miercuri, 9 august 2023

5 ingrediente magice pe care pielea ta le iubește


Bakuchiol, peptide, niacinamida, squaline, hamamelis... Este posibil ca aceste denumiri să nu-ți spună nimic atunci când le vezi pe eticheta produselor cosmetice. Îți propun să le luăm pe fiecare în parte și să vedem ce beneficii au pentru pielea noastră!

Bakuchiol

Uleiul de Bakuchiol provine din planta Babchi, numită și Psoralea Corylifolia. Uleiul de Bakuchiol a fost folosit în mod tradițional în medicamentele indiene și chinezești și este o alternativă 100% naturală și vegană, neiritantă a retinolului. Are proprietăti antioxidante, antiinflamatorii si antibacteriene și este un ingredient cu multiple beneficii care fuctioneaza prin promovarea reinnoirii celulare, stimuland productia de colagen si reducând ridurile.

Spre deosebire de retinol, uleiul de Bakuchiol în condiții de siguranță în timpul sarcinii. Accelerând schimbarea celulară, Bakuchiol lucrează pentru a îți calma și vindeca  pielea, evitând iritația, oferind aceleași beneficii ca și retinolul.

Sună bine, nu-i așa?

De la serumuri și uleiuri de bakuchiol, până la măști de față și creme hidratante, toate devin produse esențiale în rutinele oamenilor. Găsiți pe Notino câteva produse foarte interesante cu
Bakuchiol.

Eu am pus ochii pe acestea două și le pun pe următoarea listă de cumpărături de pe notino.ro!

Niacinamida

Niacinamida este un tip de vitamina B3, care se găsește de regulă în carne, cereale, pește, nuci, ouă, fructe și legume. Asemenea acidului hialuronic, retinolului și vitaminei C, este considerată un ingredient foarte prețios în produsele cosmetice, iar dacă suferiți de coșuri, acnee și riduri sau pete pigmentare, cu siguranță nu ar trebui să vă lipsească produsele cosmetice cu niacinamidă.

Niacinamida pătrunde adânc în piele, unde combate semnele de îmbătrânire, ridurile, petele pigmentare și acneea. Descoperiți și alte efecte ale niacinamidei asupra tenului!

Am folosit multe produse cu niacinamida, nu le mai am în prezent să vi le pot arăta, însă piața abundă de astfel de cosmetice, iar pe Notino găsiți cu zecile.

De la Cerave am folosit multe produse cu niacinamida, de la cleansere la creme hidratante, cu sau fără SPF. Vichy mai are creme împotriva petelor, cu niacinamidă, precum Liftactiv B3 Anti - Dark Spots sau serul Capital Soleil UV-Age Daily. La Roche Posay are chiar un ser iluminator ce se cheamă Niacinamide.

Crema-gel de la Origins - GinZing™ Energizing Gel Cream With Caffeine+Niacinamide este fabuloasă! Fortifică bariera protectoare cutanată și lasă tenul hidratat timp de până la 72 de ore. Efectul de iluminare instantanee și sporirea treptată și de lungă durată a aspectului radiant asigură un ten mai proaspăt și mai tineresc.

Favorizează producția naturală de colagen pentru un ten mai neted și mai tânăr, reduce vizibilitatea porilor, nu astupă porii, nu provoacă acnee și favorizează producția naturală de colagen.

Am avut un BB cream foarte interesant de la Skin 79, Super+ Beblesh Balm. Îl găsiți pe notino.ro, la un preț foarte bun acum.

 

Și de la MAC Cosmetics am un ser senzațional -Hyper Real Serumizer, care care conține extract rar de bujor japonez, 4% niacinamidă, acid hialuronic și ceramide, pentru a oferi rezultate imediate și de lungă durată. În plus, servește ca bază perfectă pentru fondul de ten.

Peptide

Peptidele sunt substanțe organice alcătuite din aminoacizi care reglează diverse procese biochimice în celule, țesuturi și organe. În funcție de conținutul de aminoacizi, distingem polipeptidele, oligopeptidele și proteinele, care sunt componentele fundamentale ale pielii. Printre cele mai cunoscute proteine peptidice se numără colagenul, cheratina și elastina. 

Cel mai important beneficiu al produselor cu peptide este faptul ca reduc semnele imbatranirii, prin stimularea sintezei de colagen. Aceasta proteina are un efect de umplere a liniilor fine. 

In acelasi timp, peptidele promoveaza si productia de elastina, un alt tip de proteina din piele. Astfel, acestea imbunatatesc elasticitatea pielii, mentinandu-i fermitatea si aspectul tanar.

Un produs cu peptide care îmi place mult este masca de noapte Uriage Age Absolu. Se aplică întocmai ca o cremă și actioneaza asupra tuturor semnelor vizibile ale imbatranirii: riduri, laxitate, pierderea volumului, pierderea stralucirii, deshidratare.

Îmi place mult și brandul Purito, am avut câteva produse - Oat in Calming este wow!, iar acum țin pentru următoarea vacanță setul Weekend Getaway, care conține crema de față iluminatoare SPF 50+ (15 ml), crema puternic hidratantă cu efect calmant (15 ml), tonicul hidratant cu efect calmant (20 ml) și gelul de curățare pH 5,5 (30 ml).


Squaline

Este un ingredient hidratant anti-îmbătrânire premium pentru toate tipurile de ten. În același timp, este un ulei foarte lejer, fiind o completare excelentă pentru rutina de îngrijire a tenului. 

Nu lipește și oferă hidratare fără să încarce tenul, ca în cazul unor uleiuri și produse pe bază de ulei.

Squalane este excelent pentru tenul uscat, iritat și sensibil și pentru părul mai uscat. Deoarece este un ulei non-comedogenic, este potrivit pentru orice tip de ten – inclusiv pentru tenul gras și problematic. 

La Roche Posay, Estee Lauder, CeraVe, The Ordinary, Vichy sau MIXA au produse cu Squaline. 

Și cred că toată lumea cunoaște sau a folosit cel puțin o dată până acum serul magic Estée Lauder Advanced Night Repair Serum Synchronized Multi-Recovery Complex. Nici nu știu dacă mai are nevoie de vreo prezentare!

Facilitează regenerarea naturală a celulelor epiteliale și producția de colagen, acționează preventiv împotriva semnelor de îmbătrânire, micșorează treptat porii, uniformizează nuanța pielii... Este absolut minunat!


Hamamelis

Hamamelis virginiana este un arbust nord-american cu flori viu colorate, care seamănă cu arborele de alun. Hamamelisul conține o varietate de antioxidanți, flavonoide, taninuri și procianidine, antiinflamatoare și calmante.

Apa de hamamelis sau hidrolatul de hamamelis se folosește în produsele cosmetice ca tonic, cel mai adesea pentru tenul gras și problematic. Datorită substanțelor pe care le conține, poate calma pielea iritată și înroșită, favorizează hidratarea acesteia, strânge porii și elimină excesul de sebum.
 

Clinique are multe produse cu Hamamelis, în gamele destinate tenului gras, cu acnee sau/și pori dilatați. Anti-Blemish Solutions™ Clarifying Lotion, 3 Steps Clarifying Lotion 2, Do-Over Peel, For Men™ Post-Shave Soother sunt câteva dintre ele și le găsiți la Notino.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search