sâmbătă, 29 octombrie 2011

Nuca de cocos, beneficii pentru sanatate si frumusete

Rontaiam, mai devreme, niste bucatele de nuca de cocos, triumfatoare dupa ce am reusit sa o sparg cu chiu, cu vai (am pus-o intr-o punga, am iesit in fata blocului si am dat cu ea de ciment :))) si ma gandeam ca nu stiu ce bine mi-ar putea face miezul asta dulgeag. Am cautat pe net si am gasit informatii interesante pe care vi le arat si voua, in caz ca sunteti pasionate ca si mine de nuca de cocos:D

Oamenii de stiinta au descoperit ca exista o legatura intre pielea sanatoasa si nucile de cocos. Substantele ce se gasesc in nuca de cocos ajuta pielea atat din interior, cat si din exterior. Nuca de cocos are capacitatea unica de a hrani si de a vindeca pielea. Uleiul din nuca de cocos face pielea neteda si matasoasa. De asemenea, acest ulei poate fi folosit in curele de slabire, deoarece ajuta la pierderea kilogramelor in plus. Mai mult, uleiul din nuca de cocos este o sursa de lipide antimicrobiene.


Persoanelor care consuma in mod regulat ulei din nuca de cocos li s-a redus nivelul colesterolului LDL, al trigliceridelor si le-a crescut nivelul colesterolul HDL, cunoscut drept colesterolul bun. Un alt beneficiu al uleiului din nuca de cocos este ca mentine sub control diabetul zaharat.
Daca te simti lipsit de vlaga si nu ai chef de nimic, incearca sa consumi ulei din nuca de cocos, deoarece acesta reprezinta o sursa imediata de energie. 

Vrei sa arati ca si cum tocmai te-ai fi intors de la ora de yoga? Uleiul de nuca de cocos functioneaza precum o crema pentru toate tipurile de piele. Iti va da o senzatie de relaxare si mai multa energie.
In plus, ajuta la lupta impotriva imbatranirii pielii. De asemenea, grasimea din uleiul de nuca de cocos ajuta la reducerea ridurilor, fara a te irita. Acesta este utilizat in mod frecvent pentru fabricarea produselor scumpe pentru ingrijirea pielii. Amesteca putina miere cu cateva picaturi de nuca de cocos si gata crema ideala.

Atunci cand este aplicat pe zgarieturi, uleiul de nuca de cocos formeaza un mic strat chimic care protejeaza rana de praful exterior, bacterii si virusi. Uleiul mareste viteza de vindecare a vanatailor prin repararea tesuturilor deteriorate.

Dai foarte multi bani pe balsam? Nu o mai face. Uleiul de nuca de cocos este unul dintre produsele cele mai nutritive pentru par. Pune putin ulei de masline pe par si maseaza usor. Astfel, vei avea un par frumos si fara matreata. 
nuca de cocos contine fibre, ceea ce inseamna ca va asigura o senzatie de satietate mai multa vreme. Tocmai de aceea este indicata in curele de slabire. Contine, de asemenea, acizi grasi omega 6, dar si fitosteroli. 

Anonim spunea...

Știai că uleiul de cocos combinat cu curry împiedică căderea părului? Eu folosesc o astfel de mască de păr: http://goo.gl/nasxmD.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search