joi, 27 octombrie 2011

Din nou, despre amatorismul de la Bali Spa

Va mai amintiti cand am scris AICI despre maaaaarea dezamagire pe care am avut-o in urma unei vizite la Bali Spa de la Cornu? Ei bine, gasesc un articol pe site-ul lilik.ro care confirma cele scrise de noi. Va asigur ca este unul savuros, excelent scris, desi starea pe care a avut-o autorul articolului cand a scris acel material a fost, cu siguranta, una vecina cu criza de nervi, asemeni celei pe care o am au acum dupa o discutie cu un PR de la editura Curtea Veche (va povestesc mai tarziu despre nesimtirea si tupeul celor care se proclama, aiurea, piari). Iata si articolul, in intregime:

Always a lansat un nou absorbant, iar conceptul acestui eveniment a fost diferit faţă de cele obişnuite. Mesajul este clar, menstruaţia nu este o boală, ci o stare firească, naturală prin care trece orice femeie, este un semn al sănătăţii corpului şi chiar dacă nu se simte de milioane, trebuie să profite la maxim de această perioadă. În acest scop, Always a oferit unui grup de beauty editori un week-end de relaxare la Pro Estetica Sana The Bali Spa, la Cornu. Sloganul care a însoţit lansarea Always a fost „ bucură-te de fiecare zi”, „ vezi partea plină a paharului” şi alte variaţiuni pe temă. În cele ce urmează o să vă demonstrez că şi în condiţii de stres, poţi să vezi latura roz a vieţii. Week-end-ul programat pentru relaxare la Cornu a picat destul de prost pentru mine, dar foarte bine pentru scopul declarat al campaniei. În plină manifestare a SPM. Nici dacă făceam calcule elaborate, nu se potrivea mai bine.

Continuarea, mai jos:


Analiza
Pentru a vedea care sunt obiceiurile româncelor în perioada despre care vorbim, Always a realizat un chestionar pe care l-au primit şi jurnalistele participante la press-trip. La o analiză obiectivă, eu am constat că am probleme cu mirosurile, sunt destul de irascibilă, mă enervez rapid, am uşoare stări de confuzie, nu sunt foarte tolerantă, emit păreri radicale, sunt sensibilă de-mi dau lacrimile şi la reclame, etc.
Călătoria
Mă trezesc, duc copilul la grădiniţă, mă întorc să-mi beau cafeaua, fac bagajul, afară este frumos, iar eu mă gândesc numai la terapiile balineze şi piscina de la Spa. Am uitat să spun că toate prietenele mele au aflat despre această mini-vacanţă şi una dintre ele chiar mi-a spus verde-n faţă că mă invidiază. Poate de aici şi întâmplările care au urmat…
Mirosul
La Spa ne aştepta o surpriză. Prima dintr-un şir lung. Un miros pătrunzător de ceapă prăjită. Nu ştiu ce să spun, dar eu când spun Spa mă gândesc la linişte, plante aromatice, lumânărele parfumate, beţişoare de răşină, mă rog. Stomacul meu chinuit s-a întors pe dos, dar privindu-le pe Mihaela şi pe Denisa de la agenţia Wunderman care a organizat press-trip-ul, am decis că trebuie să văd partea plină a paharului şi mi-am spus că vom avea un prânz pe cinste. Din păcate, nu a fost aşa. Nu-i nimic, mi-am spus, mă programez la terapiile incluse în pachet şi mă relaxez.
Iritabilitate
Mă îndrept plină de entuziasm spre recepţie şi spun că aş vrea să încerc un ritual balinez. Doamna responsabilă cu programările îmi spune că nu mai are loc şi pentru mine, sunt alţi clienţi. Simt cum începe să-mi crească tensiunea. După multe căutări, într-o programare în care nu s-ar fi descurcat nici Einstein, găseşte un loc. Dimineaţa la 8 jumate. E bine şi aşa, deşi îmi doream să dorm mai mult.
Confuzie
Este rândul colegei mele de la Unica, dar şi ea se confruntă cu aceeaşi problemă. Plec repede, nu vreau să asist la o nouă discuţie, şi mă îndrept vitejeşte spre piscină. Sigur viaţa mea va fi mai frumoasă dacă înot. Din păcate, piscina este ocupată de alţi clienţi. Tensiunea creşte şi odată cu ea starea de confuzie. Unde mă aflu? Decid că trebuie să mă simt bine, aşa că merg în cameră unde mă apuc să citesc. Din păcate, şi vei întâlni foarte des aceste cuvinte, în cameră este foarte frig. Cer o altă cameră, nu se poate. Vine cineva să verifice aerul condiţionat, nu merge. Mă pricopsesc cu un radiator şi cu îndemnul de a dormi şi noaptea cu el în priză. Refuz politicos, mă înfăşor în pilotă şi mă cufund în lectură. M-am calmat. Am învins sindromul. Cel puţin pentru câteva ore.
Gândire pozitivă
Ritualul balinez a fost super. Tempo, terapeutul venit din Bali, mi-a făcut un masaj care a îndepărtat urmele serii trecute şi m-a făcut să văd soarele care strălucea şi în camera mea.
Ce urmează mai jos a picat la montaj ca să zic aşa, prin urmare, adaug acum ca să fie clar prin ce am trecut.
Din păcate, camera de masaj era extrem de mică, se auzea conversaţia purtată de două doamne în camera de alături, iar punctul culminant a fost duşul obligatoriu după un scrub energizant. Cabina de duş, impropriu spus de fapt cabină, era pur şi simplu o cădiţă cu duşul aferent, montată chiar în camera de masaj şi izolată printr-o perdea de duş tip Piaţa Obor. De partea cealaltă a perdelei, balinezul Tempo pregătea etapa următoare a ritualului, în cazul în care nu aţi înţeles, eu chiar făceam duş acolo, şi pentru că nu aveam prosop, am scos capul din spatele perdelei, m-am acoperit cu perdeaua, bleah, şi i-am cerut „ a towel” şi  “disposable panties”, please…Intim, nu?
Lacrimi
Au izbucnit atunci când pe la ora 3 după-amiaza, o petrecere de copii a luat cu asalt centrul spa. Petrecerea cu muzică la maxim, chiote, ţipete şi tropăieli a durat până la 7 seara, timp în care am trecut prin toate stările menţionate în studiile privind sindromul premenstrual şi menstruaţia.
….
Concluzia mea:
Spa este cel de la Sibiu, din cadrul Hotelului Hilton sau Orhideea spa din Bucureşti, Bali Spa nu este un spa ci un aşezământ tip pensiune în care, dacă ai noroc, poţi să te relaxezi, dacă nu, nu.
Recomandarea mea este „ don’t ever think about it”, adică pe româneşte … nu te duce acolo.



Pinkie spunea...

Hahaha...citisem si eu de curand articolul Lilianei si a fost de plans/ras si chiar ma gandeam la ce ne-ati povestit voi acum ceva timp :))

Oricum Cornu este o comuna mai speciala...

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search