joi, 24 decembrie 2009

Astazi s-a nascut Hristos, Mesia chip luminos !


Astazi s-a nascut Hristos
Mesia chip luminos
Laudati si cantati,
Si va bucurati!

Mititel infasetel,
In scutec de bumbacel
Laudati si cantati
Si va bucurati!

Vantul bate, nu-L razbate,
Neaua ninge, nu-L atinge
Laudati si cantati
Si va bucurati!

Si de-acum pana-n vecie
Mila Domnului sa fie
Laudati si cantati
Si va bucurati!

Bradutul din dreapta ne arata ca mai este putin pana in ziua de Craciun. Acum, cand scriu eu este abia 8.21 si pana la miezul noptii mai este un picut. Este ajunul marii sarbatori a nasterii Domnului, pentru mine, cea mai frumoasa sarbatoare din an. Inca un an in care Iisus se naste pentru noi, ne-a fost daruit inca un an de care sa ne bucuram si inca un an in care Domnul ne va lua pacatele asupra lui, iar noi, vesnic pacatosi, vom fi cu un pas mai aproape de poarta Raiului pentru ca ne-a fost daruit inca un Craciun.
Este o sarbatoare frumoasa, curata, inaltatoare, calda. Pe undeva imi pare un picut rau ca un eveniment asa grandios, poate cel mai important pentru umanitate, este usor dat la o parte de Mos Craciun.Desigur, si barbosul cu haine rosii si sacul plin de daruri pe care copiii il asteapta cuminti langa bradut este binevenit oricand, dar parca ar trebui sa stim ca pe 25 Decembrie se naste Mantuitorul si nu ca vine Mos Craciun. Poate ca ar trebui sa ne petrecem aceasta seara la biserica, ascultand povestea nasterii Lui si cantand colinde, si nu dand cu aspiratorul, infasurand sarmale si prajind carnati. Imi pare tare rau ca foarte putina lume mai respecta traditiile, ca tot mai putini colindatori se incumeta sa bata din usa in usa si nepermis de putina lume le mai deschide usa.
Mie mi se umple sufletul de bucurie atunci cand la usa imi bat copilasi rosii in obraji care canta din tot sufletelul lor. Unii sunt obositi si abia mai sufla, mai ales dupa ce au urcat atatea scari, abia daca mai au rabdare sa cante colinda pana la sfarsit, dar sunt atat de frumosi si puri.

Niciodata, dar absolut niciodata, eu sau familia mea, nu am inchis usa in nas vreunui colindator. Eu am patit asta cand eram micuta si mergeam cu fratele meu si o prietena la colindat. Noi doua aveam vreo 10 ani si fratele meu vreo sapte. Abia asteptam sa vina iarna si sa mergem cu colindul si tare mult mai iubeam "meseria" asta de sezon. Repetam din timp colindele si eram atat de fericiti cand ne primeau oamenii la usa lor. Cantam din suflet si parca nu oboseam, cate scari in blocuri cu 10 etaje urcam... S-a intamplat de multe ori sa ni se inchida usa in nas. Unii intrebau de dincolo de usa cine e si cand noi spuneam "primiti cu colindul?" ni se raspundea "Nu, plecati de aici!". Altii ne deschideau, ne scrutau cu o privire foarte rautacioasa si apoi, cu zambetul pe buze, spuneau "NU" si inchideau usa ranjind. :( Nu de putine ori ne-a busit plansul. Eram copilasi mici, nu prea luasem contact cu rautatea oamenilor pana atunci si eram la primele dezamagiri. Imi spuneam atunci ca niciodata nu voi goni de la usa mea vreun colindator si asa am facut!


Dragii mei, din tot sufletul meu de Zuza G si sunt convinsa ca sunt si in asentimentul Zuzei O, va doresc tot ce-i mai bun pe lumea asta! Macar in aceste zile sa aveti liniste in suflet, caldura in case, bucate pe mese, dragoste in familie si sanatate de fier. Sa nu lasati pe nimeni si nimic sa va supere, macar acum, sa aveti grija de voi si sa nu exagerati cu mancarea noastra romaneasca preparata din belsug in perioada asta. Gasiti-va un timp si multumiti-i Domnului ca s-a mai nascut inca o data pentru voi si rugati-L sa va ierte pacatele si sa va ajute sa nu mai gresiti in anul care vine.

Trageti linie si vedeti ce ati facut bine si ce ati facut rau anul acesta, iar de pe lista pentru 2010 scoateti tot ce nu va place. Incercati sa va inconjurati numai de oameni pozitivi care va incarca cu bucurie si zambete si eliminati din jurul vostru persoanele care va transmit energie negativa. Lasati deoparte dorintele materiale si multumiti-va cu ceea ce aveti. Ganditi-va la oamenii care acum dorm in zapada si nu au un covrig pe masa si fiti fericiti ca nu sunteti printre ei, ca va aflati in fata unui calculator si va permiteti un abonament la net care va permite sa-mi cititi mesajul :) Deja sunteti mai bogati decat jumatate din populatia globului.


Aveti grija de sufletul vostru, de inimioara voastra si de cea a oamenilor pe care ii iubiti!
Lasati orgoliile deoparte si fiti sinceri in sentimentele voastre!
Nu va irositi viata langa oameni pe care nu ii iubiti si care nu va fac inima sa tresalte!
Ganditi-va mai mult la sanatate si nu asteptati sa va simtiti rau pentru a lua o masura!
Nu va descurajati daca banii va fac probleme si multumiti-i lui Dumnezeu ca aveti un acoperis deasupra capului, mancare pe masa, copii si parinti sanatosi! Daca aveti aproape un singur om care va iubeste, sunteti bogati! Daca un singur om va ureaza "Sarbatori fericite!" sunteti un om bogat! Bogatia este in suflet si nu in portofel!
Stiti ca fiecare dintre noi avem un ingeras pazitor care incearca sa ne fereasca de rele si care ne lasa cateodata sa intelegem singuri ca am gresit atunci cand nu vrem sa-l ascultam. Asadar, atunci cand vi se intampla ceva rau, ganditi-va ca este o atentionare din partea lui, o palma pentru o greseala din trecut si o atentionare pentru viitor! In anul care vine, va doresc sa fiti cumpatati si sa nu va mai suparati ingerasul!


Incercati sa fiti mai buni in anul care vine! Nu mai ganditi rau despre oameni pe care nu-i cunoasteti cu adevarati, nu urati persoane care nu v-au facut nimic rau si fiti mai toleranti cu cei care, poate, nici nu-si dau seama ca va supara. Trebuie sa fim mai buni si acest sfat sa nu devina un cliseu bine de spus in perioada asta!

Asadar...

Astazi va doresc sa celebrati Nasterea Domnului si mai putin pe Mos Craciun! Invatati-va copii ca astazi s-a nascut Mesia si abia dupa aceea sa-i lasati sa scrie lista de cadouri pentru barbosul cu haina rosie!







Craciun Fericit!
Liniste si dragoste in familie!
Intelegere si iubire sa fie in sufletul vostru!
Nu Mos Craciun aduce un an mai bun, ci Mantuitorul care se naste pentru a 2010-a oara ca sa ne ierte pacatele!
Sanatate si intelepciune va dorim!

Va imbratisam cu drag!

Corinas spunea...

Craciun fericit si voua, Zuzelor! Merci, Zuza G, pentru mesaj. Mi-a mers la inima, ai dreptate, n-o sa ma mai supar si n-o sa ma mai amarasc pentru nimic....
Va pup pe amandoua :-)

Butterfly spunea...

Craciun Fericit si voua. Ai dreptate, se tinde mai mult spre sarbatorirea lui Mos Craciun decat spre sarbatoarea religioasa, pana si filmele difuzate sunt toate cu Mos Craciun si niciunul despre sarbatoarea sfanta a nasterii Domnului.
In ceea ce priveste colindatorii si eu abia asteptam sa ma duc cu colindul si mai apoi cand m-am facut mare sa primesc copiii.
Dar sincer, mie in bucuresti mi-ar fi frica sa deschid usa, la tara intr-un sat e altceva, dar la cate se intampla cu tot felul de aurolaci, mai ales daca nu iti cunosti vecinii, si nu ai crescut in blocul respectiv, poate sunt eu prea fricoasa....

Marius Dragomirescu spunea...

Adresez un mesaj calduros tuturor cititorilor acestui blog si ii invit sa intre intr-o noua perioada a vietii lor, fara criza financiara, dar cu dar si har, cu multa sanatate si pace sufleteasca.
CRACIUN FERICIT !

Zuza O spunea...

Craciun fericit tuturor! Va pup cu drag si va salut dintr-o stare de plictiseala de nedescris. Urasc Craciunurile plictisitoare.....Mancare, somn, fete obosite si plictisite, iarasi mancare, tuica fiarta vin si iarasi somn....
As fi avut nevoie parca de un pic mai multa adrenalina!
Nu stiu de ce, dar mie Pastele parca imi place mai mult. E mai animat. Sau poate am eu pitici pe creier ;))

zuza g spunea...

daaaaaaaaa, si eu ma delectez cu o plictiseala groaznica, dar cred ca aveam nevoie de putina plictiseala din asta :) se pare ca aveam nevoie de ceva somn pentru ca astazi am dormit in continuu ;))
mi-ar fi placut tare mult sa fiu undeva la munte, pe partie, sa ma joc in zapada, sa ma dau cu sania si apoi sa intru la caldura, la o ciorba fierbinte :)
lasa ca ma fac eu mare si inchiriez o pensiune intreaga la kitzbuhel pentru toate neamurile :))

Unknown spunea...

Un Craciun binecuvantat si un an nou plin de pace, sanatate si dragoste alaturi de toti cei dragi! :)))

patricia spunea...

la multi ani! Multa iubire si sanatate!

ELENA OANCEA spunea...

sa speram ca anul ce vine,sa fie mai incarcat cu energii pozitive.sa fim mai buni ,intelegatori si mai blinzi.sa credem in dumnezeu si in fiu IISUS HRISTOS MANTUITORUL .CRACIUN TUTUROR SI UN NOU AN CU BUCURII

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search