luni, 14 februarie 2011

Dezamagiri cosmetice: masca hidratanta Guinot

Mi s-a mai intamplat sa merg la pomul laudat cu sacul si am plecat cu o mare dezamagire! O istorie de acest gen s-a petrecut si cu GUINOT MASQUE ESSENTIEL NUTRITION CONFORT (INSTANT RADIANCE MOISTURISING MASK) !

Partea buna din intalnirea mea cu prea laudata masca de la prea laudata firma este ca nu am cumparat-o! Daca as fi platit 2 milioane pe ea, probabil ca m-as fi simtit si mai frustrata de atat. Promite inlaturarea rapida a semnelor oboselii, stresului si disconfortului si ne asigura ca in zece minute pielea va fi luminoasa, hidratata si catifelata. 
Eu am folosit-o de 4 ori si nu am bifat nici macar unul dintre efectele promise de acest produs. Pielea era la fel ca si inainte de a ma picta pe fata cu aceasta masca, insa ce-i mai rau este ca dupa fiecare dintre cele patru utilizari m-am trezit dimineata invadata de cosuri. Prima data am crezut ca este o coincidenta si nu am vrut sa pun in carca Guinot cine stie ce probleme ale mele, a doua oara la fel, iar mai apoi am insitat pentru a ma lamuri pe deplin daca produsul imi face rau. Chiar asa a fost si acum doua seri a fost si ultima data cand am folosit masca!
Ca si textura, este foarte fina, ca o masca din argila foarte fina, cremoasa, placut parfumata si usor mentolata odata aplicata pe piele pentru ca are in compozitie lavanda si mentol. Nu se spala pentru ca este grasa, ca o plastilina alba si chiar asa ramane pe piele, ca o vopsea unsuroasa de care nu crezi ca mai scapi cu una, cu doua. Se sterge cu un servetel umed sau cu o discheta de bumbac imbibata in lotiune tonica. Eu am folosit varianta a doua, ajutandu-ma de micelara de la Ivatherm. S-a curatat destul de usor, insa nu am vazut nici o inlaturare a semnelor oboselii, stresului si disconfortului si nici o piele luminoasa. Doar cosuri dureroase, sub piele, a doua zi, in zori!

Ca si ingrediente, contine urmatoarele:


adela sirghie spunea...

Am folosit-o si eu, Zuzix!
Cosuri nu mi-au aparut, slava Domnului, insa in afara de un oarecare plus de hidratare, destul de anemic si acela, nu am vazut niciun alt efect. Si ma uitam de fiecare data cu mare atentie. Sigur, am folosit-o doar de cateva ori(era o miniatura), insa nu as cumpara-o nici daca ar costa 10 lei, nu 200!
In schimb, mie mi s-a parut dificil de inlaturat, pentru ca era f unsuroasa si parca se incapatana sa ramana agatata de ten. Se ducea numai dupa ce foloseam un prosop inmuiat in apa calda.
Mierea pe fata este mult mai buna si rezultatele chiar se vad pe tenul meu.

Dezamagire totala!!!

Unknown spunea...

pai normal ca te-ai umplut de cosuri ca din cate vad eu contine uleiuri in ea. banuiesc ca era potrivita cuiva cu tenul foarte uscat si din cate inteleg tu nu-l ai uscat.

Zuzele spunea...

Eu am crezut, initial, ca este expirata! Nu intelegeam de ce a avut efecte atat de nasoale pe pielea mea! La urma urmei, contine niste extracte de plante care nu ar trebui sa aiba efecte adverse.
Da, este foarte greu de inlaturat de pe fata. Eu am folosit vreo 10 dischete imbibate cu micelara.
Si mie imi place mierea, dar nu ma asteptam sa ma dezamageasca atat de tare chestia asta de la Guinot pentru ca am mai incercat si alte produse de la ei care mi-au placut!

adela sirghie spunea...

Da, trebuie sa spun ca este singurul produs de la Guinot care nu mi-a placut.
Cremele lor mi s-au parut bune, la fel si masca pt ochi...
Cred ca ar trebui sa scriem mai des la rubrica dezamagirilor cosmetice...chiar daca vor fi cititoare pe care le va deranja tonul nostru.

Zuzele spunea...

@ Adela, sigur ca voi mai scrie si despre alte dezamagiri, indiferent de supararea unora! Ma gandesc ca asa cum ridicam in slavi un produs, iar oamenii ne urmeaza sfaturile si il cumpara, tot asa putem avertiza cititorii si in privinta cosmeticelor care noua ne-au facut rau!

@p.tocuri, m-am gandit si la chestia asta si trebuie sa-ti spun ca iarna, tenul meu este destul de uscat din cauza frigului. Oricum, am testat masca si pe tenul mamei mele care il are foarte uscat si pe al unei prietene cu pielea uscata, iar efectul a fost la fel. Si ele s-au umplut de cosuri si nici vorba de hidratare!

vasile spunea...

mai draga Zuzette am impresia ca esti un cobai foarte ieftin.Apa si uleiul nu se amesteca niciodata,daca ma intelegi ce vreau sa iti zic.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search