duminică, 1 noiembrie 2009

Teo: "Am un copil frumos! De ce-l poceste Halloween-ul?"



Nu pot spune ca urasc Halloween-ul sau Valentine's Day sau orice alta sarbatoare importata, dar nici nu ma dau in vant dupa ele. Nu imi pun masti pe fata pe 31 octombrie si nici nu ma pup mai mult pe 14 februarie. Au luat amploare si la noi sarbatorile astea si parca an de an devin din ce in ce mai luate in serios. Oamenii isi cumpara masti si costume speciale, fac petreceri tematice, organizeaza baluri caritabile -- nu inteleg ce legatura are un bal caritabil cu Halloween-ul--, la mare putere fiind Dracula, cel mai imitat personaj al toamnei. Tin minte ca atunci cand eram mica si mergeam la tara, scobeam dovleci impreuna cu prietenii mei de acolo, le faceam diverse mutre si inauntru punem o lumanare, dar nu mai stiu daca sarbatoream Halloween. Nu cred ca stiam pe vremea aia de asa ceva. S-ar putea sa fie si o sarbatoare romaneasca aidoma celei americane, dar nu mai stiu...

Cred ca anul trecut a fost prima data cand m-am mascat de Halloween, cand am participat la "Cupa presei la vrajitorie" :) Mi-am pus palarie de vrajitoare, mi-am desenat un neg si mi-am tras un machiaj scary cu mult fard mov la ochi care se intindea pana la sprancene, ruj inchis pe buze si dinti de vampir. Aratam ca dracu, la propriu.. Dar, in rest, ca si anul asta, mega-sarbatoarea asta a trecut neobservata pentru mine. Nu prea ii inteleg rostul, dar daca unii se simt bine in aceasta zi si au un motiv in plus pentru a da petrecere, din partea mea poate sa existe in continuare.

Destul despre mine si sa vorbim despre Teo Trandafir. Si pe ea o lasa rece Halloween-ul, motivul principal pentru care nu se bucura pe 31 octombrie impreauna cu jumatate de glob este urmatorul:


M-am saturat de vrajitoare hidoase si copii cu cap de mort. Am demachiat la Maia azi ca la fasole, era gri cu negru si rosu de la sangele care-i curgea din rana pictata pe fata. Ingrozitor. Si ce copil frumos am! De ce-l poceste Halloween-ul???? Valentine’s-ul e formidabil, ne pupam ca apucatii si ne aducem pernute de catifea, canute de cafea si tot asa. Dar jur, nu inteleg (nici la ei!) Halloween-ul asta. Fii-mea a mancat azi o duzina de bomboane, a trebuit sa suport cohorte de copii care-si vara mana-n borcane si varsa bomboanele pe parchet…si stati ca abia a inceput! E pe 31, deci mai avem de indurat. Copiii mananca prost, dorm prost (pentru ca se imbraca oribil, se poarta oribil, urla oribil ca sa fie-n trend), daca nu-s suficient de “scary” nu e bine! DE CEEEEE? Care e treaba? Oi fi eu nebuna, poate suport mai greu anul asta genul de manifestari amintit…nu stiu sa va zic. Dar ma tem ca la anul va fi mai rau.


Butterfly spunea...

Si eu imi amintesc de dovlecii aceia scobiti, dar noi il numeam "felinar" si ii aprindeam seara, era un trend atunci care are cel mai infricosator dovleac :)), dar nu era intr-o zi anume, era in perioada cand se coceau dovlecii. Eu nu am petrecut niciodata halloween-ul, dar nu am nimic impotriva lui, daca unii vor sa aiba un motiv de a petrece treaba lor.Cat despre Teo, o ador, si imi lipsesc emisiunile ei, mi-ar placea sa revina sa ma mai bucur de ea :)

Zuzele spunea...

Foarte frumos, fluturasule! EU nu am folosit niciodata dovleacul decat pt placinta si ca sa-l coc. Hmmmm ce pofta mi s-a facut!!!

zuza g spunea...

daaaaaaaaaaaa, felinar se chema! multumesc mult de tot ca mi-ai amintit! chiar aveam un lapsus si am sunat-o pe mama , dar m-a luat cu vorba si am uitat de ce am sunat-o :)))
ce frumos era cand eram mici..acum ca mi-am adus aminte cu felinarul..:) parca si simt mirosul ala de lumanare amestecat cu cel al dovleacului :) si seara ieseam toti copiii la poarta sa ne aratam dovlecii ...hmm..frumos..mi-e dor...

Butterfly spunea...

Da, exact asa faceam si noi, chiar cand am scris mai devreme comentariul parca m-a luat nostalgia, ce frumos e sa fii copil fara griji...si parca atunci daca nu aveam atatea emisiuni la tv si calculator, eram asa mai inocenti si ne bucuram de lucruri simple

SoSheSays spunea...

Nici eu nu stiu daca traditia cu dovlecii e una imprumutata recent sau e una veche, romaneasca din timpuri imemoriale habar nu am, dar si noi faceam felinare din dovleci si tare mult ne distram in acest mod.
halloweenul e fun, dar nu stiu cate lucruri bune sunt desprinse din el...
poate doar dorinta de a juca un rol.
foarte amuzant, tu vrajitoare hahaha foarte tare
:)
un profesor american de limba engleza ne-a spus o data ca de fapt halloweenul este o ocazie foarte bune pentru multe fete ca sa se imbrace ca niste prostituate, am ras...dar de fapt da, din ce am vazut pe la ei nu au limita...

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search