duminică, 1 noiembrie 2009

La "Dansez pentru tine" zambesti si pleci sau plangi si ramai! Iata ce a ales Tania Budi!

Trebuie sa recunosc: imi place "Dansez pentru tine" si abia astept sa vina vinerea sa ma uit la concurs. Inca de la prima editie m-au enervat monologurile enervante si plictisitoare ale lui Banica, prunele in gura ale Iuliei Vantur, notele aberante ale juriului si reclamele cata frunza si iarba din timpul show-ului. Raman la parerea pe care mi-am format-o inca de la inceput: notele nu se dau pe merit (si la scoala aveam problema asta), juriul are favoriti, iar emisiunea este regizata cap coada. Se aleg de la inceput castigatorii, sunt eliminate foarte greu sau deloc vedetele trustului, nu intotdeauna castiga dansul ci cazul si nici cel mai bun dansator, ci vedeta care le este de cel mai mare folos. Ah, si ma mai nemultumeste valoarea foarte mica a premiului care li se ofera eliminatilor, 1500 E, in timp ce cazurile din extra concurs primesc de la 3000 de euro in plus.


Daca va uitati la emisiune, stiti ca in fiecare editie este prezentat un caz in afara competitiei si o pereche de dansatori, vedete de cele mai multe ori, danseaza pentru treaba aia. Ei bine, cazul primeste foarte multi bani de la sponsori, in timp ce amaratii care isi dau sufletul si isi rup coastele la repetitii pleaca acasa cu 1500 E, o suma jenanta pentru bugetul emisiunii. Daca ar fi sa o comparam cu salariul lui Banica din fiecare editie, cred ca ni s-ar apleca de la atata nesimtire. Am inteles ca "Elvis" primeste 30.000 de euro pentru ca, vai domnule, o vedeta de calibrul sau este nevoita sa isi contramandeze concerte si deplasari aducatoare de bani pentru a fi prezent vineri seara la Pro TV. Daca m-ar intreba cineva, as spune ca e un prezentator jenant care nu poate sa poarte un dialog liber cu juriul sau concurentii si se uita ca bou' la poarta noua in prompter.

Este si penibil atunci cand intreaba pe cineva ceva si el citeste din prompter. Nici de Iulia Vantur nu mai spun ca este varza! Nu scoate 2 cuvinte fara o balba, intreaba numai aberatii si face numai comentarii deplasate, atunci cand i se da prilejul sa deschida gura pentru ca, de cele mai multe ori, Banica se baga mereu peste ea si ii ia vorba din gura.

Toata lumea se victimizeaza, se jeleste din gura de sarpe, vorbeste cu suspine si abia daca mai poate vedea ringul de dans cu ochii umflati de plans. Am ajuns la concluzia ca, cu cat te arati mai afectat si mai amarat, cu atat primesti nota mai mare. Ah, ca sa nu mai spun ca eu nu cred in "votul publicului". Nu cred ca exista asa ceva si sunt convinsa ca este doar un prilej pentru organizatori sa aranjeze clasamentul dupa bunul plac. Am mai fost si eu prin diverse emisiuni unde conta "votul publicului" atat spectator, cat si telespectator si stiu cum  se face treaba. E o mare abureala de fraierit fraierii din fata televizorului.

Vinerea asta, a fost eliminata Tania Budi. Nu m-a impresionat prin dans mai deloc. Nu avea nerv in ea si nici flexibila nu era, dar nu a dansat mai prost decat restul. Cred ca a plecat pentru ca avea cel mai usor caz: partenerul ei vroia sa o ajute cu bani pe mama lui, dar cred ca regizorii show-ului au ajuns la concluzia ca o poate face si altfel si ca i-au facut destula reclama tanarului pentru a se descurca pe picioarele lui. Si chiar asa s-a intamplat. Tania i-a oferit un job de dansator in clubul ei din Constanta, Crush. Adrian arata ffff bine (fetele stiu!), danseaza ffff bine si nu avea nevoie decat sa fie vazut de cine trebuie. La inceput, m-a enervat si el si Tania pentru ca, atunci cand primeau note mici, zambeau! Asa s-a intamplat si cand au fost eliminati! Parca erau fumati bine, asa se comportau :) Dar, apoi, m-am gandit mai bine si le dau dreptate. Este un concurs, frate! Nu trebuie sa te fi nascut dansator si nu poti sa ai pretentia sa fii notat intocmai ca un dansator profesionist, desi juriul asta vrea.

Important este sa te simti bine acolo, sa enjoy competitia, sa-ti faca placere sa dansezi si sa nu plangi pentru a impresiona juriul sau "publicul". Tania nici nu a plans, nici nu s-a milogit in fata camerei pentru voturi si nici nu si-a smuls parul din cap ca nu a primit 10. "Mi-am pastrat demnitatea si pentru asta am fost eliminata", mi-a spus blonda. Mi-a dat dreptate atunci cand i-am spus parerea mea despre felul in care se aleg castigatorii acolo, dar nu a comentat nimic. Mi-a spus doar ca "si concursul asta are bucataria lui...", dar a dres-o pentru ca ii era teama ca nu cumva sa iasa porumbelul: "..., dar este cel mai frumos show de televiziune din Romania si merita urmarit!". "Publicul voteaza lacrimile de crocodil si tragediile indiene, nu zambetul!", spune blonda. Sa vedem cine castiga data viitoare pentru ca la duel este Andreea Mantea, o mare plangacioasa si Kamara cu partenera lui, o si mai mare plangacioasa.


Au astia de la Pro Tv un PR fantastic. "Dreseaza" vedetele si dupa ce isi termina treaba cu ele. Au in contract niste clauze prin care le este interzis sa divulge amanunte din culisele emisiunilor in care participa pentru ca altfel sunt penalizate cu sume importante de bani. De altfel, nici chestii scandaloase nu au voie sa declare vedetele lor, nici sa vorbeasca fara acordul PR. Intr-un fel e foarte bine pentru ei, ca trustul are o imagie curata, vedetele una impecabila, dar este nasol pentru presa ca nu poate specula nimic de X sau Y de la Pro TV sau Acasa.
Butterfly spunea...

Eu preferam sa fie eliminata Mantea pentru ca oricum nu dansa mai bine si e si asa nesuferita, se crede mare vedeta, dar nu stiu pe cine mai pacaleste. In ceea ce priveste juriul clar sunt favorizate vedetele trustului Pro, veverita aia a dansat la dansul ala indian ca un baietoi, cand acolo trebuie sa fii feminina, si juriul i-a dat note de 9,5, sa fime seriosi, si baiatul ala dragut de la Acasa tv, zici ca e stalp, saracu se straduieste dar nu are nici o treaba cu dansul, si juriul il felicita, pe mine ma amuza dansul lui:)). E clar ca de data asta concurentii stiu sa danseze, spre deosebire de "vedeta" care i-a fost desemnata. Si cazurile sunt oarecum "clasice", sunt "n" cazuri de copii care isi doresc o viata mai buna pentru parintii lor, in fine ma uit la emisiune pentru ca imi place dansul si costumele.

Zuzele spunea...

Da, asa e, fluturasule! Protevistii sunt favorizati. Si sunt convinsa ca si Moncia Columbeanu va sta foarte mult in concurs pt ca face rating si scriu ziarele despre evolutia ei. Ca altfel, despre ce vedete sa scrie si ziarele? Despre Veverita sau reportesarul de la Acasa? Mie mi-a placut Jean de la Craiova :))

zuza g spunea...

si mie mi-a placut jean! e cel mai tareeeee!!! e haios, degajat, relaxat, zambeste tot timpul, dar si stie sa danseze foarte bine! nu ma asteptam sa fie asa tare! :) din cate am vazut, il indrageste si juriul! spre deosebire de alte vedete care sunt foarte rigide si cu fitzele cat casa, jean e foarte popular si se vede de la o posta ca ii place sa danseze! bravo lui!
da, fluturas, ai dreptate! anul asta, vedetele sunt varza la dans, iar concurentii sunt foarte priceputi, toti! cred ca asta a fost si criteriul dupa care au fost selectati: sa danseze foarte bine pentru ca vedetele sunt varza! si pe mine m-a enervat juriul pentru ca il lauda pe individul ala de la acasa tv si el saracu parca e un stalp! in fine, om vedea ce s-o intampla vinerea viitoare! sa fiti pe faza si va astept cu comentarii :)

Butterfly spunea...

Da, si pe Monica o vor cat mai mult in concurs, la cum danseaza ea de parca are ceva in fund... ar fi trebuit sa fie la duel, dar nu risca sa o piarda, si mie imi place de Jean pentru ca e amuzant, si are si un coregraf cu idei originale.

Anonim spunea...

Mare fan `Dansez pentru tine` esti, incat nu stii ca la prima editie nu a prezentat Iulia Vantur !?

Zuzele spunea...

eu m-am referit la prima editie din sezonul asta!

adela sirghie spunea...

eu nu am rabdare sa ii urmaresc pe concurenti.
insa din cate povesstiti voi, pare interesant.
iulia vantur e aia care a spus la o emisiune dansez pentru tine ceva de genul:
Bine ati venit la Surprize Surprize si au inghetat cu totii pe platou?
cred ca am vazut asta la carcotasi.
mi s-a parut savuros
nici un PR din lume nici macar Sarbu insusi nu are cum sa repare o asemenea greseala!

Zuzele spunea...

da, adela, vantur a spus treaba asta!:)) e o mare gafa si n-am reusit sa aflu nici pana acum daca si cum au penalizat-o pentru asta :)

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search