sâmbătă, 6 martie 2010

I love Doctor House !

DA, serialul!
DA, personajul!

Cine e de aceeasi parere cu mine, manutzele suuuuss! :)
Cred ca este cel mai misto serial pe care l-am vazut vreodata si, puse cap la cap toate episoadele, cel mai misto/neplictisitor/nerealist pentru Romania/interesant/care te tine cu sufletul la gura film ever!
Distribuit in 66 de tari (asa spune Wikipedia), serialul House MD a fost cel mai urmarit program de televiziune din lume in 2008. A primit mai multe premii, printre care: People's Choice Award, Peabody Award, doua Globuri de Aur si trei Primetime Emmy Awards.

Am inceput cu cate un episod pe saptamana, intrerupt de multa publicitate, la TVR 1. Apoi am downloadat cateva episoade de pe DC++, insa erau din sezoane diferite si nu intelegeam multe detalii expuse cu geniala maiestrie in serial. Apoi, m-am suparat si am descarcat primele trei sezoane de pe un site de torentzi si sunt foarte happy. Am luat-o de la episodul pilot, iar acum am ajuns la sezonul 2. Mai am inca patru, dar cu siguranta voi relua  cele 126 de episoade si pun pariu ca nu ma voi plictisi. Am reusit deja sa invat termeni medicali, denumiri ale unor boli complicate despre care cred ca medicii de pe la noi nici nu au auzit, daramite investigat.

Personajul principal, nesuferitul, dar genialul doctor Gregory House (Hugh Laurie), este un individ interesant, nu frumos in genul Tom Cruise, insa care atrage printr-o inteligenta extrem de ascutita, simt al umorului si priviri albastre, seducatoare, bine plasate printre glume acide si rautati intentionate care ascund, de fapt, un suflet generos, cald si o inima ranita de o femeie pe care o iubeste de la inceputul si pana la sfarsitul serialului, insa pe care o lasa in bratele altui barbat, convins fiind ca nu o merita.
.

House are in subordine o echipa de medici care este formata initial din trei indivizi, printre care si o blonda- dr. Cameron- care il iubeste in secret. Cei trei sunt invataceii - "lacheii" , cum le spune el- doctorului, de la care au cate ceva de invatat in fiecare episod si negresit raman cu gura cascata atunci cand House reuseste sa rezolve puzzle-ul bolnavului si emite un diagnostic la care nu s-ar fi gandit nimeni. Dincolo de asta, norocosii care au prins un loc liber in preajma celebrului doctor House, sunt si tinta glumelor lui nesarate pe care le face in cele mai nepotrivite situatii, inclusiv cu bolnavii, majoritatea dintre ei, pe moarte.

House este cel mai dat in judecata medic din spitalul  si multe milioane de euro -mda, are bani spitalul Princeton‑Plainsboro din New Jersey! - s-au cheltuit pentru ca doctorul sa nu ajunga vanzator de hamburgeri si pentru ca bolnavii sa treaca cu vederea ca House i-a jignit/injurat/uneori batut, dar totul de dragul artei pentru ca acestea sunt metodele prin care  salveaza viata pacientilor sai.
Serialul are mult umor, pastilele umoristice plasate in situatii de criza sunt excelente, iar House nu se pierde cu firea nici atunci cand rudele pacientilor il iau la pumni.
Va sfatuiesc sa-l urmariti! Sunt convinsa ca il veti indragi pe House! :)

Daca vreunul dintre voi este un fan la fel de mare ca si mine, va primi in dar, din partea mea un DVD cu primele trei sezoane din HOUSE MD.

PS: Una dintre piesele de pe coloana sonora a serialului se cheama DESIRE si este cantata de Ryan Adams - referindu-se la ea, Mircea Badea a spus ca este cea mai frumoasa melodie de dragoste :) In caz ca v-am facut curiosi, ascultati-o mai jos!











Pyuric spunea...

:)) si mie-mi place super mult... L-am descoperit destul de tarziu fata de altii, am inceput sa ma uit de abia de Craciun... iar acu vreo 2 saptamani am terminat de vazut toate cele 6 sezoane aparute :)) E genial construit personajul! De abia astept sa apara episoade noi.

Anonim spunea...

Da, si mie imi place serialul. Aici folosim clipuri de pe youtube cu Dr. House si le aratam rezidentilor medicali americani cum sa NU se poarte cu pacientii. Prind bine clipurile :)

Hiacint spunea...

House e cel mai adictiv serial pe care l-am urmarit vreodata, astept cu sufletul la gura episodul cel mai recent. Din pacate am vazut citeva sezoane in doze aproape letale :)), adica episod dupa episod, iar acum stau si astept. Dar cred ca as revedea cu aceeasi placere toate sezoanele, are de toate, de la umor la scene emoţionante şi mesaje morale. Yeah, House rocks!

Zuzele spunea...

Dragii mei, ma bucur mult ca avem gusturi comune! :)
@ Hiacint- asa ma uit si eu, episod dupa episod si jur ca nu m=am plictisit nici macar o secunda! :)
@ Anonim, m-a amuzat comentariul tau pentru ca m-a dus cu gandul la reactiile lui House si la tembelismele pe care le face prin spital :)) atunci cand nu salveaza viata pacientilor :) Aparent, comportamentul lui este absolut idiot, insa tot timpul da rezultate, dupa cum ai vazut :)
@ Puryc- am inteles ca a aparut si un film artistic. Asa-i? Stii ceva despre asta?

Anonim spunea...

Da, comportamentul lui e idiot :) Chiar daca da rezultate, aici nu ar plati spitalul sau asigurarile pentru toate procesele care i se aduc. E prea scump si cum accentul se pune pe cost containment, ar zbura el de acolo oricat de bun ar fi. Altfel, e un serial bun de urmarit si majoritatea rezidentilor americani il urmaresc.

Zuzele spunea...

Anonim, sunt constienta ca este doar un film si House un personaj, insa mi-as dori tare mult sa aiba si Romania un asa medic. Sau, ca sa fiu optimista, in cazul in care are sper sa incap pe mainile lui in caz ca voi avea nevoie si totodata, sa am si bani sa=l platesc. Nu de alta, dar in Romania, spaga este mare!

mirelush spunea...

si mie imi place de mor house md! sunt la sezonul 4!

Oana spunea...

Da, si eu ridic manutele sus fiindca il ador pe House!Si stiti de ce? Fiindca si eu gandesc toate lucrurile dureros de adevarate legate de alte persoane in viata de zi cu zi, insa imi lipseste curajul lui de a le si spune fara sa imi pese ce vor crede acele persoane despre mine. Asa ca House ma "razbuna" pentru toate momentele in care tac, inghit si zambesc cand de fapt imi vine sa spun "ia mai du-te si tu la #$%^&**!!!!!"

Zuzele spunea...

mai Fluturas, e bine sa fii roz, dar mai scoate si coltii cand e cazul! :) Fii mai curajoasa, la naiba!
Sa stii ca eu am momente cand sunt House si, cateodata a fost bine, cateodata am dat-o in bara prin sinceritatea mea! In 99% din cazuri, sunt sincera si ma simt atat de bine cand imi iese pe gura fix ce gandesc, insa uneori sunt situatii in care e bine sa cosmetizezi un pic ceea ce spui. Nu sa fii fals si ipocrit, doar sa ai putin mai multa grija si sa nu ranesti prin cuvinte!
House are noroc de prieteni cu simtul umorului, insa in viata reala nu toti sunt asa si am avut surpriza sa se supere pe mine prieteni pe care ii stiu de-o viata si total aiurea, in urma unor glumite nevinovata :)
Dar House rules si ma distrez de minune cand il vad ! Si doamneeeee, face niste glume si-o caterinca maximaaaaaa !!! :) De unde o fi scos scenaristul toate poantele alea ?:P

Pyuric spunea...

Nu stiam ca au facut si film, inca n-am apucat sa investighez tot ceea ce are legatura cu acest serial (cum am facut in mod normal cu altele :)) ).Da' promit sa verific. :D

Zuza O spunea...

Tot ipohondra ai ramas :))) Tu trebuia sa te fi facut doctorita, ca prea pasionata esti de toate chestiile medicale. Mai tii minte cand aveai, acum vreo 16-17 ani piramida in bucatarie? :))

zuza G spunea...

am si uitat de piramida :)) Zuzico, recunosc: sunt un pic ipohondra :), dar House imi place din alt motiv. Sa stii ca mi-ar fi placut sa fiu doctorita, dar una asa capabila ca idolul meu :)), nu una d-aia care sta in cabinet si scrie trimiteri :P

Zicolorata spunea...

Zuzici, pliiiizz, pliiiiiz, vreau si eu torentul de unde ati descarcat seriarul, sunt absolut disperata dupa el. E serialul care mi-a placut pana acum cel mai mult dintre toate! Eu l-am urmarit pe AXN si nu am vazut decat primele doua serii, ma rog de toata lumea si nimeni nu ma baga in seama :)))

Zuzele spunea...

Iubita mea colorata, iti dau un DVD primele 3 sezoane daca vrei! aaa..dar ai zis ca ai ai vazut 2 serii. Nu mai stiu exact site-ul de torent, dar il intreb pe concubin (ca el se pricepe ) si iti spun! :)

Sa-i trimiti la mine p-aia care nu te baga in seama cand e vorba de House ca le dau 2 bastoane la fund! :) Sa le fie rusine! :)) Stai linistita ca te ajut eu cu CEA MAI MARE PLACERE! pupici

Zuzele spunea...

Zicolorata, m-am interesat si site-ul este www.filelist.ro , numai ca trebuie sa ai cont deschis aici pentru a putea descarca ceva si cont iti faci doar daca ai invitatie de la cineva care e deja membru. Poti plati sa-ti faci cont, numai ca nu sunt locuri si nu vor mai fi o buna perioada de acum incolo!
Ramai la mana mea! :) O sa descarc eu pt ca mi-a dat cineva userul si parola lui si iti fac si tie o copie a DVD-ului ! E ok asa?

Butterfly spunea...

Me too, me too...
Eu sunt la seria 1, m-am apucat de curand de el pentru ca ma innebunise Badea cu doctorul lui:))....si acum sunt si eu fan, abia astept sa vad de cine se indragosteste, pana acum e singur :D

Zuzele spunea...

Hihi, bravo Butterfly! eu stiu de mult timp serialul, insa imi primeam portia cu zaharelul de la TVR 1 si tare ma ofticam pentru ca nu stiam niciodata in ce zi a saptamanii il difuzeaza si ma ofticam cand intra piblicitatea si se termina mult prea repede episodul si nu aveam rabdare pana sapt viitoare si bla bla :)

L-am auzit si eu pe Badea de cateva ori vorbind despre House. Intr-un anumit fel, parca se aseamana. Nu ti se pare? :)

Zicolorata spunea...

Zuzici, eterna mea recunostinta, mi-ati facut asa si cadou de 8 martie!! Vreau si primele 3 sezoane ca nu ma plictisesc plus tot ce mai reusiti sa faceti voi rost. va imbratisez si La multi ani de ziua noastra!

Anonim spunea...

si eu vreauuuuuuuuuuuuuu!!!!! imi place de mor doctor house! vreau si eu cateva episoada macar

Anonim spunea...

Pot sa fac eu rost de sezoanele 1-6 si sunt direct in limba romana dar sa stati la seed asta e singura conditie.

Teodora Trusca spunea...

Zuzele, te rog frumos..... vreau si eu dr. house... am vazut cateva episoade sporadic si imi place de mor.... Ma poti ajuta? Te rog!!!!!!!

Zuzele spunea...

Teodora, cu mare, mare, mare placere te-as fi ajutat, numai ca iubitul meu a considerat ca am vazut de suficiente ori serialul si mi l-a sters din calculator pentru ca ocupa foarte mult spatiu!:(((
Incearca sa-l descarci de pe torrent pentru ca au toate seriile cu tot cu subtitrare!
Imi pare rau!:(

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search