miercuri, 18 noiembrie 2009

Ai da frumusetea pentr-o iubire?

Dau viata mea pentr-o iubire
Supremul pret pe care-l poate-un om plati
Dau viata mea pentr-o iubire
Sa mori iubind si sa ma nasc pentru-a iubi
Sa ard de dor asa cum n-am putut trai

Cu siguranta ati ascultat piesa Monicai Anghel si cunoasteti versurile de mai sus. Este una dintre cele mai frumoase melodii pe care le-am ascultat vreodata, iar mesajul transmis este ravasitor. Am ascultat-o de zeci de ori si imi trezeste aceeasi emotie de fiecare data. Mi-am reamintit-o aseara in timp ce ma uitam la emisiunea "Frumusete pe muchie de cutit" de la Pro TV. In caz ca nu stiti despre ce este vorba, va spun eu. La aceasta emisiune participa oameni, imi permit sa spun, urati, cu defecte fizice majore si sunt supusi multor operatii estetice, iar in final sunt transformati complet. Unii nu mai sunt recunoscuti nici de propriile familii. Emisiunea de aseara m-a socat. Participanta era o femeie nu urata, extrem de urata. Ma refer la fizic pentru ca sunt convinsa ca avea un suflet minunat din moment ce avea alaturi un barbat care o diviniza asa cum era si un copil din cale afara de destept si frumos.
Nadia nu avea dinti, avea urechile clapauge, nasul mare si stramb, piele urata, pleoape cazute. In fine, era poreclita "vrajitoarea" si spunea ca ii este rusine sa duca copilul la gradinita sau sa-l scoata in parc. Se temea ca fetitei sale sa nu-i fie rusine cu ea. Ei bine, femeia asta avea langa ea, de peste 10 ani, un barbat frumos si normal care o iubea la nebunie. Am fost bucuroasa sa constat ca mai exista oameni care judeca un om dupa suflet si nu dupa fizic, barbati care nu isi pierd capul la primul decolteu si care stiu foarte bine ce-si doresc langa ei.
Pe cat de urata era femeia asta, pe atat de fericita era, pe atat de implinita si pe atat de multa iubire avea in jurul ei. Aveam impresia ca ma uit la un film si nu la o poveste reala de viata. M-a impresionat pana la lacrimi, iar atunci cand am mai auzit si copilul ala de 4-5 ani cum putea sa vorbeasca, efectiv plangeam in hohote.

"Eu nu pot sa ii zic ceva pentru ca ea incepe sa planga si mie imi pare rau de ea pentru ca e mama mea. Nu-mi pasa ce spun oamenii despre ea pentru ca eu o iubesc!", spunea fetita ei, Jasmine, dar foarte serioasa si cu o intonatie a vocii de om mare. Dupa ce s-a produs transformarea si femeia a fost schimbata complet si era de-a dreptul superba, micuta i-a zis: "Mami, eu stiu ca sunt ingerul tau, dar si tu esti ingerul meu, frumos si mare! Femeile de la gradinita vor fi foarte geloase pe frumusetea ta cand or sa te vada. Acum nu trebuie sa mai zici . Acum trebuie sa te mandresti de tine! Parca te-ai nascut acum, dar esti mare, la cata frumusete ai! Acum nu mai esti Nadia! Acum esti fabuloasa Nadia!".


Insa, cel mai mult si mai mult, m-a surprins intr-un mod extrem de placut sotul ei. Inainte sa intre in operatie, Nadia l-a sunat plangand si el i-a spus: "Puiul meu, tu stii ca poti sa te razgandesti oricand si sa vii acasa pentru ca eu te iubesc asa cum esti! Trebuie sa intelegi ca daca faci asta, o faci pentru tine, nu pentru mine! Eu te iubesc asa!". Normal ca ea a bufnit in plans la asemenea cuvinte. Cine nu ar fi facut-o, mai ales cand esti constienta de felul in care arati si probabil ca ai avut dintotdeauna impresia ca nimeni nu te va putea iubi asa.

Cat de groaznic trebuie sa fie sa arati asa si cat de inaltator trebuie sa fie sa stii ca cineva te divinizeaza asa cum esti?!
El nu i-a vazut niciodata negii de pe fata, nu i-a observat nasul stramb si nici n-a simtit ca nu are dinti atunci cand a sarutat-o! El i-a vazut sufletul si a iubit-o pentru asta. Nu stiu cati oameni sunt capabili de asa ceva. Nu stiu cati barbati ar fi iubit la nebunie o "vrajitoare" cand exista specimene care inseala si castigatoare ale concursurilor de miss. Sunt femei superbe, fara cusur, decupate din revista si dupa care saliveaza 99% din populatia Romaniei si totusi, barbatii lor saliveaza dupa altele. Sunt femei frumoase care nu au auzit niciodata asemenea cuvinte din partea iubitilor/sotilor lor. In schimb, au fost facute sa se simta urate si respingatoare, numai din dorinta de a le face rau si din lipsa iubirii. Cat de meschin trebuie sa fii sa chinui sufletul unui om si cu cata noblete trebuie sa fii inzestrat sa faci o broasca sa se simta print.








Tu ce ai fi in stare sa faci pentru o iubire adevarata? Ai fi in stare sa renunti la frumusete pentru asta? Daca cineva ti-ar spune ca singura conditie pentru care ai putea fi iubita exact ca femeia aia este sa arati ca ea, ai face-o? Preferi sa fii Barbie, dar sa nu existi in ochii barbatului iubit sau alegi sa arati ca o "vrajitoare" si sa fie sarutat pamantul pe care calci de catre cel pe care l-ai ales sa-ti fie sot?
Oare frumusetea nu reprezinta tocmai imaginea pe care ti-o vezi oglindita in ochii barbatului pe care il iubesti? Oare nu iubirea pe care ti-o sadeste el in suflet echivaleaza cu cele mai scumpe cosmetice din lume? Nu cuvintele lui de dragoste si mangaierile lui iti ofera acea stralucire a fetei pe care nici o lotiune cu praf de aur vanduta cu mii de euro nu ti-o poate oferi?
Oare nu linistea sufleteasca si fericire pe care o simti in suflet atunci cand te trezesti langa el este cel mai bun tratament impotriva caderii parului? Nu momentele in care el iti arata cat de mult de iubeste reprezinta cele mai bune creme antiacneice? Nu lipsa totala a stresului te face sa radiezi?
Sunt convinsa ca o femeie nefericita isi poate face toate operatiile estetice care s-au inventat pana acum, isi poate regenera tenul cu orice acid hialuronic inventat vreodata si poate fi client fidel al celor mai scumpe saloane de infrumusetare, si tot nu va avea stralucirea si frumusetea unei femei IUBITE si FERICITE.
Am vazut femei foarte ingrijite, femei frumoase, acoperite de aur si diamante, dar in ochii lor se citea nefericirea. Asta nu poti sa o ascunzi nici cu farduri de 300 de euro si nici nu seruri anticearcan de cateva mii. Lumina de pe chip nu ti-o poate oferi nimeni. Trebuie sa vina din suflet, iar asta se intampla atunci cand inima iti tresalta de bucurie, implinire si iubire.
Am trecut prin ambele variante, asa ca stiu foarte bine ce spun si am analizat destul de mult persoanele din jurul meu. Daca sunteti de alta parere, va rog sa-mi scrieti si opiniile voastre in legatura cu acest subiect!


PS: n-am putut pune filmuletele, dar va atasez linkurile unde puteti vedea si voi fragmente din emisiune. Merita! Va asigur!


click aici pentru   NADIA FRUMOASA



click aici pentru NADIA INAINTE DE TRANSFORMARE
Diana spunea...

Imi dau seama ca voi fi blamata pentru ce urmeaza sa zic... In momentul in care bunicul meu a murit, eu avand 15 ani, mi-am dat seama cat de perisabila este natura umana. In clipele cumplite, pe care nu le doresc nimanui sa le traiasca, in care am fost tradata de cea mai buna prietena, am realizat cat de mult pierzi atasandu-te de cineva care te va face sa suferi. Am ajuns la o singura concluzie in 25 de ani de viata: toti din viata ta sunt pasageri, tu in schimb esti singurul/a care ramane. Adevarata frumusete vine din iubirea de sine (nu vanitate sau infatuare, nu narcisism, ci constiinta propriei valori, a unicitatii si a tuturor aspectelor pozitive legata de persoana ta). E cumplit sa vezi cata frumusete poate zace in cineva, atat fizica, dar mai ales sprituala, iar acea persoana din complexe absurde sau din experiente nefaste, sa nu fie constienta. Cred ca expresia "frumusetea vine din interior" se refera de fapt la increderea in propriile forte, aprecierea lucrurilor bune la propria persoana si nu in ultimul rand, dorinta de autodepasire. Inainte ca altii sa te aprecieze si sa ajunga sa te iubeasca, tu trebuie s-o faci, fiindca si in situatia in care vei vedea sentimentele nobile ale celor din jur, nu te vei putea bucura pe deplin de ele, neplacandu-te tu pe tine insati/insuti. Cei ce se imbata cu sentimentele altora, in sensul de a se reflecta in iubirea cuiva, ajung foarte rau in momentul in care acea persoana care le mentinea self-esteem-ul la anumite cote dispare din viata lor, din diverse cauze. E tare periculoasa treaba asta, o gandire de genul "sunt frumoasa, valorez mult fiindca ma iubeste X", dupa parerea mea... Inainte de toate, trebuie sa te iubesti tu!

Zuzele spunea...

perfect de acord cu tine, Diana! dar ce te faci atunci cand barbatul pe care-l iubesti iti distruge iubirea pe care o aveai pentru tine? Ca sunt cazzuri de femei care s-au ofilit intr-o relatie cand de fapt trebuiau sa infloreasca... exista persoane care iti pot distruge atat de tare iubirea de sine si respectul pe care il aveai pentru tine si persoane care te ridica la cer prin iubirea pe care ti-o poarta. Daca pana la ei te simteai urata si respingatoare, ei te ajuta sa inlaturi toate gandurile astea si sa fii fericita cu tine!

DCTiron spunea...

M-a impresionat foarte mult articolul, am văzut reclama la emisiunie dar trebuie să recunosc că n-am urmărit emisiunea.
Mi-aş dori foarte mult să citească acest articol o persoană frumoasă (autointitulată) dar care n-a învăţat că nu asta contează în viaţă, că nu cu asta rămâi, că nici un om fericit nu se va da cu capul de toţi pereţii dacă o va vedea la tv, că dincolo de ce e fizic şi frumos, se ascunde adevărata comoară, darul iubirii, sinceritatea şi dragostea faţă de oameni.
M-a impresionat şi soţul femeii din emisiune, pt. că mai mult ca sigur şi-a luat destule glume piperate la viaţa lui, multe batjocuri şi-l felicit pt. că n-a ţinut cont şi nu a renunţat la cea care îl face cu adevărat fericit, aşa ''urâtă'' cum era.

Virginia spunea...

M-a impresionat mult povestea lor. Din pacate, frumuseatea exterioara e mai avantajoasa. Foarte multe studii americane arata ca oameniii considerati atractivi primesc sentinte mai lejere, sunt platiti mai mult, si sunt angajati mai usor.

Zuza, eu lucrez cu o clienta care e foarte frumoasa, inalta, bruneta, bogata, se imbraca foarte modern, dar are o imagine de sine negativa. Sotul ei nu-i zambeste, nu i se adreseaza direct, nu ii spune ca o iubeste. Inainte sa-l inalteasca era mai vesela, fericita... dar cum spuneai, a ofilit in relatia asta. Si am vazut si oameni care saboteaza dragostea ce o primesc pentru ca nu cred ca o merita.

Iubirea schimba persoana si ideea asta e si baza relatiei terapeutice ("healing is in the relationship" si un citat din Yalom pe care-l iubesc chiar daca nu sunt de acord cu toate ideile lui: "love is the psychotherapy of nature").

Zuzele spunea...

virginia, stiu foarte bine prin ce trece colega ta! :(

Anonim spunea...

nu numai articolul este bun dar si comentariile sunt foarte bune.

se pare ca "diva de carton" devine singura revista paparazzi originala si faina din romania, unde chiar se dezbat teme, nu se vbeste sa se auda vbind.

majoritatea femeilor suntem frumoase şi totişi, fiecare in viaţa a avut câte un dobitoc care a făcut-o să se simtă nesigură pe sine. părerea mea este că acesi dobitoci trebe urgent PĂRĂSIŢI şi găsit un bărbat care să te preţuiască. as simple as that.

emisiunea cu nadia a dat o lecţie de viaţă.

dar, ca să fiu in temă şi să vă răspund la intrebare, "frumuseţe sau iubire?" este o intrebare ridicolă. nimeni pe lumea asta nu poate alege intre cele două. este dureros să puneţi pe cineva să aleagă. aşa ceva nu se poate.

şi din fericire, nu trebuie sa alegem. le putem avea pe amândouă atâta timp cât avem lângă noi bărbatul potrivit.

Zuzele spunea...

ca bine mai graiesti, the creatrix! iti multumin pentru aprecieri si ne simtim flatate sa ne numesti revista, insa deocamdata suntem doar un blog/site, cum vrei sa-i zici care exprima punctele noastre de vedere cu privire la diverse subiecte mondene sau nu :)
da, este o intrebare stupida, inteleg foarte bine ce zici. ideea e ca, din pacate, exprima foarte bine realitatea care ne inconjoara. sunt femei extrem de frumoase care nu au parte de iubire si femei pe care multi le considera urate, dar care sunt divinizate de cate un barbat. bine, situatia asta nu este valabila intotdeauna, dar pe principiul "dau viata mea pentr-o iubire", sunt convinsa ca sunt multe femei care si-ar da frumusetea pentru a avea parte de dragostea barbatului pe care-l iubesc. Desigur, cel mai indicat este sa fugi cand esti pusa in fata unei asemenea situatii, dar cand nu se poate si nu te dai plecata sub nici o forma de langa cel pe care-l consideri alesul tau, se pune intrebarea de mai sus. :(

Ella Gheorghiu spunea...

Ft. frumoas blogul..v-am mai scris la unele articole si va urmaresc mereu...din pacate,uneori cred ca intru in categoria femeilor frumoase cu o relatie care ne sufoca,insa dragostea ce i-o purtam celuilalt ne tine langa el.Nu e asa de usor sa te desparti de cineva atunci cand seuntimente exista din partea amandurora...

Zuzele spunea...

viorica, daca te consoleaza cu ceva, sa stii ca nu esti singura in situatia asta. Nu neaparat ca ma cred vreo frumusete, sunt o femeie normala, fara defecte fizice majore, cu 2 maini, 2 picioare, insa uneori am impresia ca nu primesc aceleasi sentimente pe care le ofer. am testat si varianta despartirii, dar mi-a fost mult mai greu asa ca, trebuie sa speram ca intr-o zi, va fi exact asa cum visam noi! multumim pentru complimente! :*

Anonim spunea...

come on, girls, toate am fost intr-o relatie gresita, sufocanta sau pur si simplu de cacao.

si tuturor ne este greu sa ne despartim.

dar hai sa ne gandim in primul rand la noi.

si rezolvarea o intuitzi deja singure.

ca sa raspund la intrebarea frumoaselor zuze, nu mi-as da frumusetea pentru dragostea barbatului pe care il iubesc.


ne place sa credem ca suntem ditai intelectualele cu cariera si munti de carti citite si ca lumea ne apreciaza pentru inteligenta noastra, dar sincer, ganditi-va putin la fostii parteneri, ce au gasit la voi. probabil multi au iesit cu voi in primul rand pt ca erati frumoase. şi apoi celelalte. oamenii reacţioneaza in primul rând la felul in care arătăm.

haideti sa nu ne mai rushinam. traim intr-o lume superficiala. şi 50% din succesul nostru in viaţă probabil se datoreaza elementelor superficiale: frumuseţea şi hainele.

şi acuma sincer, fetelor, daca cunosc un băiat gras, urât şi slinos, poate el să aibă cel mai frumos suflet, mi-ar fi ruşine să ies cu el.


asta daca vreţi să fim realiste.

Zuzele spunea...

da, sunt realista si perfect de acord cu tine! mi-e rusine sa recunosc, dar si pentru mine aspectul fizic conteaza foarte mult. Nu neaparat frumusetea aia din reviste, cat frumusetea care imi place mie. Daca are si caracterul pe care il caut eu si calitatile pe care mi-ar placea mie sa le aiba, cu atat mai bine. Sunt constienta ca nu exista barbati perfecti , cum nici femei nu sunt. Imi asum defectele, dar mi se pare corect sa-mi raspunzi macar cu aceeasi moneda si sa-mi intorci macar aceleasi sentimente.
Nu sustin nici relatiile in care unul iubeste si unul nu si mi se pare corect ca partnerii sa-si puna ordine in ganduri si sa afle exact ceea ce vor unul de la celalalt, pentru ca mi se pare aiurea pentru amandoi sa se amageasca ani intregi.
Totodata, nu-mi plac nici jocurile cretine "acum te vreau si te iubesc-maine nu te mai vreau k m-am razgandit". Trebuie sa fii un pic diabolic sa faci treaba asta si sa nu fii constient ca la un momentan, viata te va rasplati intocmai.

Zuza O spunea...

Sunt perfect de acord cu tine, thecreatix! Stii, sotul meu cu care sunt casatorita de 3,5 ani m-a cunoscut datorita Zuzei G. Mi-a spus ca atunci cand m-a vazut si-a spus "Mama ce fitzoasa e asta si ce i-as scoate eu toate fitzele din cap" :))) Apoi cica s-a imprietenit cu mine din ambitie sa vada daca reuseste ceva, iar dupa un an si ceva ne-am casatorit :))) Acum se amuza din cand in cand si imi spune ca a muncit mult la ambitia lui, a reusit in mare parte, dar tot au mai ramas ceva urme fitze "cat sa-mi stea bine si sa nu par prea fraiera" :)))

Butterfly spunea...

Eu urmaresc emisiunea "Frumusete pe muchie de cutit si transformarea Nadiei a fost foarte reusita, am ramas uimita cand sotul ei a zis ca sotia lui a fost frumoasa inainte dar acum este mai frumoasa, pentru ca sotia lui nu era deloc frumoasa inainte. Stii cum se zice "frumusetea e in ochii celui care priveste", cred ca e frumos sa fii considerata frumoasa indiferent cum arati. In ceea ce priveste intrebarea voastra, pentru o iubire adevarata mai curand as proceda ca monica anghel si mi-as da viata decat frumusetea, pentru ca m-as vedea in oglinda si nu as putea sa accept iubirea aceea, nu as crede ca e sincera, si degeaba m-ar iubi el daca eu m-as indoi de sinceritatea lui.
Dar nu cred ca asta e pretul pe care trebuie sa il platim pentru a fi iubite. Cred ca e vorba de destin si fiecare primim ceea ce ne este sortit.
In privinta frumusetii pe care ti-o da iubirea sunt total de acord, nici cea mai performanta crema nu te ajuta daca nu esti fericita si linistita.
Asa ca va doresc tuturor sa aveti parte de fericire si liniste si sa aveti mereu lumina aceea pe chip.
xoxo

Zuzele spunea...

multumim, fluturasule! si tu sa ai parte de multa fericire! te pupam

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search