marți, 8 decembrie 2009

Badea: "Cine ne-a prostit o data sa-i fie rusine, cine ne-a prostit a doua oara..."




"De ce invoc eu aşa de mult România? Până la urmă ce conţinut se poate înscrie sub această denumire generică şi globală România? Nu mă mai simt în postura în care să tot folosesc cuvântul ăsta: România. România fiind cine? România e o ţară foarte complicată, foarte diversă şi într-o bună măsură de neînţeles. Şi atunci, m-am gândit să n-o mai invoc. Voi renunţa la această frază de încheiere de emisiune. Voi găsi alte cimilituri, profunde, desigur , cu care să închei dramatic prestaţia de la această măsuţă, unde m-am transformat într-un propagandist pentru mogul", a declarat Badea, în emisiunea "În gura presei" de luni seară.

Şi pentru a demonstra că se va ţine de cuvânt, Badea a încheiat emisiunea de luni cu fraza: "Cine ne-a prostit o dată, să-i fie ruşine, cine ne-a prostit a doua oară..."
Corinas spunea...

Da, un fel de shame on you if you fool me once, shame on ME if you fool me twice...se potriveste pentru "noua" Romanie...

Unknown spunea...

Badea zicea ca o sa danseze cu penele pe fund in Piata Victoriei oricum, chiar daca ce au facut PD-L-ii intre Campia Turzii si Gilau. Ma gandeam c-ar trebui sa-l sprijinim cumva, sa afisam bannere, ceva in genul asta. N-ar fi cool?

Diana spunea...

Don't be scared, just be prepared for the worst... Dar, sa dea Dumnezeu sa ma insel!

Eliza spunea...

:d cine pe cine a prostit aici ? totusi ....

yoana spunea...

pai nu e clar cine a pacalit pe cine?uita-te la stirile politice din romania si ai sa afli raspunsul..mi-l si imaginez pe badea cu penele pe fund:)))

Raluca Octavia spunea...

Pari fata desteapta,Diana, stii si o limba straina la perfectie...tu crezi ca te inseli?
Eu ma gandeam de mult timp la urmatoarea chestiune: toti cei care locuiesc intre granitele acestei tari, fie cetateni ai ei sau nu (pana si cuvantul acesta a capatat o alta acceptiune),daca se angajeaza undeva, exista ca cerinta obligatorie, de multe ori, cunoasterea unei limbi straine.Fie ca esti sofer, secretara, , inginer, P.R., trebuie sa stii engleza, nivel avansat. Si pe langa asta, oricarei profesii, meserii, ii corespunde o fisa a postului. Eu pun urmatoarea intrebare: pentru cea mai inalta functie in stat, cea de presedinte, de ce nu este obligatorie cunoasterea limbii engleze, la perfectie? Cu atat mai mult cu cat presedintele are atributii pe plan exxtern, intretinerea relatiilor diplomatice cu alte tari. Eu m-am saturat de toti ilustrii nostri presedinti si prim ministri care numai cand au deschis gura, la o reuniune internationala, cu mari sefi de state, s-au facut realmente de ras. Eu stiu ca exista translatori, dar parca, daca vii dintr-o tara mica,vai de capul ei, parca altfel te impui decat prin tupeu si prin gesturi care nu respecta normele elementare diplomatice. Si oricat tupeu poti avea la tine acasa, dar, cand te afli fata in fata cu mari personalitati ale lumii, nestapanirea unei limbi straine iti creeaza o stare de disconfosrt si de inferioritate. Este demonstrat acest lucru.
Si mai am o intrebare: pentru functia de presedinte al Romaniei exista o fisa a postului?
Nu stiu, dar aceasta functie,de presedinte, in tara noastra, prea a devenit banalizata. E totusi cea mai inalta functie intr-un stat. E nevoie de o atitudine, de un limbaj adecvat, de cultura generala, de cunoasterea si stapanirea unei limbi straine la perfectie,de demnitate, de multe altele. Ori noi asistam, la ceva iar cu susul in jos, in care un copil de clasa a IVa vorbeste engleza mai bine ca un presedinte, si in care comportamentul unui sofer de tir, care arata pe youtube ce smecher e el la volan, in tara lui, nu difera de cel al unui presedinte.
Ar trebui, daca tot schimbam Constitutia, sa se instituie si obligativitatea ca presedintele sa stie o limba de circulatie internationala, la perfectie.Si sa se dea un test. Sa fi studiat din toate domeniile in care va avea atributii: securitate, relatii internationale. Si sa se dea test. Daca tot luptam impotriva discriminarii,mie,cea mai mare discriminare mi se pare la modul in care suntem siliti sa alegem presedintele. Nu mai vreau sa aud de candidati care vorbesc de subventia la foioase si la gaini. Si care mimeaza priceperea in orice domeniu. Nu poti cere si face reformarea unei clase politice, fara sa incepi cu cea mai inalta institutie in stat: presedintia.
Poate veti spune ca nu e obligatoriu... dar, cand esti in politica de 20 ani, cand ai ocupat diverse functii, in diferite institutii de stat, de obicei, decizia candidaturii la o inalta functie o iei cu cativa ani inainte.Si sepresupune ca te pregatesti pentru ea. Si ma refer aici si la Basescu, si la Antonescu, Oprescu si la Geoana. Ultimul era, din acest punct de vedere cel mai O.K. Dar ii lipseau altele: nu carisma, nu discurs, nu viteza de reactie si de contracarare a atacurilor adversarului, intr-o tara in care discursul electoral e mai important decat faptele.
Sunt cam idealista, nu? Intr-o tara in care de la lipit afise te trezesti ministru, de la ridicat rochita ajungi tot ministru...
Suntem ca intr-o prapastie, in care ne lasam, incet, incet, dati la fund. Si stam pasivi, si privim cum ne afundam,si cum altii stau deasupra si nu se afunda, si privesc in jos, razind,croind planuri, proiecte, viziuni...si mai arunca din cand in cand o bombonica, un discurs, si fericiti, uitam ca in timpul asta mai coboram un pic... Noi suntem marionetele. Cei din prapastie. Papusarii, sus, deasupra, colorati (galben, rosu, portocaliu) veseli, smecheri,si facind tot posibilul ca ei sa nu ajunga jos.Cam asa vad eu prapastia democratiei din Romania.

Diana spunea...

Raluca, merci mult :)
Chestia asta cu cunoasterea limbii la perfectie mi se pare totusi rara, fiindca am impresia ca doar academicienii pot vorbi limba materna (nu zic de o limba straina) la perfectie. Nu cred ca romanul de rand vorbeste limba romana la perfectie, daramite o limba straina. Ideea e sa ai cunostinte de nivel avansat intr-o limba, sa fi fluid in exprimare, sa te poti face inteles si la randul tau sa poti intelege exact ce vrea sa comunice interlocutorul, fara interpretari. Insa, inainte de toate, un presedinte trebuie sa fie un om de actiune, dedicat intereselor poporului si un bun diplomat. E inadmisibil sa faci gafe de protocol! Problema in Romania nu se limiteaza dupa parerea mea doar la presedinte, ci la echipa sa. Cum am mai spus in mai multe randuri, in politica si in showbiz tind sa intre persoane mediocre, ce nu pot excela intr-un alt domeniu (afaceri, cultura, IT, medicina, tehnica etc)si dispuse la cele mai josnice compromisuri, impulsionate de un sistem vicios. Repet: TIND. Nu-i o regula generala! In momentul in care un partid de la nivel de organizatie locala promoveaza pramatii, intreg mecanismul va functiona defectuos. Imi amintesc ce spunea Marius Dragomirescu si chiar vroiam sa-i transmit un mesaj la acel post in care a comentat. Tatal meu e membru PDL Constanta. E foarte mandru de acest statut, crede cu tarie in ceea ce face acolo. Nu detine vreo functie nici in partid si nici in vreo institutie a administratiei. El chiar e dedicat si tocmai de asta, ma doare sa-l vad prostit. Nu zic de votantii lui Basescu decat ca se impart in 3 mari categorii: 1. cei care se ghideaza dupa mentalitatea "intre doua rele aleg pe cea mai putin rea", fiind speriati de doctrina de stanga, dar nestiind ce-i asteapta. 2. idealistii si 3. oportunistii. Cred cu tarie ca daca am fi avut o alta alternativa (se pare ca Crin n-a reusit sa fie atat de catchy) n-ar fi obtinut Basescu atatea voturi. Am prieteni care au votat cu Basescu argumentand "nu-i vreun pur, fura si el, dar fura mai putin ca altii" (ce spuneam mai sus, prima categorie). Eu am zis ca mai bine-mi tai mana decat sa pun stampila pe PDL, tocmai gandindu-ma la echipa de mafioti fripturisti (Cocos, Prigoana, Ridzi etc). Oamenii din jurul conducatorilor sunt adevarata problema in mai toate cazurile... Ar trebui salubrizate gunoaiele astea mai intai de toate.

Raluca Octavia spunea...

Da, Diana, ma refeream la "un nivel avansat".
Si haideti sa va spun una tare. Dupa ce s-au razboit verisoarele mele surori intre ele, si fata in fata si la telefon, pe tema Base-anti Base, au facut pace Dar cum? Prin interventia sotului surorii anti-Base. Mentionez ca sora pro-Base sta acasa pe 2000 euro care-i face sotul plecat pe santier,in alta tara. Vazind ca nu se mai linistesc si totul degenereaza, cu invective,etc, cum am spus, sotul D-nei anti-Base a pus mana pe telefon, si-a sunat cumnata si a felicitat-o pentru victoria obtinuta,anuntind-o sa se pregateasca cu masa (antreu+doua feluri), vinisor, sampanie,ca trebuie sarbatorit evenimentul.
Si-a luat nevasta de manuta, zicindu-i "Hai la sora-ta". Au mers frumos, doamna portocalie statea cam slabut cu masa si a pus-o sa cumpere: salamior, etc,etc,pulpite, de toate, "doar traiesti bine, ai cu ce." LE-a pus sa se impace, a felicitat-o pentru implicare, rezultat,si-au umplut matul si pa. La plecare i-a spus sotul-mediator sotiei: "Ai vazut, v-am impacat, dar am lasat-o si fara 2 milioane, papucii ei de aroganta....."

Diana spunea...

=)) Good one! hihihihi! F tare omu'! Toata stima! :))

Zuzele spunea...

:))))) chiar ca foarte tare! :))

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search