vineri, 12 martie 2010

Concurs: Va invitam la ceai si prajituri !

 

Vorbeam zilele trecute despre o expozitie cu vanzare de palarii vintage care a avut loc in ceainaria Serendipity, o oază de linişte şi magie în centrul capitalei, fiind cunoscută ca una din cele mai bune ceainării din Bucureşti. 
Ceaiul parfumat, turta dulce şi dulceaţa, cafeaua aromată şi ciocolata caldă delicioasă te îmbie să îi calci pragul în fiecare zi a săptămânii la adresa: str. Dumbrava Roşie, nr. 12 (zona Grădina Icoanei, parcul Ioanid. Intrarea pe alee, pe lângă Centrul Cultural American). 




Este inca rece afara, asa ca ne-am gandit sa va oferim o ceasca de ceai fierbinte !


Spuneti-ne daca va place ceaiul, pe care il preferati si ce v-ar placea sa gasiti intr-o ceainarie care se respecta si noi va oferim un voucher de 100 de lei la SERENDIPITY ! Puteti face o supriza prietenilor dumneavoastra si sa-i invitati, dupa serviciu, la o portie de relaxare, o ceasca de ceai de cea mai buna calitate si o prajitura delicioasa!

Serendipitatea reprezinta fenomenul prin care cineva face o descoperire norocoasa accidental, mai ales fiind antrenat intr-o cautare total diferita. Cuvantul provine dintr-un vechi basm persan, pomenit de Horace Walpole in anul 1754 intr-o scrisoare catre un prieten. In acea scrisoare el scria:

“Am citit odata un basm amuzant, ce se numea Cei trei printi din Serendip: in timpul calatoriei lor, au descoperit accidental si cu perspicacitate lucruri in a caror cautare nu pornisera: de exemplu, unul din ei descoperise ca un catar chior de ochiul drept trecuse recent pe acel drum, deoarece iarba era pascuta doar pe partea stanga, unde era mai proasta decat pe partea dreapta - acum intelegi ce inseamna serendipity? …”



 Si, ca sa va facem pofta, iata si cateva dintre sortimentele de ceai pe care le puteti degusta acolo:



Delicate Kiss

Un ceai verde ce seduce prin gustul armonios de ananas copt.
Ingrediente: Ceai verde Sencha, cuburi de ananas, iaurt deshidratat, bucăţi deshidratate de aloe.




White Tea Secrets
Bucăţi de scorţişoară şi mere contrastează plăcut cu amestecul de ceai alb şi verde. Un ceai ce aminteşte prin parfumul său de prăjitura cu mere şi care te îndeamnă să visezi la magia Crăciunului.
Ingrediente: ceai alb, ceai verde, bucăţi de scorţişoară, bucăţi de mere uscate.

Jasmine
Ceai fin chinezesc cu frunze aromate, recoltate şi prelucrate cu grijă, ce evidenţiază calităţile florii de iasomie.
Ingrediente: ceai verde semifermentat, floare de iasomie.

Pearl Nights
Note de citrice, boabe şi migdale cremoase îmbogăţesc acest amestec de ceai negru si verde din China şi Ceylon cu un gust exotic, oriental.
Ingrediente:  ceai negru, ceai verde, coajă de portocale, petale de flori de trandafiri, petale de flori de filimică.

Enchanted Forest 
Acest amestec din suavul ceai Sencha şi mate picant reprezintă o adevărată surpriză.
Ingrediente: ceai verde, mate, felii de cocos, aromă, petale de trandafir, flori de albăstrea

Sencha Exotic Fruit 
Aspectul acestei infuzii cu fulgi portocalii de papaya pe fondul verde al ceaiului, reaminteşte de o zi de vară caldă şi însorită.Aroma sa pur şi simplu te face să te simţi fericit!
Ingrediente: ceai verde, iarbă de lămâie, bucăţi de mere, bucăţi de portocală, fulgi de papaya, aromă.

Serendipity
Ceaiul casei se concretizează într-un amestec reconfortant ce aminteşte de atingerea primelor raze călduţe ale soarelui de primăvară. Boboci de trandafir şi petale multicolore aduc zâmbetul şi speranţa iar aromele de vanilie şi fructe proaspete răsfaţă papilele gustative.
Ingrediente: Ceai verde Sencha, boboci de trandafir, bucăţi de căpşună, petale de nalbă şi floarea soarelui.

Nepal Masala
Clasicul ceai negru asortat din plin cu condimente indiene.
Ingrediente: Ceai negru chinezesc, bucăţi de scorţişoară, seminţe de anason, cuişoare, bucăţi de ghimbir, coriandru, piper negru, nucşoară, seminţe de chimen, aromă.


Chocolate Passion
O combinaţie care depăşeşte orice aşteptare. Notele dulci şi cremoase de ciocolată cu lapte transformă gustul propriu, foarte popular, al fructului de bergamotă.
Ingrediente: Rooibos, aromă, lămâie deshidratată, tablete de ciocolată, Lemonmyrtle.


Love Affair
O adevarata explozie de senzaţii…O creaţie seducătoare de ceai cu inimi roşii de zahăr şi cu flori parfumate de trandafir face ca inima fiecărui iubitor de ceaiuri să bată mai puternic.
Ingrediente: Rooibos, inimi roşii de zahăr, petale de trandafir, bucăţi de căpşuni şi felii de revent deshidratate.

Red Chai
Gustul complet al ceaiului de rooibos este o bază ideală pentru ingredientele adăugate. Un ceai picant ce trebuie încercat!
Ingrediente: Rooibos, seminţe de anason, bucăţi de ghimbir, boabe negre de piper, seminţe de cardamon, bucăţi de scorţişoară, cuişoare, aromă.

Turkish Honey
O compoziţie remarcabilă şi delicioasă. Ingediente bine alese îşi combină aromele pentru a crea un gust dulce ca mierea cu alintări de frişcă.
Ingrediente: Rooibos, polen de flori, bucăţi caramelizate, aromă, seminţe de cardamon, boabe de piper roz, flori de portocale.

Pumpkin Cream
Când ne gândim la dovleac, ne trec prin gând dovlecii de Halloween. Dar noul nostru sortiment cu rooibos nu ne inspira a toamna; amestecul de flori si fructe ii confera savoare extraordinară si proaspetime.
Ingrediente: Rooibos, bucati de dovleac si de pepene galben, miere, bucati de mere, aromă, frunze de urzică, petale de floarea-soarelui.

Mate
Preparat din frunzele arbustului yerba mate ce creşte în zona subtropicală a Americii de sud, este un ceai cu o aromă asemanatoare cu cea a ceaiurilor verzi. Datorită multiplelor sale efecte benefice este supra-numită “băutura zeilor” Conţine cofeină, este energizant dar este mai puţin stimulent decăt cafeaua şi fară efectele negative ale acesteia. În Argentina şi Uruguay este considerată băutură naţională.

Sweet Apple
O infuzie cu conţinut scăzut de acid. Amestecul de mere, scorţişoară, cardamon şi migdale recreează parfumul şi gustul Crăciunului.
Ingrediente: bucăţi de mere, scorţişoară, migdale, felii de portocală, măceşe, aromă, cardamon, piper roz.

Vara de Menta
Menta traditionala confera acestui ceai o prospeţime nouă şi plină de viaţă. În asta constă succesul acestui amestec de ierburi de ceai, foarte revigorant. Farmecul petalelor de trandafir şi de nalbă se armonizează perfect cu menta şi a iarba de lamaie.
Ingrediente: frunze de urzică, menta, iarba de lamaie, coajă de portocală, rădăcină de lemn dulce, flori de trandafir şi de nalbă.


Only Nature
Un amestec de ingrediente bine alese pentru a nu necesita arome artificiale.Gustul este fructat şi picant dar în acelaşi timp proaspăt şi ierbos - însoţit de o notă uşor astringentă.
Ingrediente: bucăţi de sfeclă roşie, bucăţi de mere, flori de hibiscus, bucăţi de ghimbir, coajă de portocale, iarbă de lămâie, lemn dulce, rădăcini de gingseng, mentă, frunze de rozmarin, şofranel.


Ceaiuri AYURVEDA

MEN’S ACTIVITY TEA
La baza compoziţiei acestui ceai stau învăţături din tradiţia ayurvedică. Gustul picant, astringent cu atingeri de ghimbir şi piper va învinge oboseala oricarui bărbat şi va revitaliza întreaga familie.
Ingrediente: scorţişoară, bucăţi de ghimbir, cuişoare, piper negru, cardamon, mentă, frunze de rozmarin, salvie, lemn dulce, Smilax regelii (sarsaprilla), roşcovă.

WOMEN’S ACTIVITY TEA
O infuzie ce atrage prin parfumul de ienupăr şi portocale şi se remarcă prin gustul delicat, deplin cu note de fenicul şi scorţişoară. Cu siguranţă şi bărbaţii vor aprecia acest ceai.
Ingredinete: coajă de portocală, bucăţi de scorţişoară, fenicul, rădăcină de lemn dulce, cardamon, rădăcina de ghimbir, rădăcini de angelică şi păpădie, cuişoare, fructe de ienupăr.


BALANCE TEA
Conform învăţăturilor ayurvedice aceast amestec de plante are efect calmant şi echilibrant. Gustul dulce, uşor, cu accente florale, invită la un moment de relaxare.
Ingrediente: bucăţi de scorţişoară, rădăcini de lemn dulce, bucăţi de ghimbir, fenicul, coajă de portocală, cardamon

CHAI TEA

Chai Tea este recunoscut ca băutură natională in India dar devine din ce in ce mai popular şi in Europa, fiind apreciat atât pentru gustul plăcut cât şi pentru efectele sale pozitive asupra minţii şi trupului. Recomandăm să adăugaţi lapte la toate varietăţile de chai pentru un gust placut, si mai puţin picant.

GREEN CHAI
O variantă de chai delicată si elegantă. Datorită ceaiului verde acest amestec este mai proaspăt şi mai puţin intes decât chai-ul negru. Gustul delicios se păstrează chiar şi după ce s-a răcit.
Ingrediente: ceai verde, seminţe de cardamon, bucăţi de ghimbir, cuişoare, piper negru, scorţişoară, mentă.

BLACK CHAI
Amestec seducator de ceai negru şi condimente delicioase.
Ingrediente: ceai negru, scorţişoară, seminţe de anason, bucăţi de ghimbir, cuişoare, rădăcini de cicoare, seminţe de cardamon, cardamon întreg.

RED CHAI
Gustul complet al ceaiului de rooibos este o bază ideală pentru ingredientele adăugate. Un ceai picant ce trebuie încercat!
Ingrediente: Rooibos, seminţe de anason, bucăţi de ghimbir, boabe negre de piper, seminţe de cardamon, bucăţi de scorţişoară, cuişoare, aromă


si multe altele....


Cafea cu Ganoderma

GanoCafe Classic
 cafea neagrã brazilianã îmbogăţitã cu extract de Ganoderma

Supreno
Cafea braziliana cu Ganoderma, Ginseng si Tongkat

Gano Ciocolată caldă  o bãuturã revigorantă, fără cofeină, excelentã pentru toate varstele

Ganoderma (specie din familia ciupercilor) a fost considerată de către chinezi un medicament miraculos, care asigură longevitatea.
În fiecare ceaşcă de cafea Gano veti gasi:
Polizaharide
- întăresc sistemul imunitar
- echilibrează nivelul de zahăr din sânge.

Germaniu organic
- sporeşte nivelul de oxigen din sânge
- întăreşte sistemul imunitar
- reduce starea de oboseală şi sporeşte vitalitatea.

Vitamine
- necesare în cantităţi mici pentru sănătatea organismului
- joacă un rol esenţial în procesele fiziologice şi metabolice.



Dulciuri

Biscuiţi cu mere, stafide şi scorţişoară
Biscuiţi cu ciocolată
Biscuiţi cu cremă de cafea sau capuccino
Biscuiţi cu nuci şi ciocolată
Biscuiţi crocanti cu arahide şi miere
Turtă dulce- Simplă, glazurată, cu ciocolată sau cu martzipan.
Dulceaţă - Ne întoarcem în copilărie savurând o porţie de dulceaţă : de trandafiri, de cireşe, caise, struguri, portocale, prune, căpşuni, coacăze, mure, vişine, afine, de gutui cu nucă, de dovleac, de nuci verzi. Surpriza: piure de castane!





 

 

 

 

Produse de post           

Turtă dulce simpla
Fructe uscate
Nuci şi alune
Mix fructe uscate şi alune



UPDATE:


Dragii nostri, ne cerem iertare ca v-am lasat sa asteptati atat de mult numele castigatorului!
Tragerea la sorti a avut loc acum cateva minute si numele norocosului, a norocoasei mai exact, este Carmena!
Draga noastra, iti multumim ca ai participat la concurs si pofta buna la ceai!
Te rog sa ne scrii un mail pentru ca noi sa-ti spunem cum vei intra in posesia voucherului de 100 lei !
Te pupam si asteptam cu nerabdare cum a fost la Serendipity !
Administrator spunea...

Vreau la ceeeaaaaaiiiii....Imi place mult cel alb cu gust de piersici. E un tonic natural, te energizeaza de la prima inghititura...Vai ce pofta imi e..clar, in seara asta, merg la ceai...:)))

Anonim spunea...

vai ce pofta mi-ati facut de ceai! si ce minunate sunt amestecurile alea! vreau si eu sa merg acolo!
ana maria

Anonim spunea...

cat costa un ceai din ala?
george

alina spunea...

Sincer, n-am baut niciodata asemenea ceai. Eu beau foarte rar, iar atunci cand o fac, imi cumpar de la plafar ceai de musetel sau urzica. am inteles ca fac bine la sanatate. Dar ceva atat de gustos cum ati scris voi, n-am baut niciodata

Gospodina de Criza spunea...

Ce articol pe sufletul meu! LA mine nu trece o zi fara ceai!
Am de toate: de la ceaiuri pentru"digestie usoara", "picioare usoare", "raceala si gripa", etc, pana la ceai verde, alb,de visine, ginseng, mere. Acum e perioada celui cu rooibos si vanilie. Daca nu sunt din Bucuresti, in ipoteza ca as castiga, as putea da voucherul unei prietene din Bucuresti? Cadou de Iepuras?

Zuzele spunea...

George, sunt preturi pentru toate buzunarele, si mai mici, si mai mari. Sunt convinsa ca ai fi in stare sa lasi tot salariul pentru o ceasca de ceai. Atat este de bun! :)

Anonim spunea...

vreau si eu la ceai! mirela

carmena:) spunea...

ce pofta imi e de un ceai :(((
cred k la ora asta ma rezum la un musetel cu miere si lamaie...

Liviu spunea...

Deci acu` ati dat-o pe reclama...? Incredibil. De ce nu m-ati sunat sa fac poze le ceaiuri? ;) :))

Zuzele spunea...

e bun si ala carmena. dar nu la fel de bun ca un ceai de la serendipity :)

Zuzele spunea...

Liviu, dar tu esti paparatele oficial al Zuzelor!!! :D cand mai mergem toti trei la un eveniment? O luam si pe Jiji :)

Liviu spunea...

Acushi... Mai stai vreo saptamana... :D ;)

ana mirela spunea...

iubesc ceaiul de zmerura si cel verde cu lamaie si miere! ma relaxeaza in timpul unei zile agitate si seara, cand sunt extenuata. imi place la nebunie sa merg la ceainarie. in viena am fost intr-una absolut superba unde mi-am incarcat bateriile, atat de calma si relaxata era atmosfera. si la noi sunt locuri frumoase. Mi-ar placea sa fie liniste si pace intr-o ceainarie, sa poti citi o carte buna si sa fii invaluit de aromele licorilor din cescuta. ar fi superb daca in ceainarie s-ar putea gasi carti pe care sa le poti citi acolo, cat timp iti sorbi ceaiul, sa poti ramane acolo cu orele intr-o atmosfera calda si familiala.

Anonim spunea...

MINUNAT LOC.Sambata va avea loc acolo o intalnire meat out day-organizata de societatea vegetarienilor din romania

Anonim spunea...

Zuzicilor aici m-ati pierdut,ador ceainaria Serendipity( ador si filmul cu acelasi titlu), iubesc absolut toate grozaviile de bunataturi pe care le servesc acolo si zau ca mi-as duce si Guguluful, acum ca a crescut, la un ceiut aromat si-un biscuite ros cu 2 dinti.Pupici

zuza G spunea...

Uselesssssssssssssssssss!!!! mi-e dor de tine!!!!!!!!

Roxana Vantu spunea...

ceai de lavanda:D..pentru un somn linistit

Stefania spunea...

Buna. Am vazut ca in compozitia ceaiului "Only nature" intra si sofranelul..am cautat peste tot ceaiul asta si nu il gasesc (decat pe siteuri americane)..ma poate ajuta cineva? Stiti cumva de unde pot procura si eu acest ceai?
Multumesc!

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search