marți, 7 iunie 2011

Esti vegetarian, dar porti pantofi din piele?

Acum 2 saptamani am vorbit cu Lili Sandu si mi-a spus ca de un an si ceva nu a mai mancat carne pentru ca iubeste foarte mult animalele si nu mai vrea ca o bucatica de pui/vita/porc/oaie sa mai ajunga la ea in farfurie! Sustine ca a vazut cateva documentare in care era prezentat modul in care sunt omorate animalele care ajung la noi in frigider si s-a speriat atat de tare incat nu mai vrea sa auda de preparate din carne, oua sau lapte.
Mi-a spus ca se simte excelent, ca parul ei este mai stralucitor, pielea mai frumoasa, analizele i-au iesit perfect, dar eu n-am inteles un lucru: cum de un iubitor atat de mare de animale poarta haine si pantofi din piele? In momentul in care imi spunea cat de tare a ingrozit-o filmul despre sacrificarea animalelor purta o pereche superba de pantofi Louboutin. Din piele, desigur!
Normal ca am intrebat-o cum se simt pantofii de piele in picioarele unei vegetariene si a zambit, clarificand: "Port piele, pantofi sau genti. Am in garderoba lucruri de care imi este greu sa ma despart, dar probabil ca o voi face pe viitor. Nu am ajuns chiar la extrem. Iar Louboutin nu face pantofi din imitatie de piele... Stiu ca animalele sunt maltratate, dar este greu sa gasesti un echilibru... Sa gasesti haine frumoase... Daca ar fi sa o luam asa, ar trebui renuntat si la matase..." 
...Muuuuu !!!



PS: Natalie Portman a lansat o colectie de pantofi realizati din materiale alternative, care nu folosesc nici o bucatica de piele de animal. Moda “vegan shoes” (pantofi vegetarieni) face din ce in ce mai multi adepti in show-biz-ul american. “Ca vegetarian, este greu sa gasesti pantofi de designer realizati din materiale alternative. Colectia ofera o mare varietate de modele si nu face compromisuri la calitate sau stil”, spune actrita.

Diana (boonDY) spunea...

Pai e la moda sa fii vegetarian si sa te uiti la documentare... Dar cand e la moda si Laboutin... ce faci?... ca o diva ce te afli?!
Mi se pare penibila.

Just_Me spunea...

Touche!
De ce trebuie sa te lauzi ca nu mananci carne? Mai bine taci si porti in continuare pantofi de piele, daca nu poti fi 100% iubitor de animale. Sau spune ca nu-ti face bine carnea la sanatate, etc. Divele astea... 8-)
Va pup :*

Cupcake Splendens spunea...

:)))ai prins'o

The Girly Avenue spunea...

:))) cate un sacrificiu pe an, a renuntat la carne, e de ajuns pentru moment.

Ciresica cu numele de MaMeMiMoMu spunea...

Cam ipocrita domnisoara la faza asta. Si de ce presimt ca pe sub masa baga cate o pulpita de gaina fara remuscari?

C.L.M. spunea...

Ce nu fac astea pentru publicitate ;))

AdinaNUstietot spunea...

:)) ce mi-a placut articolul asta si comentariile de dupa!
o sa-l dau mai departe ca am si eu o prietena care se tot loveste cu pumnul in piept ca e "vegan" dar manaca ffff multe dulciuri, pizza care mai are si carnita pe ici pe colo, bea sucuri de toate felurile si poarta piele zilnic(haine, pantofi curele, curele de ceas, etc). Probabil ca daca faci gratar si nu vezi ceafa de porc esti vegetarian :)))

Unknown spunea...

Eu o inteleg, oarecum. Ma gandesc ca nu este vegetariana dintotdeauna, asa ca bineinteles ca are in garderoba o gramade de haine/incaltaminte de firma din materiale ce provin de la animale. Nici eu nu le-as arunca, ci le-as purta in continuare.
Atata inteleg. :D

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search