vineri, 30 decembrie 2011

In sfarsit, m-am vopsit singura si n-am mai murdarit toata baia!



Am o tona de par in cap! (Asta nu inseamna ca nu-mi cade, dar asta e alta poveste, din alt film). Parul e lung, pana la mijloc, foarte des, cu firul gros ca de cal si negru, culoarea lui naturala. Din pacate, de vreo doi ani am inceput sa albesc. Numai in frunte. Motiv pentru care trebuie sa ma vopsesc frecvent. Pana acum cativa ani experimentam vopsitul singura acasa. Nu va puteti imagina cum arata baia dupa aceea! Plus eu - manjita peste tot de negru, iar atunci cand clateam vopseaua imi lua foarte mult timp si ma samponam si de 6-7 ori. De aceea am ales sa ma vopsesc la coafor. 
De regula foloseam vopsea Wella Professional, care arata frumos pe par, stralucea, dar nu ma incanta foarte tare pentru ca de fiecare data cand faceam baie, curgea de se innegrea cada si plus ca vopseaua era destul de scumpa. 
De fiecare data trebuia sa scot din buzunar 250-300 de lei pentru vopsit. Asta toamna m-am decis sa ma vopsesc singura. Am vazut reclama la
TV la L'Oreal Sublime Mousse si mi-am cumparat si eu trei cutii. Am folosit doar doua. Super! E o sticluta mica pe care o adaugi intr-un recipient cu pulverizator in care este vopseaua, o agiti de doua ori si vopseaua se transforma in spuma. Apoi am aplicat spuma pe par ca si cum m-as fi samponat. Nu m-am murdarit, nu am manjit baia, iar la clatire nu au fost necesare decat doua samponari si atunci cand fac baie apa din cada nu se mai innegreste. Plus ca este foarte spornica. La parul meu, nu mai stiam ce sa fac cu doua tuburi de vopsea. Au ajuns din abundenta.
Alaltaieri am vazut ca mai am o cutie de vopsea si m-am vopsit iar. Am ales ca si in toamna numarul 30 (cel din poza) pentru ca este asemanator de culoarea mea naturala. Tot procedeul de aplicare a durat maximum 15 minute si...culmea...mi-a ajuns si un singur tub. Eu credeam ca-mi va ajunge sa dau doar pe la radacini, unde se vedea parul alb. De unde! Am aplicat, am aplicat, pana cand am ajuns cu tot capul acoperit de spuma. Dupa 30 de minute m-am clatit si acum am un par lucios si negru ca pana corbului :P .

PS de la zuza G: zuzi, spune ca tu esti zuza O cea cu parul fooooooarte des si fooooarte lung si fooooarte frumos pentru ca lumea care ma mai stie dupa fata o sa creada ca aberez:)))
Cupcake Splendens spunea...

ce misto!chiar nu am stiut ca l'oreal a scos pe piata o vopsea-spuma,credeam ca numai pallete a facut asta.trebuie sa o incerc si eu!:)cat de lung ti-e parul?sa stiu cate tuburi mi-ar trebui...

Zuzele spunea...

parul meu este pana aproape de mijloc si e foarte des

Andra spunea...

Eu am ramas foarte dezamagita de vopseaua asta. Intr-adevar se dozeaza foarte bine(pt un par sub umeri mi-a ramas destul de mult dintr-un tub, la vopseaua pasta abia imi ajunge un tub), dar in afara de asta si faptul ca nu curge nu-i mai gasesc niciun avantaj.Ma vopsesc mereu singura cu vopsea din comert-negrul cel mai negru, eu avand parul saten si cu niste fire albe enervante.Dupa vopseaua asta mi se vedea diferenta intre radacini si restul parului, radacinile fiind mai deschise:( plus ca dupa cateva spalari s-a curatat si mi se vedeau din nou firele albe. Mi s-a parut mai degraba un nuantator slab...

Zuzele spunea...

Andra, eu, sincera sa fiu, nu sunt extrem de incantata de rezistenta niciunei vopsele de par. Eu folosesc o nuanta ffff apropiata de culoarea naturala si poate de aceea nu se remarca vreo diferenta.
Ah, Cupcake, si Wella are vopsea spuma

Anonim spunea...

Cam dupa cat timp s-a curatat vopseaua asta de pe par? Eu trebuie sa ma vopsesc cam odata pe luna ceea ce mi se pare destul de obositor. A mentionat cineva cateva spalari, asta insemnand 3-4?

Zuzele spunea...

Anonim: Eu zic ca tine mai bine de o luna si jumatate. V-am spus, am parul negru si ma fac tot cu negru, dar e destul de buna. Nu am remarcat sa se duca atat de repede, precum Andra

Vasile spunea...

cum?wella profi si curgea la spalat?iti spun sigur ca cele de la salon nu iti faceau operatia de fixare a vopselei.E ca la vopsire de textile,dupa vopsire se mai trateaza cu un FIXATOR,o substanta chimica care "leaga" colorantul de fibra(textila sau par=cheratina).Am fost la Cora intr-o zi cu nevasta-mea sa ii cumpere fiicei vopsea blonda L'Oreal si ne uitam la cutii.Unele nu mai aveau manusile sau sticluta de fixator.Ghici cine le fura?

Zuzele spunea...

Vasile, cate stii despre vopsea :) Felicitari! Eu cred ca mi-au pus si fixator, naiba sa-l ia. Cu wella ma faceau sigur, ca preparau vopseaua in fata mea, dar la spalat se innegrea apa :(

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search