Viața unei femei moderne e un carusel de roluri și activități: muncă, familie, sport, vacanțe, momente pentru sine. Iar când totul se întâmplă pe repede înainte, detalii precum ochelarii sau lentilele de contact pot aduce un disconfort de care ne-am dori, pur și simplu, să scăpăm.
Tot mai multe femei care își doresc libertatea de a vedea fără ochelari apelează la chirugie refractivă. Tehnologia actuală permite corectarea precisă și sigură a miopiei, hipermetropiei, astigmatismului sau prezbiopiei – astfel încât să nu mai fie nevoie de ochelari sau lentile de contact.
„Operațiile pentru reducerea dioptriilor sunt opțiuni moderne, sigure, care oferă pacientului o vedere bună fără ochelari și un plus de încredere în viața de zi cu zi, fiind o alegere din ce în ce mai frecventă în rândul femeilor active, care pun preț pe confort”, explică Dr. Miruna Nicolae, medic oftalmolog în cadrul clinicii Ama Optimex.
Ce presupune chirurgia refractivă
Pe scurt, e vorba de o intervenție chirurgicală care modifică forma corneei cu ajutorul unui laser sau presupune implantarea unei lentile intraoculare sau a unui cristalin artificial, în funcție de nevoile fiecărui pacient.
Tipul de intervenție se alege în funcție de vârstă, afecțiune, valoarea dioptriilor și mai multe particularități anatomice ale ochilor. La Ama Optimex, se folosesc următoarele tehnici pentru reducere dioptriilor:
- SMILE – tehnică laser minim invazivă, fără durere, cu recuperare rapidă, în doar 48-72 de ore de la intervenție pacientul poate merge la plajă – pentru miopie, hipermetropie, astigmatism;
- FemtoLASIK – tehnică laser minim invazivă, fără durere, cu recuperare rapidă – pentru miopie, hipermetropie, astigmatism;
- PRESBYOND – este un tratament laser personalizat pentru prezbiopie (nevoia de ochelari la citit, care apare după vârsta de 40 de ani);
- PRK – tehnică laser indicată doar în anumite situații, deoarece recuperarea poate aduce un anumit disconfort și poate fi mai greoaie comparativ cu celelalte tehnici laser – pentru miopie, hipermetropie, astigmatism;
- Implant de lentilă intraoculară (ICL) sau implant de cristalin artificial (RLE) – pentru dioptrii foarte mari sau cazuri în care chirurgia cu laser nu este recomandată – pentru miopie, hipermetropie, astigmatism sau prezbiopie;
„Toate aceste opțiuni ne permit să alegem ce este mai bine pentru fiecare pacient. Este important să știm că nu există o soluție universală, ci una personalizată, aleasă după o evaluare atentă”, adaugă Dr. Miruna Nicolae.
Cine poate face această intervenție
Intervențiile se adresează persoanelor cu vârste peste 18 ani, cu dioptrii stabile și ochi sănătoși. Totul începe cu o evaluare oftalmologică (consultație oftalmologică și efectuarea unui set specific de investigații oftalmologice). Se analizează în detaliu structura ochiului, se discută stilul de viață și se stabilesc așteptările reale de la intervenție.
De ce aleg femeile această intervenție
Pentru că schimbarea se simte imediat, în cele mai mici activități ale vieții cotidiene: Lentile care nu se mai aburesc în metrou sau la sală;
Fără griji legate de lentilele de contact;
Fără stresul ochelarilor de rezervă în geantă;
Mai multă libertate de mișcare;
Ochelari de soare fără prescripție.
„Cele mai frecvente reacții ale pacientelor după intervenție sunt: «Nu-mi vine să cred că văd așa!» sau *«De ce nu am făcut asta mai devreme?»”, povestește zâmbind Dr. Miruna Nicolae.
Este dureros?
Intervențiile sunt rapide, nedureroase și se fac fără internare. Se folosește anestezie locală, sub formă de picături, iar pacientele pleacă acasă în aceeași zi. Recuperarea este ușoară, iar vederea începe să se îmbunătățească chiar din primele ore după intervenție.
Chirurgia refractivă este o alegere pentru femeile care vor să vadă bine fără ochelari. Un pas către libertate, autonomie și mai multă încredere în propriile forțe.
Trimiteți un comentariu