joi, 24 martie 2011

Iphone 4 nu e chiar asa de tare precum se pretinde



La sfarsitul anului trecut parca o luasem razna... Aflata in febra Sarbatorilor de iarna, visam ca Mos Craciun sa-mi aduca un Iphone 4, ca sa pot intra tot timpul pe net, sa ma joc, sa-l pozez si sa-l filmez pe Zuzelul. Ei bine, Mosul nu mi l-a adus, dar de ziua mea, de Sf Stefan, sotul meu mi-a luat un astfel de cadou. Ii spusesem dinainte:"daca darul de la tine nu incepe cu i si se termina cu phone si cu cifra 4, nu ma intereseaza!".
Omul s-a conformat doar ca sa scape de nebuna de mine si s-a dus la Vodafone si mi-a comandat unul. Prima dezamagire a venit inca de la inceput, intrucat telefonul a fost comandat pe 27 dec 2010 si mi-a parvenit tocmai pe la 1 februarie 2011!!! Explicatia de la Vodafone? "avem prea multe cereri".
In ziua cand am primit prin curier telefonul, eram nerabdatoare sa-l deschid, sa ma joc pe el, sa-l iau la puricat. In zadar! Simul meu nu se potrivea. Avea nevoie de un microsim. Am cautat in 4 magazine Vodafone un microsim si, intr-un final, am gasit. Din pacate mi l-au blocat pe cel vechi si nu am putut sa-mi copiez contactele. Ok... Dupa ce am bagat microsimul, telefonul tot nu mergea. A trebuit sa-l conectez la laptop si sa downladez de pe net softul necesar pt a putea folosi, intr-un final, gadgetul mult dorit.
Dupa luni de asteptari aveam, in sfarsit, configurat Iphone-ul. Incantare maxima! In doua saptamani am epuizat doi giga de internet, am facut sute de poze, videoclipuri, a inceput sa-mi placa chiar si facebook-ul. Cu toate acestea am constatat multe hibe: nu ma pot conecta prin bluethoot cu niciun telefon, nici macar cu iphone-uri, am maximum 4 liniute de semnal, programul de facebook se bloca zilnic si trebuia reinstalat, aplicatia pe care mi-am cumparat-o de la apple store prin intermediul careia pot scrie direct pe blog nu-mi poate salva ciorne si daca ma suna cineva in timp ce scriu un text pentru blog, acesta se sterge din start... Unde mai pui ca nu pot sa-mi pun poze, muzica sau ce vreau eu de pe calculator decat daca folosesc programul de tot rahatul, Itunes...
Saptamana trecuta insa mi-a pus capac: m-am trezit dinimineata cu Iphone-ul inchis si nu am reusit sa-l mai deschid sub nici o forma. L-am luat pe toate partile, l-am bagat la incarcat, l-am conectat la calculator si nimic.... Nu reactiona. Am crezut ca turbez. L-am dus la un service autorizat si am primit un raspuns foarte linistitor:"a, pai e blocat de la Apple. Au lansat o noua versiune de soft si asa le fac posesorilor, le blocheaza telefoanele ca sa fie nevoiti sa si-l instaleze". De ce nu m-or fi anuntat inainte?!
In fine, nu mai zic nimic ca mi-e teama sa nu ma sune cineva si sa mi se stearga tot ce am scris pana acum :))
Are, totusi, si parti ffff bune: aspect superb, rapiditate extraordinara de conectare la internet, face poze super, are jocuri misto si, nu in ultimul rand, pot sa scriu si sa-mi citesc blogul!

Miuri spunea...

pe mine nu m-a tentat niciodata. Iar acum, dupa postul tau.. nici atat:) Oricum, iti doresc sa nu mai ai problemute cu el :)

Anonim spunea...

Asta cu ´´e blocat ca sa te oblige sa iti instalezi noul soft´´ nu am auzit-o ever, desi atat eu cat si sotul meu suntem posesori de iphone.
Eu am iphone 4, nu mi s-a blocat niciodata. As avea eu alte nemultumiri, dar hei, perfectiunea nu exista,nu-i asa? Pentru ce am eu nevoie, e super ok acest smart phone: internet, muzica de pe iphod,apps-care de care mai utile si mai interesante cum ar fi around me,harta, radio, vreme,bursa,dictionare si multe multe altele.
Ce ma enerveaza, de exemplu,si are legatura cu politica apple, este faptul ca la nici un an de la aparitia iphone 4 apare iphone 5, parca in mai este lansarea. No, sa nu turbezi?
Acest nou model, am inteles ca merge fara sim, totul se intampla prin intermediul internetului. Intrebarea e, cand nu ai net,nu mai poti suna sau fi sunata? Aiurea,nu?

Claudia

Yanna spunea...

nici eu nu am o parerea buna despre acest telefon:) la inceput mi s-a parut interesant dar cu timpul... i-am descoperit multe minusuri. stai linistita ca faza cu asteptarea a fost peste tot chiar si aici in Suedia s-a asteptat pentru un telefon o bucata buna de timp. asta e primul si ultimul meu Iphone :)

Zuzele spunea...

Ei, una peste alta, si mie-mi place telefonul, de ce sa fiu ipocrita si sa nu recunosc! Doar ca are el hibele mentionate mai sus....

Agnes spunea...

offfffffffff acum sunt dezamagita intr-o sapt primesc si eu tel meu si am fost atat de entuziasmata insa acum cu postul acesta parca nu mai sunt asa incantata

Zuzele spunea...

Agnes, partile bune sunt mai multe decat celelalte! Mie mi-a pus capac faza cu inchisul din cauza softului. Asta nu inseamna ca nu e misto... Am pe el tot felul de aplicatii, de la blog wrider, facebook, booking.com, mess, dictionare, pana la detector de metale, termometru de camera, oglinda, lanterna, integrame, jocuri, etc

DeliasBeautyBlog spunea...

Imi pare rau sa aud ca ai avut asemenea probleme cu el.Sunt de parere ca in mare parte de vina a fost Vodafone-ul!

Eu l-am cumparat de la Orange pe data de 24 Septembrie.(nu stiu cum de la Vodafone nu a fost disponibil decat cu 5 luni mai tarziu :))
Da!Sunt sigura de data..am cumparat 2...unul ptr mine si unul ptr sotul meu cadou de ziua lui(care a fost pe 25 septembrie).Lansarea in magazinele orange a fost pe 25,dar le-am explicat problema si mi le-au dat pe 24.
In legatura cu cartela...intr-adevar iti trebuie microsim(dar exista adaptoare-cum sunt si cu micro sd-urile,astfel incat sa poti folosi cartela in orice telefon mobil.
Cand mi-au schimbat cartela,contactele au ramas intacte.
Mai mult decat atat...cu 1 euro pe luna am garantie la el...orice mi se strica se repara si daca nu se poate repara,mi-l inlocuieste.Daca sparg ecranul intr-un accident minor de masina de exp,primesc alt telefon etc etc.

Parerea mea e ca Vodafonul lasa de dorit la capitolul profesionalism :D

andreea spunea...

dar stii ca exista si o aplicatie care te ajuta sa te protejezi de cainii agresivi? ca dispozitivul cu ultrasunete, ii pune pe fuga :))

la faza cu cartela sim exista in magazinele lor si-s foarte ieftine niste (of, ca nu stiu cum se numesc) seamana cu chestia aia care gaurea foile de hartie ca sa le pui in dosar, stii ce zic? :)) si-ti taie sim-ul exact dimeniunea necesara.
e si un app 'find my phone' care se prezinta ca o harta care localizeaza telefonul, altul gps, sunt o gramada de app-uri, hai ca telefonul e chiar interesant, nu-l folosim noi la capacitatea maxima, cel putin eu inca scobesc :)))))

Agnes spunea...

L-am primit! e ft tare! dar am o intrebare: trebuie formatat bateria? cum faceam cu telefoanele celelalte?

Zuzele spunea...

@ Agnes: bine ai intrat in club! Sa-l folosesti sanatoasa! Eu l-am tinut 12 ore la incarcat ca sa fiu sigura k totul e ok

Agnes spunea...

multumesc! dar cred ca am o problema cu el. nu mi se deschid pozele care le fac decat le vad micute dar mare pe tot ecranul nu reusesc sa le vad!

Zuzele spunea...

Offff.... Nu merge nici dsca atingi una din pozele de pe ecran? Ca tot asa imi apar si mie, micute, toate, dar daca apas pe oricare dintre ele se face mare si apoi se vad toate mari

Agnes spunea...

Mie nu mi se fac mari ci nu le vad deloc se face tot ecranul negru si atat! O sa ma interesez undeva poate nu apas eu ceva bine, oricum ma obisnuiesc greu cu el

Anitta spunea...

Eu sunt de parere ca orice telefon cu android bate la fund un iphone. Nu se blocheaza, tine bateria super ok, se conecteaza imediat la net, pot sa scriu pe blog in format ca pe PC, aplicatiile majoritatea sunt moca, miezul sistemului de operare e open source iar aplicatiile poti sa ti le creezi singur daca stii putina programare. A...ca sa nu mai spun ca upgrade-urile de soft nu se platesc si bateria se poate schimba, nu ca la Iphone. Dar e parerea mea...a unui utilizator de Android...

Anonim spunea...

l-am primit cadou si e fff bun! pana nu inercati nu o sa vedeti ce poate face !:-j

Anonim spunea...

Eu nu am fost niciodata atrasa de iPhone-uri! Sistemul de operare iOS nu are atatea avantaje cate are ANDROID! Adica: iOS-aplicatii mai putine, nu se conecteaza la wifi intr-o secunda, fara conectivitate bluetooth, se blocheaza, bateria se descarca mai repede, are o greutate cam mare (fata de tel cu android), nu iti arata site-uri si in versiunea desktop, camerele sunt mai slabute, etc.
Dar unii (subliniez, UNII!) oameni nu cumpara un iPhone pentru ca nu are multe capacitati, ci pentru ca este cea mai scumpa firma de telefoane din lume, si se dau mari cu acest fapt. In loc sa-si cumpere un tel cu android care costa aproape de 2x mai putin si are mai multe insusiri pozitive, ei mai bine-si iau un iPhone.
In fine, a fost un comentariu postat de un telefon cu Android.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search