sâmbătă, 6 mai 2023

TOP 6 cele mai frumoase parfumuri florale



 Care sunt cele mai frumoase parfumuri? Evident că acelea care îți plac ție! De data aceasta, vorbim despre preferatele mele! Și chiar dacă nu mă pot considera un fan înfocat al floralelor și, mai degrabă, îmi plac parfumurile oriental-lemnoase, au reușit câteva să mă cucerească. Datorită vaniliei!

Fără ca ordinea lor să reprezinte un clasament, iată care sunt cele mai dragi parfumuri florale din sezonul ăsta pe care le am, în mare parte, de pe Notino.


Lancôme La Nuit Trésor Fleur De Nuit

 

Apa de parfum Lancôme La Nuit Trésor Fleur De Nuit mi-a fost dăruită recent de o bună prietenă și îmi place mult! 

Apa de parfum Lancôme La Nuit Trésor Fleur De Nuit, succesorul versiunii inițiale La Nuit Trésor din anul 2015, are trei creatori. 

Potrivit lui Amandine Clerc-Marie, povestea de dragoste La Nuit Trésor pornește într-o aventură senzuală și structurată, celebrând o îmbrățișare care durează până în zori.

Honorine Blanc și-a dorit să aducă parfumului senzualitatea pădurilor, romantismul trandafirului și o notă gurmandă afrodiziacă – piloni iconici care se îmbină delicat într-o structură delicios de senzuală și irezistibilă. 

Alexis Grugeon consideră colaborarea lor ca fiind un nou opus LNT care pune în valoare senzualitatea euforică a macchiato-ului: dependența magnetică îmbracă trandafirul senzual, transformându-vă în vedeta serii.

Parfumul evidențiază esența sublimă a trandafirului de Damasc încă de la prima adulmecare.

În notele de inimă florale ale parfumului, preia controlul acordul senzual Belle de Nuit, alcătuit din tuberoză și iasomie. Notele de flori albe completează accentele intense ale noptiței. 

Pe piele va rezista cel mai mult aroma bogată de macchiato dulce care se îmbină cu aroma delicată a cremei Chantilly și cu note dulci pământii de patchouli.

 

GUERLAIN Champs-Élysées


 

 

M-am îndrăgostit abia acum câteva luni de bijuteria asta! 

Apa de parfum pentru femei Guerlain Champs-Élysées a apărut în onoarea Parisului și a renumitului bulevard Champs-Elysées, unde, la numărul 68, se află nava amiral a brandului Guerlain. 

Forma triunghiulară simbolizează atât triunghiul vieții, cât și perspectiva celei mai frumoase străzi din lume – Champs-Élysées – care se întinde de la Piramida Louvre până la Arcul de Triumf.

Acest vesel parfum floral și-a aflat inspirația într-o mimoză înflorită și mi se pare că este parfumul fără vârstă și termen de valabilitate.

Debutează cu delicioase coacăze negre, armonizate perfect cu florile de migdal. 

La scurt timp, apar arome de trandafiri, de mimoză și de liliac. 

La baza parfumului, aroma senzuală de hibiscus se împletește cu lemnul cald și fin de migdal.


 

Armani Sì Passione Éclat


 

Parfumul Armani Sì Passione Éclat vine cu provocarea de a vă dezvălui forța lăuntrică și de a vă umple viața de pasiune. Pasiunea dă sens și strălucire fiecărei zi, fapt reflectat și de flaconul de un roșu rubiniu, strălucitor ca un giuvaier, ce desăvârșește personalitatea parfumului.

Debutează cu tonuri strălucitoare, de coacăze negre și de bergamotă recoltată în regiunea italiană Calabria, din surse sustenabile. 

Apoi înfloresc din plin trandafirul Centifolia, cules manual la Grasse, și trandafirul de Damasc, cules tot din surse sustenabile în regiunea Isparta, din Turcia. Trandafirii conferă parfumului feminitate și un caracter generos. 

Baza constă dintr-o undă de mosc alb, curat și delicat și din vanilie din Madagascar, recoltată într-o regiune care susține comunitatea locală.

He he... vanilie...

 

 

 

 

 

 

 

Majestatea sa DIOR Addict este parfumul meu de vreo 15 an, iar mulți ani a fost parfumul după care eram recunoscută oriunde! 

"Dior Addict este o declarație la prima vedere. Este generos, fără a fi opulent, este fermecător, fără a fi prea ostentativ."  - François Demachy, Parfumier-Creator al Casei Dior.

Intensă si vibrantă, apa de parfum Dior Addict dezvaluie in notele sale de mijloc, după ce inițial simți aroma proaspătă a florii de portocal, extractul de Iasomie Sambac, ce evoca feminitate si senzualitate. Și pe care o absolut ador! Sunt dependentă de vanilia lui Dior Addict!

Accentele calde ale Vaniliei Bourbon din notele de baza te invaluie in senzualitatea vibranta a unui parfum oriental-floral. 

 

 

 

 

 

Valentino Donna


 

  

Apa de parfum Valentino Donna, independentă și senzuală, izbucnește cu pasiune dar și cu timiditate neașteptată, având o carismă irezistibilă și o senzualitate inegalabilă.

Parfumul atemporal surprinde spiritul Dolce Vita. Aroma floral – orientală, clasică, cu un contrast de ingrediente nobile de iris și patchouli, oferă o senzualitate elegantă, juxtapusă cu feminitatea trandafirului absolut.

Parfumul se deschide cu note proaspete de bergamotă și grapefruit, care se împletesc perfect cu inima parfumului, compusă din tonuri florale de trandafir bulgăresc și iris. 

Baza aromei dezvăluie acordurile de piele, patchouli și vanilie dulce. Vanilie...

Este pudrat, dulceag, miroase a... piele bronzată și acadele! Este minunat!

Îl găsiți la un preț super bun pe Notino!





Issey Miyake A Drop d'Issey


Creată într-un mod special, apa de parfum pentru femei Issey Miyake A Drop d'Issey deschide calea către experiențe inedite, făcând loc imaginației și poeziei ascunse a naturii.

Dinamic de la început până la final, parfumul are un debut floral, unde petalele de trandafir de Damasc reflectă sensibilitatea. 

În inima parfumului stă liliacul modern obținut de parfumier prin tehnologii inovatoare, alături de prospețimea florilor de portocal înmuiate în acordurile de lapte de migdale.

Iar la final te învăluie notele de mosc, vanilie, ambroxan, cedru. Din nou vanilie!

 

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search