marți, 21 iunie 2011

"Kanal D jigneste Romania!"


De mult timp intentionez sa va intreb daca va uitati la Kanal D si, in special la Stiri - cele mai inutile, mai prost scrise si execrabil rostite din Univers! Sunt aduse in prim plan toate penibilitatile din tara asta, chestiuni care nu reprezinta nici un interes pentru nimeni, se acorda un spatiu de emisie foarte lung unor nunti tiganesti, unor babe din piata care povestesc cum fac de le creste patrunjelul pana la cer si alte aberatii care initial ma amuzau, dar acum ma streseaza maxim.
Ma mai enerveaza ca in timpul stirilor sunt inserate niste replici cu litere de o schioapa, "FLASH", "S-au ieftinit rosiile!", "Vine furtuna!!!",  "Oare va fi cutremur in 2020???!!!" si alte aberatii penibile. Ah, si in plus, individul care prezinta stirile, voice-over sau cum naiba se cheama vocea aia de pe fundal, prezinta pretul castravetilor de parca ar anunta un atac nuclear, foarte afectat si distrus de-a dreptul.
Mai devreme, invitatul lui Madalin Ionescu era Dan Bursuc, Laura Vas si un cantaret cu voce la fel de (h)aurita. 


Chiar acum ma uit la stiri si este prezentata o stire cu un nu stiu cine care o bate pe nevasta-sa si, din minut in minut, apare pe ecran scris cu galben: "DE CE NU INTERVINE NIMENI?", "OARE MAI TRAIESTE???", "REPLICA SOTIEI!!!", "SUNT IN PROCES DE DIVORT".

Mai multe in continuare!
Inainte de asta, au prezentat timp de vreo 10 minute plus interventie in direct a unui reporter aflat la fata locului, nunta dintre Shakira si Nelson, nepoata pirandista a vrajitoarei Mariei Campina si nepotul pirandist cu cravata batuta in nestemate a nu stiu carui neam ales. Le canta din toti plamanii Salam si gasca, iar reporterul Kanal D ia interviu nuntasilor care spun, intr-o gramatica greu de inteles, cat de bine se distreaza la party. Jeeeeeeezzzzzzzzz !!!




 Si apropo de supararea mea, am gasit mai devreme un editorial scris de Radu Buzaianu in revista OK. Parca Radu mi-a citit gandurile. Iata ce scrie el:

"Eu nu ştiu dacă vă mai uitaţi la Kanal D. Oamenii aceştia au dus ţigănia la un alt nivel. Nimic din ce e urât în ţara asta nu le-a putut rămâne străin. Pe vremea când lucram acolo, treaba nu era chiar aşa. Îmi asum cu jenă episodul ăla, de vreo 5 luni din viaţa mea. Acum e deja complicat să faci diferenţa între OTV şi Kanal D. Dacă totuşi îţi propui, sesizezi că oamenii aceştia fac şi nişte ştiri. Reportaje. Piruete de pirandă aclamată de spectatori ce scuipă entuziaşti în timp ce strigă tâmp. Pentru că în manualele de jurnalism se spune că poţi sesiza politica postului în buletinele de ştiri. 
Alea sunt actele de identitate ale sale cumva. Oamenii ăştia au achiesat şi ei la ideea că e mişto să ai o emisiune de reportaje, gen „60 minutes“, de pe CBS. Gen “România, te iubesc”, de pe Pro TV, sau “În Premieră”, de pe Antena 3. Păstrându-şi însă elegant valenţele de manelişti. Au preluat doar forma. Fondul fiind greu de reprodus. D-aia nici nu s-au preocupat. Kanal D are o emisiune de reportaje teribile.
Ieri am văzut o ediţie în care un poliţist se străduia să scoată o ţigancă dintr-o fântână arteziană. Ceea ce e evident esenţial pentru români. Apoi o ţigancă amenajase o tarabă unde vindea nişte treburi. Un poliţist a intervenit şi aici, filmat de un cameraman vigilent al televiziunii turceşti. Toate astea, sub titlul emisiunii “Asta e România”. Mi se pare senzaţional cum o televiziune turcească vine să-mi explice, în maniera asta, cum e ţara mea. Un minimum de bun simţ ar fi fost suficient ca titlul sub care îşi elaborează ţigănia să nu fie ăsta. Un minimum de inteligenţă ar fi fost de ajuns încât să înţeleagă faptul că a decupa nişte secvenţe de imbecilitate dintr-o ţară întreagă şi a le generaliza e jignitor şi ridicol pentru oamenii cărora te adresezi. E adevărat, asta vine într-o preocupare generală. Televiziunea momentană este într-o strădanie isterică de a ne explica faptul că ăştia suntem. Că “Asta e România”.
Dar cei de la Kanal D, fiind şi extrem de netalentaţi, nu mai au nici un pic de subtilitate. Au pus pe mizeria lor o pleaşcă camuflată în postură de titlu: “Asta e România”. Pe mine şi pe cei din jurul meu nu mă reprezintă nici televiziunea voastră, şi nici ceea ce voi numiţi emisiune. Aia nu e România. E doar ce aţi putut voi înţelege din ea. Nu e relevant pentru spaţiul în care eu trăiesc. E relevant doar pentru capacitatea voastră de înţelegere. E simptomatic poate pentru realitatea cu care voi vă înconjuraţi. România în care trăiesc eu nu e aşa. Titlul e sinistru. Ca şi emisiunea. " 
Anicka Maya spunea...

Jalnic a ajuns televiziunea... de foarte mult timp nu ma mai uit la TV, cand aprind televizorul ma uit doar la filme :)

Felicia spunea...

Mie mi se pare o porcarie, in special emisiunea aceea cu Madalin si cu gagica-sa. Sunt la fel de scarbosi ca aia doi de la Antena 2, Cristi Brancu si Oana Turcu.

tequila spunea...

Exact, s-au uitat prea mult in ograda OTV-ului, si parca si vor sa-i depaseasca... :D

Unknown spunea...

:)) Ai mare drepatate! Kanal D este un mare rahat. Daca ar fi ultimul post pe care l-as prinde si tot nu m-as uita la el!!! Desi sunt fooooarte multi romani care casca gura in fiecare zi pe postul asta!

Unknown spunea...

Legat de aceste imbecilitati de la tv, in etapa in care sunt eu doar ma amuz.
De exemplu ma amuza imbecilul de prezentator al stirilor care face comentarii gen "Vai Dumnezeule, in ce lume traim,tststs?" dupa ce, vorba voastra, arata numai tiganisme si manelarii. Deci "tststs, nu-mi vine sa cred ce e in tara asta".

Zuzele spunea...

@ Iela, exact!:)) Mai devreme facea, dupa o stire cu o familie saraca, "tststs...sa nu ai bani sa-ti cresti copilul...tststst " Doamne ce penibil! Ce comentarii nelalocul lor

@ Madalina, "Nora pentru mama" are audiente fff mari si serialele turcesti. In rest, Dumnezeu cu mila!

Ramona D spunea...

doamne eu am detestat postul asta de televiziune de la inceput,m-am uitat doar la vacanta mare,cat a fost difuzat,pentru ca am crescut cu emisiunea aia...in rest nu suport nimic,si formatul emisiunii "Asta-i romania" se vrea o replica a celei de la protv "Romania Te iubesc" dar macar acolo aia incearca sa arate exemplele pozitive din tara si sa ajute,nu ca tiganii astia!

Dorina spunea...

Ar fi cazul sa te iei si de cei de la ProTV: ei iau betivii si mosnegii din nu stiu ce sate si tot generalizeaza. Exista tari cu mult mai multi betivi decat a noastra (Rusia, Olanda, Polonia), dar ei ne prezinta ca cei mai betivi, romanul tipic fiind sateanul stirb, imbracat in zdrente si cu mintea imbibata de alcool. Eu nu cred ca televiziunea din Rusia le spune rusilor cat sunt de betivi sau televiziunea din Olanda cat sunt olandezii de gay etc.

Mi se pare strigator la cer cum spun ca tot romanul este alcoolic, luand cazuri din nu stiu ce sate...stiu ca alcoolici sunt destui, dar nu toata populatia sau majoritatea: uita-te in jurul tau la cati oameni decenti cu mintea limpede trec pe strada, cu mult mai multi decat oamenii care abia se tin pe picioare din cauza alcoolului, vai de steaua lor sunt cei de la ProTV. Vedeti ce face omul pentru bani si audienta ?

Sa le fie rusine celor de la ProTV si de asemenea si tampitilor de la KanalD: se vede ca este un post de turci, cum poti spune ca "Asta-i Romania ?" daca vezi nu stiu ce tiganci oprite de politie? Romania este a tiganilor? Ridicol, penibil si patetic ! Asta au ajuns televiziunile de la noi !

clara spunea...

Ati uitat sa spuneti de sirena pe care o pun cand e vorba de vreo stire "uau" pentru ei. De fiecare data cand o auzeam, ma speriam...Sunt cele mai tembele si cretine stiri pe care le-am vazut vreodata.Iar emisiunea lui Madalin Ionescu - la fel. Bleah!

Maya spunea...

nu imi place Madalin Ionescu, din pacate de cand lucreaza la PROTV si Maruta a inceput sa ii copieze stilul. Nu imi plac oamenii care vor cu orice pret sa scoata orice de la tine, daca nu le raspunzi cum vor tot vor interpreta cumva. Dar acesta este showbizzzul din Romania. Numai panarame la TV, nu m-am uitat de cateva luni, doar la stiri. Altceva nu am ce sa vad: dimineata niste destepti, la amiaza reluare la nu stiu care telenovica, la 5 omoruri si violuri, la 6 incepe Gherghe pe care o detest. Seara pacatoasele care pacatuiesc numai aparand in fata noastra.
Am uitat ceva?

Laura spunea...

Sunt curioasa daca emisiunea lui Madalin Ionescu are audienta.
Iar cum spunea cineva mai sus, mi se par de-a dreptul ridicole remarcile lui Sabbagh. Nici macar nu pare credibil si parca e timorat cand prezinta stirile.

Unknown spunea...

M-am amuzat teribil citind postarea ....

Ema, Brasov spunea...

Sunt penibili!

Anda Zelenca spunea...

Doamneee, ce penibili!

Norocul meu ca am un tleevizor mai incapatanat, care nu vrea sa memoreze decat 8 programe, unde am pus eu doar ce imi place mie. Astfel nu m-am uitat niciodata pe Kanal D si nici nu o voi face!

Anonim spunea...

chiar acum ceva timp vb cu cineva destre stiriile de la kanal d si cat de proste si idioate sunt... mi i citit gandurile csnd ai scris articolul asta!!

Maria spunea...

Kanal D si OTV sut cele mai tampe si penibile canale de Tv,canalele aste a de televiziune fac de rusine ROMANIA,tot timpu sunt penibili si de la un timp or incepu din nou sa o caute pe ELODIA pe otv...

Gamine spunea...

lumea inca se mai uita la Kanal D?

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search