marți, 13 aprilie 2010

Inna, "fata Sudoku"

Englezii au „descoperit“ un nou stil muzical datorită cântăreţei din România. Într-o recenzie a piesei „Hot“, un jurnalist BBC a numit-o pe interpreta Inna (23 de ani) „Fata Sudoku“, din cauza lipsei de sens a versurilor sale.


„Fly like you do it like you're high like you do it like you try like me do it like a woman". Acestea sunt versurile care l-au „deranjat" pe jurnalistul britanic Fraser McAlpine. În opinia acestuia, muzica Sudoku se caracterizează prin înşiruiri de cuvinte lipsite de sens, folosite doar pentru a întrerupe monotonia liniei melodice. Nici cotidianul „The Guardian" nu a fost mai blând cu tânăra interpretă din România, notând că versurile melodiei ei „par a fi convertite în engleză printr-un site specializat".

McAlpine indică o problemă asemănătoare în legătură cu textele fetelor de la Sugababes, care nu fac decât să descrie cât de sexy sunt cele trei membre ale formaţiei. Un exemplu elocvent în acest sens sunt versurile piesei „Get Sexy": „Cos I'm too sexy in this club, too sexy in this club, so sexy it hurts, if you feel sexy in this club, then go ahead and toast it up, take it down, let's get sexy right now!"

În ciuda criticilor, „melodia-Sudoku" a Innei a avut succes la radiourile de profil din Statele Unite şi din Marea Britanie. Piesa s-a clasat pe poziţia a treia în topul descărcărilor de pe iTunes, magazinul de muzică digitală de la Apple. De asemenea, tânăra româncă a intrat direct pe prima poziţie în UK Dance Chart, devansându-i pe veteranii de la Black-Eyed Peas, care cântă R&B, un stil muzical mai „convenţional". Si cand am fost in Blugaria si in Cipru, pe plaja, pe partie, in cluburi, la televizor, peste tot rasuna muzica Innei. Chiar m-a bucurat foarte tare ca o romanca de-a noastra este mai mediatizata decat strainii. Si nu numai Inna face furori in Bulgaria si Cipru, ci si Andreea Banica (peste tot se asculta Samba) si, bineinteles, Morandi.

L-a cucerit şi pe Van Damme

Inna s-a aflat la sfârşitul săptămânii trecute în Ucraina, pentru a susţine un recital. Ea a avut parte de o surpriză în culise, unde a fost abordată de nimeni altul decât actorul Jean Claude Van Damme (49 de ani), relatează „Cancan“. Deloc deranjat de „limba Sudoku“ a pieselor Innei, „viteazul“ din filme a venit la româncă, dornic să o cunoască, şi a îmbrăţişat-o cu foc.

Sudoku, nesudoku, bravo ei! A devenit mai cunoscuta decat absolut toate divele de Romania care se cred mari femei! Plus ca am auzit ca ar fi si o fata foarte draguta. Asta vara l-am cunoscut in Malta pe Catalin, unul dintre colegii ei de la Roton, care mi-a spus ca inca nu-i vine sa creada ca a ajuns celebra si ca mii de oameni se strang la un loc doar ca sa o vada pe ea. Se emotioneaza la fiecare intrare pe scena, se inchina si spune o rugaciune :).

Ce-i drept, mai are mult de invatat la capitolul engleza. Iata dovada:
Virginia spunea...

Bravo ei. Nu se descurca ea cu engleza, dar pare foarte simpatica. Ii doresc multe successe.

Diana spunea...

Tare mult imi place Inna! O fata extraordinara, naturala, timida, parca "nedezmeticita". Melodiile ei, chiar lipsite de substanta, sunt foarte catchy :)
Mult succes in continuare! Le-a dat clasa tuturor, a devenit celebra pe considerente profesionale si nu prin scandaluri! Bravo Inna!

Zuza O spunea...

Si mie imi place Inna!

Butterfly spunea...

Parerea mea este ca prelucrarea pe calculator a melodiilor face toti banii, pe vocea ei nu cred ca ar fi avut atat de mare succes. Per ansamblu este un produs bun, ea sexy si draguta in fata iar baietii cu calculatorul in spate. Si in Moscova este foarte ascultata INNA, la fel si Morandi si Andreea Banica.
Dar nu imi pot scoate din minte imaginea ei la nu stiu ce premii Mtv cand a cantat live si a fost un dezastru, poate in timp se va perfectiona :D

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search