sâmbătă, 28 noiembrie 2009

Diva a impartit autografe fara numar, Zana este lacoma , iar Monica Tatoiu ramane o doamna adevarata



O zi importanta a fost astazi si pentru Zana si pentru Diva. Ambele si-au lansat cate o carte la Targul Gaudeamus, aproximativ la aceeasi ora. Daca evenimentul Mihaelei Radulescu era programat la ora 13.00 si cel al Andreei Marin la 15.00, cu putin noroc, cele doua ar fi dat nas in nas pe culoarele de la Romexpo. M-as fi bucurat tare mult sa le vad reactia :)) Chiar daca Zana a tras de timp cat a putut si a intarziat vreo jumatate de ora la standul sau de la editura Tritonic, tot nu s-a bucurat de exclusivitate din partea cumparatorilor pentru ca Diva impartea autografe de zor la standul Polirom, la 10 metri de ea.
Multi oameni alergau de colo colo pentru ca nu se puteau hotara pe cine sa admire in carne si oase. "Hai sa vedem ce mai face si  Marin!", ii auzeam pe oamenii care se inghesuiau sa-i faca poze Mihaelei, iar pe cei care ascultau cu gura cascata ce palavrageste Andreea in stilu-i caracteristic, cel care a consacrat-o la "Surprize surprize" cand facea toata Romania sa planga, ii auzeam "Raduleasca tot nu a plecat? Hai mai mergem si pe acolo!" :)))
Daca Mihaelei ii faceau galerie vreo 10 femei imbracate in tricouri cu chipul ei si care se laudau ca sunt cele mai mari fane in viata ale "doamnei Radulescu", Andreea Marin se bucura de prezenta celor cu care a facut echipa la "Surprize", dansatoare, prietene ale dansatoarelor si muuuulte pensionare dispuse sa plateasca 85 lei  pentru a-i cumpara cartea. Cum eu nu sunt fan al acestei "scriitoare", sub nici o forma n-am vrut sa-mi cumpar almanahul ei cu poze, pentru ca numai a carte nu arata. Pentru ca in ultima saptamana am fost bombardata cu invitatii din toate directiile pentru a lua parte la lansarea cartii domniei sale, credeam ca o voi primi in dar, asa cum se intampla de obicei la astfel de evenimente.
Din pacate, zgarcenia este cuvantul de ordine din jurul
doamnei Marin Banica, pornind de la sotiorul sau cu arici la buzunar, numit in cercurile mondene "regele zgarcitilor", si pana la cei care i-au organizat evenimentul si reprezentantii editurii Tritonic. La un moment dat, i-am spus foarte frumos unui domn arogant ca sunt ziarista, am fost invitata la lansare si l-am rugat sa-mi ofere o carte pentru ca vrem sa dam o stire in care sa inseram pasaje din carte. Individul se tot uita in stanga si-n drepta, s-a tot balbait si fastacit si imi spune :"dar...nu trebuie sa scrieti! daca vreti sa cititi cartea, cumparati-o!!".

"Domnule, nu vreau sa CITESC  almanahul Andreei Marin! Am o biblioteca plina cu carti importante pentru care incerc sa-mi gasesc timp! Am nevoie de ea pentru ziar, nu pentru sufletul meu si sub nici o forma nu voi plati pentru a-i face reclama! Unde ati pomenit dumneavoastra una ca asta?! Asa cum ne bombardati zilnic la redactie cu zeci de carti si va umiliti cu zeci de mesaje si telefoane prin care ne rugati sa le facem o cronica, sa va dam o stiruta in ziar, tot asa puteti proceda si cu aceasta carte. Nu-mi puteti cere sa o cumpar pentru a-i face reclama! Este absurd!", i-am spus barbosului care facuse ochii mari la mine. "Avem dispozitii clare sa VINDEM toate cartile! Nu va pot ajuta! Sper ca ma intelegeti!", mi-a raspuns individul.
Am lasat-o balta si i-am spus "De auzit v-am auzit, dar nu sunt sigura ca va inteleg!" si am plecat!





In schimb, Raduleasca a oferit carti prietenilor si celor din presa si, desi nu sunt fan al ei, trebuie sa recunosc faptul ca a fost mai umana, mai apropiata de cei care se imbulzeau sa o vada. A avut rabdare de fier si timp de aproape 3 ore a semnat autografe in continuu. S-au vandut in jur de 2500 de carti, pretul uneia fiind 21 lei. La un moment dat, in timp ce Marin aburea babutzele cu limbajul ei plin de clisee si pusese adevate bariere intre ea si oamenii care se inghesuiau sa o vada, de parca i-ar fi fost teama sa nu ia gripa porcina, Raduleasca se imbratisa cu fanii, facea poze cu ei si din cand in cand isi scutura mana dreapta care ii amortise de la atatea autografe. Nu s-a strambat, nu s-a incruntat la nimeni si nu dadea impresia ca o deranjeaza ceea ce face.


A fost si un moment amuzant cand un individ la vreo 50 de ani cu mustati pana la urechi imbracat ca un personaj din "Heidi, fetita muntilor" urla ca din gura de sarpe :" Mihaelaaaaaaaaaaa, intotdeauna ma trezesc fericit cand te visez noaptea!" si mai apoi sufla in trompeta si urla din nou :"Sa se auda pana la Monte Carlo ca Mihaela Radulescu si-a lansat carteeeeeeeeeeeee!" :))))




O tipa imbracata intr-un tricou pe care era imprimat o poza cu Diva ne spunea razand "acum ma duc la Marin sa-mi dea si ea autograf pe spate! Abia astept sa o vad cum se enerveaza! Poate urla la mine si ma goneste de acolo si asa va ies si voua stiri!" :))) N-am mai asistat la spectacolul asta pentru ca deja supravietuisem 3 ore in aglomeratie si nu mai puteam.




Ah! am trecut si pe la Monica Tatoiu, o adevarata doamna, insa care nu se bucura de acelasi numar mare de fani. Doamna Oriflame si-a lansat cartea "Politic (in) Corect. Despre Romania. Dar cu dragoste", un dialog al Monicai cu domnul Camil Roguski. Pare foarte interesanta si, spre deosebire de "almanahul" cu poze al Zanei, costa 30 de lei si are text muuult, nu poze si editoriale de-ale ei luate din revistele lucioase pentru care, cu mult tupeu, cere 85 de lei. Foarte draguta si zambitoare, Monica isi intampina fanii cu prajituri, fructe, senvisuri, suc si cafea si le si oferea cadouri de la Oriflame, in semn de multumire ca i-au cumparat cartea. Ah! Valentina Pelinel si Roxana Iliescu au fost printre invitatii Monicai, iar mai apoi printre cei ai Andreei Marin, mai ales ca in cartea zanei sunt si colaboratoare.
irina spunea...

o iubesc pe mihaela, iar andreea nu-mi place deloc. este o scorpie

Butterfly spunea...

Haideti mai zuzelor si o poza pentru mine cu Andreuta nu ati facut? Nu mai exista domnule dreptate pe lumea asta, mihaela are 2 poze, tatoiu una si zana niciuna?:))
Apropo de Tatoiu, in tineretea mea am fost reprezentant Oriflame, si nu pot sa uit nici acum cum stateam in fata sediului, fie ploaie, fie soare, si ne striga cu o portavoce sa intram sa ne luam comanda (pierdeam o zi intreaga pe acolo), normal ca cele care aduceau bani seriosi intrau fara strigare, si pe vremea aia o asemanam pe Tatoiu cu Cruela pentru ca urla pe acolo si se certa cu toata lumea...ce vremuri :))

Zuzele spunea...

Fluturas, pe zana nu am putut sa o imortalizez pentru ca avea un adevarat zid de protectie in jurul ei format din oameni dispusi sa o apere cu pretul vietii in eventualitatea unui atac terorist :)) nu s-a putut apropia nimeni de ea, nepretuita coborata in jos ca un Luceafar al scriiturii romanesti :P
dar, pentru tine am facut un efort si am "furat" o poza cu ea de pe Mediafax. Happy? :)

Butterfly spunea...

Very Happy, spasiba balsoe. xoxo

Zuzele spunea...

:) nu stiu ce ai spus acolo, dar cred ca e de bine! pupici

Zuza O spunea...

Cum mai 85 de lei cartea??? Doamne cat tupeu!!
In alte ordine de idei, nenea ala cu trompeta a urlat si dupa mine odata pe la Romexpo de-mi venea sa ma fac mica, mica :))

Zuzele spunea...

aaaaaa, e celebru mustaciosu ala??:))))

Butterfly spunea...

Este adevarat ca este un pret exagerat al cartii, mai ales ca lumea nu prea are bani, dar din imaginile pe care le-am vazut eu la stiri sunt sigura ca a avut mai multe cheltuieli cu tiparirea, clar este o calitate mai buna, si coperta si aspectul fata de cel al Mihaelei, dar pe de alta parte ar fi trebuit sa se gandesca totusi ca e Romania, in fine, Raduleasca a fost mai realista si a scos-o la un pret mult mai accesibil.

Butterfly spunea...

Tocmai am citit ca incasarile de pe urma cartii Andreei vor fi donate, se poate ca si cele de pe cartea Mihaelei sa fie donate, dar daca cartea e mai scumpa se vor strange si mai multi bani :D
Nu ma intelegeti gresit, nu sunt fan andreea marin si nici mihaela radulescu :))

Raluca Octavia spunea...

85 de lei cartea...cu poze? Preturi de criza, nu gluma. Astia-s banii pe 3 luni de Magic English, la domnisoara mea.

Raluca Octavia spunea...

Vreau sa va trimit ceva tare cu Base, nu aveti o adresa de mail?

Zuzele spunea...

@Raluca: divedecarton@yahoo.com
@Butterfly:sigur cred ca o sa doneze si Mika banii, ca doar filantropia este ceva la moda :)

ANA spunea...

SE STIE CLAR DE MULT CA DIN VANZARILE CARTII MIHAELEI BANII SE VOR DUCE LA FEL CA CEI DIN VANZAREA CARTII DESPRE LUCRURI SIMPLE IN PROIECTE CARITABILE.BANII STRANSI IN URMA VANZARII CARTII DESPRE LUCRURII SIMPLE CIRCA 11000 DE EURO(DIN PESTE 70000 DE EXEMPLARE) S-AU DUS LA ORGANIZATIIA UNITED WAY CARE SPRIJINA COPIII.SI BANII STRANSI DIN CARTEA NISTE RASPUNSURI DIN CATE A SPUS MIHAELA VOR MERGE TOT ACOLO IN SPRIJINIREA COPIILOR .MIHAELA VA SCOATE IN DECEMBRIE IN APROPIEREA CRACIUNULUI UN AUDIOBOOK PE CARE VOR FI PIESE NISTE RASPUNSURI CANTATE DE TAXI ,LORA WASSABI TEXTE DIN CARTE IAR BANII DIN VANZAREA ACESTUIA VOR MERGE SPRE SPRIJINIREA COPIILOR DE LA HOSPICE CASA SPERANTEI BRASOV COPII CU BOLI IN FAZE TERMINALE

Zuzele spunea...

@Ana: Foarte frumos din partea ei!

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search