luni, 28 decembrie 2009

Ce v-a adus Mos Craciun?


Dragii mei, au trecut deja trei zile de la Craciun si nu am aflat, inca, ce cadouri ati primit de la Mosul cel drag si bun. Zuza G, tu ce-ai primit? Eu am primit un fular, o caciula si o pereche de manusi. Toate mov (culoarea lui Hrebenciuc). Iar asta mi-a dat o idée ca poimaine cand ma voi duce la Cristian la Stilissimo sa ma tund, am sa-I cer sa ma si vopseasca si sa-mi faca si cateva mese mov.


In rest, nu prea am cu se ma laud la voi. Barfele mondene din ultima vreme nu prea am chef sa le comentez pentru ca, sincer, chiar nu prea am ce. Ah, tin de mult sa va spun ceva. Se pare ca Maria Dinulescu chiar este o DIVA DE CARTON! Ati vazut ca se iubeste, mai nou, cu Codin Maticiuc (POPONET)? N-ar fi nicio problema, avand in vedere ca Poponet este un baiat delicat si manierat, dar cum toate femeile care umbla cu el o fac doar pentru bani si pentru a fi „urmarite“ de papaprazzi, cu mana pe inima spun ca MARIA DINULESCU ESTE O DIVA DE CARTON CU ACTE IN REGULA!

Hai ca trec de la una la alta….asta pentru ca sunt la munca in timp ce majoritatea apropiatilor mei cred ca lenevesc la vreun film cu Mos Craciun la ora asta… Dar n-am ce face. Sa zic merci ca am unde sa fiu….Apropos de Mos Craciun. Stiti ca si eu am fost Mos Craciun cand eram mica? Da!!! Iata cum a fost: cand eram eu copil nu se stia de Mos Craciun, ci de Mos Gerila. In fiecare an, vecinul meu de apartament, domnul Radu, se imbraca intr-un costum rosu de Mos si ma vizita cu sacul plin de dulciuri, portocale si jucarii (pe care parintii mei le cumparau inca din primavera-vara, asa de greu se gaseau). O data m-a intrebat: „Ia zii, tatal tau a fost cuminte?“, iar eu i-am raspuns „Hmmm, nu prea a fost. Avem un vecin, domnul Radu, care a venit saptamana trecuta pe la noi si au baut amandoi o damigeana de visinata, iar mama i-a zis lui tata «Sa nu te mai prind cu betivul asta pe la noi!»“. Asta e, copiii spuneau lucruri traznite si inainte de ’89!

In clasa I, domnul Radu mi-a devenit invatator la scoala, dar in Ajunul Craciunului iar s-a deghizat in Mos Gerila si m-a vizitat. In acea seara, insa, l-am desconspirat. Ca de obicei, a venit, si-a facut numarul, dupa care a plecat. La vreo 5-10 minute de la plecare lui a aparut, ca in fiecare an, la usa, domnul Radu. Am remarcat ca domnul Radu (invatatorul meu) avea aceiasi bocanci precum Mos Gerila. „Ah, tu esti Mos Gerila! Sunt convinsa, ca ai aceeasi bocanci! Plus ca de fiecare data tu vii pe la noi la putin timp dupa ce pleaca Mosul!“, i-am zis. La faza aceasta, „Mosul“ a reactionat execrabil. Ce credeti ca a facut??? A recunoscut ca el s-a deghizat in fiecare an. TRAGEDIE!!! Asta a fost in casa noastra. TRAGEDIE! La mine ca la mine, ca aveam 7 ani, dar vi-l imaginati pe Ovidiu, fratele meu de 5 ani, ce soc a avut??

In fine…. In clasa a doua mi-am dorit sa-l rasplatesc pe Mos. I-am spus tatalui meu, care mi-a facut toate poftele intotdeauna ca vreau un costum de Mos Craciun si sa ma duc la scoala imbracata asa. Zis si facut! Imi aduc aminte ca pe atunci aveam un paltonas rosu. Tata mi-a aplicat blanita alba la maneci, la guler si la gluga, mi-a confectionat o masca de Mos Craciun (venise Revolutia intre timp). Apoi a mers cu mama in oras si a cumparat dulciuri si fructe pentru 25 de copii, cati eram in clasa. Domnului invatator Radu i-am pregatit o sticla de tuica. Tare mult ii mai placea!

A doua zi, am intarziat intentionat la prima ora. Asteptam la usa cu mama si ascultam pe gaura cheii. Domnul invatator striga catalogul. Cand a ajuns la mine, am ciocanit la usa si am tremurat un clopotel din arsenalul de Mos. Invatatorul a deschis usa si a ramas uluit:. un Mos Craciun in miniatura, cu un sac pe care-l cara dupa el!

„Hohoho!!! Am auzit ca aici este o clasa cu copii foarte destepti si cuminti si m-am gandit sa-i vizitez!“, am spus. Am intrat in clasa, iar copiii au ramas uluiti. Chiar ca erau cuminti! Le-am dat tuturor cate un cadou, numai dupa ce fiecare mi-a spus cate o poezie. A fost atat de frumos!

Zuza G, tu ai participat la faza cu Mosul. Ia zi-mi, tu ti-ai dat seama ca eram eu, sau chiar ai crezut ca a fost Mos Craciun?

Povestea este frumoasa, dar si trista in acelasi timp. Si stiti de ce este trista? Pentru ca eu si fratele meu nu am crezut niciodata in Mos Craciun!
Diana spunea...

Hmmm... Fetelor, Codin e finut, frumusel, stilat, de familie buna... Nu-i vreun stramb/slut/spurcat sa acuzi vreo iubita de-a lui de materialism. Depinde foarte mult si cum arata omul cu care te cuplezi, sa nu fie vreo eroare genetica. Stiu, merit sa fiu arsa pe rug fiindca-s superficiala si nu ma uit la inner beauty. Chiar vorbeam cu cineva de tipele care umbla cu mogulii trecuti de prima tinerete. Hai, Ioan Neculaie arata bine pt varsta lui, dar Irinel, Vasile Turcu sau un altii... C'mon... Adica, mai degraba o inteleg pe Maria sa umble cu Codin decat pe Jojo cu Tzeava care-i batran si urat sau pe Dana Rogoz cu iubitul acela al ei. Am primit de la Mosu' un site pentru un proiect la care voi redacta continutul, o pereche de pantofi sport Baby Phat, 2 pull-over-e, un TV de casa nou si o carte :)

Butterfly spunea...

Ai fost un copil nazdravan dupa cum povestesti, eu eram timida, nu m-as fi gandit sa apar in mos in fata clasei :))
Mie mosul mi-a adus hainuta, prima pe la inceputul lui decembrie si apoi mosul a uitat si mi-a mai luat una de Craciun si o gentuta, si o cutie cu bomboane, a fost dragut mosul meu :D

Anonim spunea...

esti o dulce!!!!!ce frumooooooos..am citit postarea ta cred k de cel putin10ori!!!!!adorabila!!!:X:X:Xsarbatori fericite in continuare!!!!xoxo

zuza g spunea...

nuuuuuuuuuuuuuuuu, n-am stiut nici o secunda atunci! Nu-mi mai amintesc foarte bine pentru ca eram micuti, dar tiu sigur ca toti eram fosrte uimiti de ceea ce se intampla si nu stiam cine poate fi. Nu-mi mai amintesc detaliile, insa stiu sigur ca eram foarte emotionata si impresionata de ceea ce vedeam :)
Ce amintiri frumoase ai scos din sertar :) :*

Claudia Balan spunea...

Eu m primit un inel de aur de la mama si un pulover. Cel mai mare cadou a fost faptul ca am stat cu fratele meu, ne-am uitat in ziua de Craciun toata ziua la filme si am dormit. Nimic nu m-a bucurat mai mult decat rasul in hohote a fratelui meu, ma incarca de energie. Va pup dulce

Zuzele spunea...

Ia sa va iau un pic pe rand.
@Diana: cred ca ai fost foarte cuminte. Sau Mosul a fost prea darnic? :)
@Fluturasul: E batran Mosul, deci mai uita si el, saracutul (spre binele nostru)
@Raluca: Bine ai venit in grupul Zuzelor! Multumesc frumos!
@Zuza G: Hihihi ce ma bucur ca mi-a reusit surpriza acum 20 de ani! (Ce babeta sunt!!!!!!! :((( )

Zuzele spunea...

@Claudia: Inelul nu cred ca a fost de la mama ta ci de la Mos Craciun. Mama ta a fost doar complicele Mosului :P. Te pupam cu drag

Anonim spunea...

bine v-am gasit!;)eu va urmaresc de mult timp,imi place tare blogul,desi nu mi-am dat seama k abia acum am reusit sa postez si eu primul comentariu!:))o zi minunata va doresc..

rox spunea...

mos craciun exista:D Macar in filme:p

Marius Dragomirescu spunea...

Recunosc ca nu ma pot abtine sa fac o GLUMA de Craciun: am aflat (din 3 surse!) ca Zuzei G. Mos Craciun i l-a adus cadou pe: Traian Basescu ! hahaha hahaha, domnule...ce gluma "gaozara" am facut! Ce haios mai sunt...cateodata!
Claudia Balan a primit inelul de la mama ei care insa a fost complicele nu atat al Mosului Craciun , dar si al Mosului Dan Bitman de la Danut srl si Holograf. hahaha, ce inca o gluma superba am facut! asa inteleg eu spiritul Craciunului, domnule!

Zuza G spunea...

Marius, meriti felicitari daca inca te mai poti bucura avand in vedere situatia critica in care se afla tara asta! Poate esti genul de om care face haz de necaz si care mai gaseste putere sa spuna bancuri atunci cand se afla cu un picior in groapa! Cat despre cadoul de Craciun, tin sa te informez ca TB nu este un cadou, ci un cosmar din care nu ne vom trezi prea curand! Insa, felicitari tie pentru ca poti mima o stare de fericire! Tare mult as vrea sa mai spui cateva glume si prin primavara, poate chiar de Paste. Sa-mi spui atunci ce ai primit tu de la iepuras ;)
Numai bine!

Marius Dragomirescu spunea...

Zuza G, La Multi Ani si un An Nou 2010 cu sanatate si pace sufleteasca iti doresc! Prefer un "monstru dictator" precum Traian, unui Prostanac' care ii multumea lui taticu' din Ceruri si Mihaelei...dragostea lui; un Prostanac' care desi nu avea fata de monstru( caci e doar Prostanac precum i-a zis "pustiul" Ion Iliescu)s-a crezut Presedinte o noapte intreaga, iar dimineata a vomitat sampania si tortul si a renumarat voturile si ouale lui Adi Nastase 4 case. Intr-adevar tara se afla intr-o situatie economica foarte grea. Pana la Paste insa, sunt eu curios daca la momentul Revolutiei ai fi avut o varsta biologica care sa-ti confere discernamant psihic, ai mai fi votat vreodata in viata ta cu comunistii. Eu am trait,am copilarit,cu Radio Europa Libera in casa, lucru care a facut din mine un anti-comunist convins. De nimic din viata mea nu imi este rusine de ceea ce am facut, am fost si sunt in convingeri politice un liberal convins, dar nu un liberal cu carnet de partid. Sunt mandru de mine ca am luptat pe toate caile contra comunistilor, contra PSDului...ba mai mult: mi-am pierdut candva locul de munca fiindca la conducerea Tarii, la acea vreme, era PDSR. Nu "il tin in brate" pe Basescu, dar il respect fiindca este un simbol viu de lupta anti comunist, anti PSD. Retine, draga Zuza G, pe mine nu ma poti cumpara cu bani ca pe Badea Mircea care ii savureaza hemoroizii Stapanului sau,scotand cu talent jurnalistic pe gaura gurii dejectii comandate politic, pe mine ma poti castiga usor prin dragoste si adevar. Sunt un om de dreapta, iar tinand cont de ateismul politicii de stanga, iti poti da seama ca sunt un om cu Credinta si respect pentru Oameni. Iubesc acest blog fiindca voi toti de aici, cititori,comentatori sau "mogule" imi sunteti SINCERI dragi, fiindca faceti parte din viata mea. Va multumesc tuturor pentru faptul ca imi dati posibilitatea sa ma exprim liber aici si va doresc din suflet sa aveti parte de sanatate,iubire si sa fiti lipsiti de griji.

zuza G spunea...

Si tu sa ai parte de aceleasi lucruri, Marius! Numai bine!

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search