marți, 18 mai 2010

Cornel Constantiniu, tot mai bolnav pe zi ce trece

În urmă cu un an, Cornel Constantiniu şi-a pierdut fratele geamăn şi, din momentul acela, artistul, şi aşa grav bolnav, simte că este rupt în două, viaţa lui nemaifiind la fel din momentul în care Mircea a plecat într-o lume mai bună. Operat astă-toamnă, la Viena, cântăreţul a avut o perioadă în care s-a simţit bine, putea să vorbească şi să se deplaseze normal, însă, la scurt timp după aceea, starea lui de sănătate s-a schimbat radical. Familia şi apropiaţii sunt foarte dezamăgiţi că medicii le-au dat speranţe false şi găsesc motive pentru care artistul se simte atât de rău, unul dintre acestea fiind pierderea fratelui geamăn. Zilele trecute a avut loc parastasul de un an, eveniment care l-a marcat profund pe Cornel, mai ales că păstrează în casă urna cu cenuşa fratelui care îi aduce tot timpul aminte de el.

În noiembrie anul trecut, la o lună după operaţie, Cornel Constantiniu se simţea foarte bine şi aproape că revenise la starea de dinaintea diagnosticării cu maladia Parkinson. Artisul reuşea să vorbească singur şi chiar era mândru că urcă scările până la etajul cinci, fără a se ajuta de lift. Cu toţii am fost fericiţi să-l vedem zâmbind şi abia aşteptam să-l auzim cântând, din nou.
Din păcate însă, starea de bine nu a durat foarte mult, pentru că artistul a început să se simtă ca înainte de operaţie, iar acum abia dacă reuşeşte să se deplaseze singur prin casă. Se chinuieşte să vorbească, însă nu este coerent, soţia fiind cea care traduce celor din jur ceea ce el vrea să spună. Ieri, l-am ascultat cu lacrimi în ochi, în timp ce se chinuia să-mi spună la telefon că nu se simte bine şi că soţia lui, Domniţa, este plecată şi, drept urmare, nu-mi poate oferi detalii privind starea sa de sănătate.
I-am urat multă sănătate şi, chinuit, mi-a spus “Şi ţie!”. Este dureros să vezi artişti care fac cinste ţării în care s-au născut şi au făcut fericite milioane de români de-a lungul anilor. Din păcate, vorbim la timpul trecut, deşi sperăm
să-l mai vedem pe Cornel Constantiniu pe scenă, zâmbindu-ne şarmant şi cântându-ne, cu vocea inconfundabilă, “Aminteşte-ţi mereu” şi dansând, în ropote de aplauze, aşa cum făcea în tinereţe, cu Marina Voica sau Mirabela Dauer. 

“Medicii ne-au dat speranțe false!”
Aquilina Severin, prietena de nădejde a artistului care este stabilită în America de mulţi ani, ne-a spus că abia s-a întors în ţară şi că nu a apucat să ia legătura cu Cornel, însă ştie că se simte foarte rău. “Îmi pare atât de rău că-l găsesc la fel de bolnav şi că nu reuşim sub nici o formă să-l facem bine. Cu toţii am crezut, după operaţie, că a scăpat de chin, însă uite că n-a fost aşa. Medicii i-au recomandat operaţia, au spus că va fi alt om, dar ne-au dat speranţe degeaba pentru că lucrurile stau cu totul altfel. Tot efortul care s-a făcut a fost spre binele lui, însă sunt foarte tristă să văd că nu prea s-a schimbat nimic. Probabil că operaţia a fost pentru a-i prelungi viaţa, nu pentru a i-o îmbunătăţi. Nici nu ştiu ce să mai zic… Mă bucur enorm că trăieşte, chiar dacă se chinuieşte extraordinar de tare, în fiecare zi. Moartea fratelui său geamăn l-a distrus pur şi simplu, iar acum, că i-au făcut parastasul de un an, i-a pus capac. Are urna cu cenuşa lui Mircea în casă şi îl dărâmă tot mai tare de câte ori o priveşte, mai ales că între gemeni este o legătură puternică, pe care el o resimte şi acum, chiar dacă şi-a pierdut fratele. Este foarte afectat şi este dureros
să-l văd aşa pentru că toată viaţa a fost un om vertical, un om serios, care niciodată nu a intrat în bârfe şi scandal cu nimeni. Este un adevărat artist, nu din generaţia de aur, aşa cum se spune, ci din generaţia profundă, din generaţia care a pus suflet în ceea ce a făcut şi care nu a ştiut ce înseamnă superficialitatea!”, ne-a spus Aquilina Severin.


 

sursa: Puterea

Anonim spunea...

saracul de el! pacat de el :(

Gospodina de Criza spunea...

Mie imi placea mult de el cand eram mica. Si cum arata, ca barbat, si cum canta.

Zuzele spunea...

Si mie :(

mirela spunea...

Multa sanatate!

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search