marți, 1 decembrie 2009

Ingrijorator...


Ma ingrijoreaza foarte tare ce se intampla zilele acestea. 
Ma ingrijoreaza netrebnicii care nu inteleg ca in aceste cateva zile li se decide soarta. 
Ma ingrijoreaza naivii care cred orbeste vorbele unui ipocrit care le este presedinte. 
Ma ingrijoreaza cei care sunt orbiti de aura plina de mocirla al celui aflat acum in fruntea statutului si care nu vad cu proprii ochi niste lucruri mai mult decat evidente. 
Ma ingrijoreaza imbecilii care au nevoie de experti care sa le spune cum sa gandeasca si care nu sunt in stare sa judece cu propria minte. 
Ma ingrijoreaza tembelii care traiesc doar ca sa faca umbra pamantului si care fac rau si altora prin ignoranta cu care sunt inzestrati. 
Nu ma ingrijoreaza soarta cretinilor pentru ca ei si-o merita cu varf si indesat, dar ma ingrijoreaza cea a oamenilor care nu merita sa sufere din cauza lor. 
Ma ingrijoreaza cei care accepta sa traiasca in minciuna si ipocrizie si ii idolatrizeaza pe cei care le seamana. 
Ma ingrijoreaza faptul ca suntem inconjurati de oameni fara minte, de oameni care deschid ochii doar ca sa-i inchida in fiecare seara, cei care nu vad ce-i inconjoara si nu simt mirosul putregaiului care ne tot inghite de 5 ani incoace. 
Ma ingrijoreaza ca sunt huliti cei care vor sa faca ordine si curatenie. 
Chiar suntem un popor caruia ii place sa traiasca in mizerie?


Editorial semnat de Lidia Mitchievici, membru in colegiul editorial al ziarului GARDIANUL :


Draga domnule Boureanu,

Inca de la inceput, vreau sa primiti cele mai calde urari de sanatate si indeplinirea tuturor dorintelor, acum in pragul sarbatorilor de iarna, si sa stiti ca ziarul nostru nu detine, nici in ruptul capului, vreo expertiza criminalistica asupra filmuletului. Noi credem in autenticitatea lui, de aceea l-am si postat, spre stiinta tuturor alegatorilor care se vor duce duminica la vot. Am ales sa ma adresez pe aceasta cale intrucat, la emisiunea “Deschide lumea” din data de 30 noiembrie, desi fuseseram invitati sa vorbim despre intentia lui Traian Basescu, ati reusit ca, dintr-un dialog ce s-ar fi dorit coerent si principial, sa creati nemultumirea invitatilor, dar si un haos, astfel incat nimeni sa nu mai inteleaga nimic. Ar fi fost benefic pentru romani, viitorii alegatori ai turului doi, sa inteleaga evolutia acelui eveniment care i-a avut ca protagonisti pe seful statului si pe un scolar din Prahova.
Mai intai vreau sa va spun ca sunt alaturi de dumneavoastra (tinerii merita sustinuti intotdeauna) si va inteleg postura ingrata in care trebuie ca va aflati atunci cand luati parte la dezbateri, avandu-l drept tinta pe presedintele tarii. Nu este deloc usor sa incerci, in ciuda tuturor evidentelor, sa prefaci o realitate mai mult decat evidenta. Dincolo de ziua nefasta, as putea spune, pentru candidatul la Presedintie din 2004 cand, din nu se stie ce motive (fiti sigur, domnia sa le cunoaste precis), a agresat un copil, au ramas doar comentariile si, poate, o culpa morala. Faptul ca nu va este confortabil sa veniti mereu in sprijinul lui Traian Basescu este lesne de remarcat. Profesorul psiholog Hanibal Dumitrascu spune ca rasul afisat de copil dupa lovitura primita este un fel de act de bravura, in sensul ca putin ii pasa ca a fost lovit. Rasul dumneavoastra, zambetul sarcastic, pe alocuri hollywoodian, poate fi interpretat ca o escamotare a crudului adevar, acela ca Traian Basescu s-a pus la mintea unui copil. Statistic vorbind, seful statului s-a mai pus la mintea unui comerciant, caruia i-a dat cu capul in gura, sau a unei ziariste careia i-a smuls din mana telefonul mobil.
Acum, cand cititi aceste randuri, veti gasi de cuviinta sa le criticati, zambind, pe motiv ca toate astea s-au tot spus. S-a afirmat, in repetate randuri, ca faptele presedintelui denota inclinarea lui spre acte violente pedepsite intocmai de Codul penal.
De ce, draga domnule Boureanu, va amuzati copios cand diversi comentatori aduc acuzatii candidatului pe care il sustineti? Este greu de crezut ca cineva va strange inainte sa apareti pe sticla si va da lectii, ca la teatru. “La orice acuzatie ce va fi adusa, in emisiune, lui Traian Basescu, prapaditi-va de ras”. Asa cum si Elenei Udrea ii inflorise (inca din 2007) zambetul de fericire cand a certificat ca mentorul sau lovise un arab cu capul in gura. Am vaga senzatie ca, totusi, undeva, in interiorul dumneavoastra, stiti care este adevarul, dar nu aveti incotro, fiind nevoit sa jucati un rol. Sigur, politicianul de cariera, prin definitie, poarta o masca: una pentru multime si alta pentru ce simte in interior. Nu ati remarcat ca Traian Basescu nu stie sa joace teatru? El e sincer si nu are decat o masca. Nu observati ca va irositi energiile?

P.S. 1: Daca am fi intrat in posesia unui film cu Mircea Geoana in postura de Van Damme, nu am fi pregetat nici un moment sa-l punem pe site-ul “Gardianul”.

P.S. 2: Cred ca m-am molipsit, fiindca ieri, cand am fost la cumparaturi,  desi preturile au luat-o razna, abia m-am abtinut sa nu izbucnesc in ras.
Diana spunea...

Ma doare Zuzelor sa vad atatia naivi in jurul meu, incepand cu tatal meu, un idealist incurabil, care crede orbeste in PDL, partidul din care face parte. Strange semnaturi, participa la adunari, rabda frigul la mitinguri tot sperand intr-un viitor mai bun. Culmea, el chiar crede ca oportunistii aia care se inchina Zeului Ban vor face vreodata ceva pentru tara, desi ei isi bat joc chiar si de proprii membri. I-am cerut de atatea ori sa puna urmatoarele probleme intr-o sedinta de partid, dar evita si pana la urma cred ca voi scrie eu conducerii PDL. Nu numai Basescu este o prezenta negativa, ci si acea molima care este echipa ce-l inconjoara. Cum este posibil Zuzelor ca intr-o tara in care un tanar n-are niciun viitor sa se plateasca aproape salariul minim pe economie firmei detinute de un deputat PDL pentru ridicarea ABUZIVA de masini? Cum este posibil sa se incaseze taxa de parcare de catre o firma privata, detinuta de sotul unui mai intai consilier local, apoi prezidential si ulterior ministru, care nu a investit mai mult decat vopsea in "construirea" de locuri de parcare? Da, sunt de acord sa incasezi oricat pentru parcare in momentul in care tu CHIAR INVESTESTI in ele. Mi se pare normal ca Adamescu sau Anchor Grup sau actionariatul Tomis sa-si impuna un anumit tarif la parcarile din Unirea/Bucharest Mall/Tomis Mall cand acestia au bagat bani pentru amenajarea lor. Cum este posibil sa platim pentru un km de autostrada mai mult decat tarile vecine si chiar decat Germania? Oamenii chiar nu vad jecmaneala asta de proportii? Si totusi... nu cred nici in PSD. I believe we're doomed :((

Anonim spunea...

Si eu sunt ingrijorata, cand vad cum va lasati voi manipulate sa votati PSD (si mai si citati Gardianul, un ziar mizerabil controlat de SOV). Eu am o regula ne-negociabila: niciodata stampila pe FSN/FDSN/PDSR/PSD. Punct.
De cateva zile vad ca nu va puteti abtine. In loc sa scrieti chestii mondene, faceti campanie. Gata, tocmai v-ati pierdut un cititor. La revedere.

Zuzele spunea...

@Diana si mai ales anonimul: Stiti ceva? Am incercat amandoua sa ne tot angajam la stat. Stiti ca amandoua suntem absolvente de ASE? Din pacate (si din poate chiar din fericire pt noi), acesti moguli pe care-i tot huliti cu totii, gen SOV sau Patriciu, sunt singurii nostri angajatori. Pana acum am lucrta si lucram numai la firmele lor, in niste conditii CIVILIZATE, umane si bine platite. Asa ca mai lasa-ne anonimule cu faze dintr-astea. Am incercat sa ne angajam si in alte parti dar nu ni s-a dat nici cea mai mica sansa din cauza nepotismelor. Poate doar atat meritam, e posibil si asta!

Vorbim si despre politica pentru ca asta este subiectul care arde la ora aceasta. Suntem si noi angrenate in actualitate la fel ca aproape toti romanii si nu putem ramane insensibile cand vedem ce mizerii sunt in jurul nostru.

zuza g spunea...

Anonimule, stai linistit! NU am pierdut nici un cititor! Am mai spus-o si o mai spun: nu avem nevoie de cititori cu minte ingusta. Acceptam cu mare placere comentarii si sugestii venite din partea unor oameni inteligenti! Pentru altii, exista alte site-uri! Noi nu suntem ipocrite doar de dragul de a avea un cititor in plus. Nu pentru asta am creat spatiul asta! Avem dreptul sa ne spunem parerile, asa cum sunt ele, doar e democratie, nu? Parca asta sustii tu si idolul tau care loveste copii! Sau ma insel?

zuza G spunea...

Da, Diana, ai dreptate! Stii vorba aia "traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul". In tara noastra e posibil orice pare imposibil in alta parte. La noi presedintii lovesc copiii altora, macar daca ar fi ai lor, ar mai avea o scuza, la noi se pune taxa si pe aerul imputit pe care il respiri, la noi neurochirurgii castiga jumatate din salariul unei casiere de la metrou, iar medicii rezidenti sunt rasplatiti cu 8 mil pe luna pentru ca salveaza viata cretinilor care ne conduc.
la noi totul e invers decat in tarile civilizate. La noi pensionarii cauta in gunoaie (chiar astazi am vazut o batrana care se bucura foarte tare ca a gasit o bucata de covrig intr-un cos de gunoi. Mi-au dat lacrimile cand am vazut-o!)LA noi li se iau pensiile actorilor si sunt umiliti doar pentru ca "indraznesc" sa mai urce pe scena!
La noi ficele presedintelui au case de milioane de euro si colectii de genti de muuulte mii.
La noi presedintele minte pe fata!!! Isi schimba declaratiile de la o ora la alta si sunt suficienti cretini care sa-l apere.
LA noi, daca termini un ASE, cu mari pile te angajezi la primarie pe 9 mil--cu noroc!-- sau ai oricand optiunea de a trece la matura pentru 25 mil.
Nu inteleg care e frate treaba cu mogulii!!!! Mogulii au oferit sute de locuri de munca, mii chiar cu salarii onorante. Ma rog sa mai apara vreo 10 moguli care sa scoata tara din foame! Alta solutie nu e! Si sa dispara cretinul asta ipocrit!

Raluca Octavia spunea...

Diana, chiar e groaznic ce ti se intampla. Eu o am pe vara-mea, tot membra PDL, si cu cat toti din jurul ei sunt mai inversunati impotriva PDL si o contrazic, cu atat se ambitioneaza mai tare. La parlamentare era disperata ca va fi mustrata si ce va pati daca nu-i vor iesi norma de zece voturi pentru EBA. Merge la intruniri, vine cu niste texte de adormit copiii, ca "Viitorul tarii ne va fi asigurat doar de Boc, e singurul capabil sa fie premier", PDL e partid de dreapta, doctrine, platforme, viziuni, pe termen mediu si lung, infrastructura, competenta....si alte cuvinte de care e foarte mandra cand le foloseste. Simte cum ii creste IQ-ul.
Ce sa zic, nici cu ceilalti nu mi-e rusine, toti sunt o cloaca.

Diana spunea...

Hello Raluca! It's me, u know :) Da, din pacate partidele se folosesc de idealisti, care nu-si dau seama ca sunt niste marionete in mainile unor oportunisti. Te pup si bafta!

Raluca Octavia spunea...

Ahhh, tu esti! Nu stiam. De ce nu scrii si tu un articol"cu stil" despre posetele d-nei Udrea, de ex? Pupici. Si pentru Zuze.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search