gradul de protecție solară oferit. În general, produsele cu SPF 15 oferă o protecție de 93% în fața radiațiilor UVB. Protecția solară 30 blochează radiațiile UVB în proporție de 97%, iar protecția 50 - SPF 50 -  până la 99%.


Ceea ce vedeți în poze sunt câteva dintre produsele cu care pielea mea alergică la soare este prietenă în vara asta! De fapt, anul acesta pentru că în ianuarie și mai am fost în Turcia și am făcut plajă protejându-mă cu multe dintre ele. Și când ies pe stradă fără machiaj am grijă să aplic o cremă de zi cu SPF 30 sau 50 pentru că altfel mi se înroșește pielea și se umple de bubițe.


Cu Uriage am avut o adevărată revelație în Turcia, luna trecută, când am aplicat pe față URIAGE Bariésun 100 Extreme Protective Fluid SPF 50+ pentru ten sensibil, iar pe corp altfel de cremă. Pe decolteu si spate eram plină de miliarde de bubițe roșii, pe față absolut niciuna. De atunci nu plec nicăieri, nici la munte, nici în parc fără crema asta.

Câteva detalii despre crema asta minune:

- Conține PVP și POLYQUATERNIUM – reduc pătrunderea filtrelor sintetice pe suprafața pielii și optimizează protecția solară.
- Are SPF 50 – protejează împotriva radiațiilor UVA și UVB
- Conține Aquaspongine și:
apă termală Uriage – calmează pielea iritată
vitaminele C și E – efecte antioxidante
fără parfum, non-comedogenic
produs testat dermatologic

Folosesc și protecție solară pentru păr atunci când plec în vacanță la mare pentru că am observat diferența. Din cauza apei sărate sau a clorului din piscină, părul devine aspru, se usucă, își pierde strălucirea. Îmi place mult gama Invigo Sun Wella Professionals., dedicată părului expus la soare.



Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search