sâmbătă, 9 octombrie 2010

LONDRA: pe la Buckingham Palace, Victoria and Albert Museum, Science Museum

Pana acum,am avut noroc de vreme foarte frumoasa, nu a plouat decat foarte putin dimineata, iar in rest muuult soare. Pentru weekend au anuntat temperaturi de vara. Sper sa fie asa. oricum, ei sunt foarte obisnuiti cu frigul pentru ca fetele inca poarta rochitele de vara, slapi, fustite fara ciorapi, iar ei sunt in pantaloni scurti. Nu este frig, insa pe seara simti nevoia sa pui o geaca subtire pe tine. 
<!--more-->
Am profitat de vremea superba de ieri si am mers foarte mult pe jos. Initial am vizitat Victoria and Albert Museum care se afla in South Kensington, langa Natural History Museum si Science Museum. Apoi am plecat spre Buckingham, iar de acolo am luat-o usor prin parcul St. James pana in Trafalgar Square, urmand Picadilly Circus cu ale sale magazine multicolore, China Town, Soho again...
La Victoria and Albert Museum am ajuns din intamplare, fiind in drum spre Science Museum. Nu am zabovit foarte mult pentru ca al meu iubit, inginer de meserie, vroia neaparat sa ajunga la Science. E mai putin pasionat de arta si mai mult de...istoria telefoniei si a avioanelor...

V&A Museum a fost fondat in 1852, se intinde pe 51.000 metri patrati si adaposteste peste 4.5 milioane obiecte care acopera o perioada de 5000 de ani de arta asiatica, europeana, nord-africana si nord-americana. Poti admira ceramica, bijuterii, tesaturi, haine, statuete, mobila, sculpturi, iar intrarea este gratuita:)


















La Science Museum-fondat in 1857- se afla peste 300.000 de obiecte cu ajutorul carora poti intelege mai bine evolutia tehnicii, evolutie care, in unele cazuri, s-a produs cu viteza luminii. Daca prin anii '50 abia aparea masina de scris si cu greu se puneau bazele radioului, astazi avem...ce avem :) La Science se Puffing Billy (cea mai veche locomotiva cu aburi), stramosii telefoanelor, ai radiolului, ai telecomunicatiilor, dar si primele masinarii de lucrat pamantul si istoria lor povestita pe intelesul tuturor. 

Un spatiu generos este acordat masinilor zburatoare, pornind de la primul avion si pana la o sectiune din Boeing 747 expusa pentru curiosi. Foarte multe documente, unele foarte vechi, imagini, medalii, povesti frumoase. O sectiune este dedicata viitorului, iar pentru 10 lire parca, poti urca intr-un simulator de zbor Imax 3D.













Revin cu poze ca merge netul incredibil de greu!
Corina spunea...

Bravo, Zuzo! Ma bucur ca pui cultura pe primul plan :-) Mai povesteste-ne despre cafenele, pub-uri, cu poze, te rog! Cum e cafeaua, e buna? :-)Mancarea e asa nasoala cum spunea dl inginer?

Zicolorata spunea...

Absolut minunat!

Zuzele spunea...

Pisi, nu stii ca nu beau cafea?:) Beau ceai cu lapte in schimb:) Am mancat numai pe la chinezi si, dupa cum bine stii, nu e nasoala deloc:) Nu m-am aventurat la carnati si fasole, iar in rest e ca si pe la noi:P

Corina spunea...

Ah, la chinezi! Cred ca m-as putea obisnui la stilul asta de viata :-)
Nu fi copil, trebuie sa incerci si tu o cafea englezeasca, macar ca sa-mi spui cum e. Dar si ceaiul cu lapte, de la mama lui, cred ca e delicios :-)

Zuzele spunea...

Pai e Lipton:)) D-asta am baut :P Jumatatea ta cred ca ar da faliment aici ca e 12 lire un pachet de Malboro :)) Peste tot este PAUL si are preturi la fel de mari ca si la noi, vreo 10 lire o cafea si tot atatea o prajitura:(

Corina spunea...

Da, pai si aici PAUL e scump al naibii. Dar cred ca au produse bune.
12 lire??? Cred ca am fi boschetari, dar tot fumatori!

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search