marți, 12 ianuarie 2010

Filme pe care vreau sa le vad !!!




1. The Lovely Bones ("Din Raiul meu"):  Bazat pe un bestseller extrem de apreciat de critică, al scriitoarei Alice Sebold, şi regizat de Peter Jackson, câştigător al premiului Oscar, “Din Raiul meu” (The Lovely Bones) este povestea unei fete de numai 14 ani, Susie Salmon (Saoirse Ronan), ucisă cu sălbăticie de un criminal rămas nedescoperit. Acum, fata e prinsă între cele două lumi – nu e nici în viaţă, dar nici nu a plecat definitiv, şi veghează din Raiul ei personal pentru ca familia ei să nu mai sufere, încercând să-i ajute pe cei dragi rămaşi în urma ei să-l găsească pe cel care a ucis-o, dar şi să-şi regăsească liniştea pierdută odată cu această tragedie.




2. Legion ("Legiunea"): Un grup de straini calatoresc prin lumea lovita de terifianta apocalipsa biblica. Un restaurant devine ultima linie de aparare si salvare a omenirii, dupa ce strainii afla despre chelnerita ca este insarcinata cu... Mesia.






3. The Book of Eli  ("Cartea lui Eli") :  Printre firavele aşezări omeneşti rămase după un cataclism nimicitor, un războinic singuratic, Eli (Denzel Washington), poartă o carte care ar putea reprezenta unica şansă de salvare a omenirii. Conducătorul despotic (Gary Oldman) al unei aşezări vrea cu orice preţ să-i fure preţiosul obiect, punând în pericol viitorul societăţii.





4. Carriers:  Ryan, Danny, Kate si Bobby sunt patru prieteni care incearca sa supravietuiasca unei pandemii de gripa indiana, care s-a raspandit pe tot Globul, provocand zeci de mii de victime. Scopul acestor tineri este sa se refugieze pe o plaja izolata din Golful Mexic si sa astepte acolo in liniste sfarsitul epidemiei, dar planurile le sunt complet date peste cap atunci cand masina lor se defecteaza pe un drum pustiu si ei sunt nevoiti sa isi croiasca drumul printr-un peisaj apocaliptic, populat de creaturi hidoase si infectate cu virusul mortal. In aceasta lume in care nimeni nu este in siguranta si nimeni nu este demn de incredere, nu mai exista legi sau reguli care sa se aplice. In timpul retragerii lor disperate spre sud, Ryan, Kate, Bobby si Danny trebuie sa infrunte doctori ucigasi, copii infectati cu virusul extrem de contagios, caini turbati si supravietuitori nebuni. In momentul in care incep sa-si piarda si ultimele ramasite de umanitate, cei patru prieteni inteleg faptul ca nu virusul este principala problema cu care trebuie sa se confrunte, ci modul in care s-au asmutit ei insisi unul impotriva celuilalt.




5. Daybreakers:  În anul 2019, o epidemie a transformat aproape toţi oamenii în vampiri. O criză a sângelui, sursa de hrană a vampirilor, duce la neînţelegeri între rasele dominante. Între timp, un cercetător caută un leac pentru a transforma vampirii în oameni şi, în acest mod, să salveze umanitatea. Trei actori importanţi de la Hollywood, Ethan Hawke, Willem Dafoe şi Sam Neill, sunt protagoniştii SF-ului cu vampiri "Daybreakers", care va rula şi în România, din 12 martie 2010.





6. Creation : Eminent naturalist britanic şi cercetător, omul de ştiinţă Charles Darwin se află într-o permanentă căutare a unui balans armonios între teoriile revoluţionare pe care le propune şi relaţia cu soţia religioasă, ale cărei credinţe stau dintotdeauna în antiteză cu munca lui.




7. Taking Woodstock (Bine ati venit la Woodstock!): Adaptat dupa memoriile lui Elliot Tiber intitulate "Taking Woodstock: A true story of a riot, a concert and a life", filmul il are in centrul actiunii pe tanarul Elliot Tiber, un designer de interioare din Greenwich Village, care lucreaza ca manager la motelul El Monaco administrat de catre parintii sai in localitatea Catskills si care isi ascunde fata de familie dependenta de marijuana si orientarea sexuala nepotrivita. Atunci cand afla ca orasul vecin Wallkill nu a acordat autorizatie pentru organizarea festivalului de muzica Woodstock pe teritoriul sau, Elliot Tiber il suna pe producatorul Michael Lang si il anunta ca ii pune la dispozitie motelul El Monaco si ferma vecinului sau Max Yasgur din localitatea White Lake - New York pentru a nu renunta la organizarea a ceea ce avea sa devina unul dintre cele mai populare si celebre festivaluri de muzica din toata lumea. Astfel, in vara anului 1969, o jumatate de milion de hippioti, travestiti si cantareti au luat cu asalt localitatea White Lake, iar Elliot Tiber a devenit un pion important in lansarea unui festival care avea sa schimbe pentru totdeauna atat viata sa, cat si peisajul cultural al Statelor Unite ale Americii.






8. Sorority Row ("Fratia surorilor"): Remake al filmului horror "The House on Sorority Row" din anul 1983, aceasta pelicula urmareste un grup de cinci fete pe nume Cassidy, Jessica, Claire, Ellie si Megan, care fac parte dintr-o fratie si au jurat sa fie solidare si sa aiba incredere una in cealalta. Loialitatea lor este pusa la incercare atunci cand o farsa pusa la cale la o petrecere a fratiei se sfarseste tragic, iar Megan este ucisa in mod accidental. In loc sa marturiseasca politiei producerea acestui incident, tinerele decid sa ascunda cadavrul insangerat si sa pastreze secretul pentru totdeauna. La cativa ani de la aceasta crima, in timp ce se distrau la o noua petrecere organizata de fratie, cele patru fete primesc pe telefoanele mobile imagini fotografiate in noaptea mortii lui Megan de la un expeditor necunoscut, care le ameninta ca le va trimite si politiei. Ulterior, membrele fratiei si iubitii lor incep sa fie hartuiti de catre un criminal in serie misterios, intrebandu-se daca Megan s-a intors din morti pentru a se razbuna pe ei sau altcineva se joaca cu mintile lor si vrea sa ii faca sa-si plateasca cu moartea pacatele trecutului.





9. The Box ("Cutia"): Norma si Arthur Lewis, un cuplu din suburbii cu un copil mic, bolnav, primesc cadou o cutie simpla de lemn, care aduce consecinte fatale si irevocabile. Un strain misterios, le aduce la cunostinta cum ca cutia ii va conferi detinatorului ei un milion de dolari o data cu apasarea unui buton de pe ea. Dar, apasand acel buton, in mod simultan cu altul, va cauza moartea unei persoane undeva in lume, undeva unde ei nu stiu. Avand nevoie de bani pentru a-si salva propriul copil, Norma apasa butonul, dupa care se aude o impuscatura undeva in apropiere. Simtindu-se vinovata, ea incearca sa rezolve misterul crimei pe care de fapt ea o cauzase cu ajutorul cutiei. Dupa doar 24 de ore in care a avut in posesie cutia, Norma si Arthur se gasesc intr-o uimitoare dilema mortala si trebuie sa infrunte adevarata natura a umanitatii lor.





10. The Last Airbender: In vremuri apuse lumea era impartita in 4: Triburile Apei , Imperiul Pamantului , Nomazii Aerului si Natiunea Focului. In fiecare din cele 4 natiuni erau oamenii remarcabili numiti "benderi" (in traducere "indoitori") care aveau un talent innascut- acela de a manipula elementul nativ. Aceasta manipulare reprezenta defapt o forma de arte martiale amestecata cu magie. In fiecare generatie un singur om era capabil de a manipula toate cele 4 elemente. Acela se numea Avatar. Avatarul reprezenta defapt spiritul lumii sub forma umana. Rolul lui era de a mentine pacea si stabilitatea intre cele 4 natiuni.





PS: de mentionat ca filmele astea sunt in atentia zuzei G :)))  Zuza O s-ar putea sa aiba alte preferinte, mult mai cumintele :) Si mie (zuza G) imi plac filmele romanticoase, cu indragosteala si happy-end, insa, uneori am chef sa vad si filme cu vampiri, creaturi ciudate, bataie, extraterestri, viurusuri ucigase :)
Butterfly spunea...

Eu abia astept sa vad Sex and The City 2 ;)

Tio spunea...

imi place postarea asta:) eu vreau sa vad Sorority Row .

Zuzele spunea...

da, si p-asta mi-l doresc :)

Zuzele spunea...

Danke, matasica! si eu sunt tare curioasa si The Lovely Bones vreau sa vad repejor. Il am la descarcat momentan :)

@habio spunea...

sal,te-am trecut la sectiunea "parteneri" din cauza ca ai doar pr2 in momentul cand vei avea pr3 anuntama si te voi trece pe prima pagina.

ps. daca esti nemultumit de acest lucru te rog anuntama sa stiu si eu.
O zi placuta sa ai si mult succes cu blogul

Zuzele spunea...

@Habio: What?? Nu intelegem ce vrei sa zici cu pr 2, pr 3....pr134?? Ce sunt astea?

Butterfly spunea...

ce dor imi e mie de produsele de la tarani din piata, aici in Moscova, nu exista asa ceva, in piata sunt tot produse importate si de cele mai multe ori fara gust, cred ca e imposibil sa mananci sanatos in Moscova, nici nu realizam noi romanii ce norocosi suntem ca la noi in piete se gasesc fructe si legume direct din gradina oamenilor.

Zuzele spunea...

da, Butterfly, asa este! Din pacate, nu multi dintre noi le acordam importanta pe care o merita!

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search