duminică, 4 decembrie 2011

Jurnal de beauty I - corp

Mi-a placut ideea Adelei cu Jurnalul de Beauty si am adaptat-o un pic la ceea ce vreau eu sa va spun, mai ales ca m-ati rugat sa fac un top al produselor sub 20 de lei care imi plac. Asadar, combin raspunsurile pentru voi cu dorinta de a trece in revista cateva dintre produsele pe care le folosesc intr-un moment dat, respectiv iarna aceasta. Asadar, in luna lui decembrie, iata care sunt adoratele mele pentru corp!
Urmeaza cele pentru par, fata, picioare, maini.

 Incepem cu exfolierea. Macar o data pe saptamana incerc sa indepartez celulele moarte de la suprafata pielii printr-o exfoliere mai mult sau mai putin temeinica, in functie de timpul si cheful pe care il am in momentul ala. Untul exfoliant de la Ahava sau Beurre de Sel Exfoliant sau Uplifting Butter Salt - depinde cine citeste:)- necesita ceva mai mult timp pentru ca da rezultate mai bune atunci cand masez produsul pe pielea uscata si abia apoi clatesc cu multa apa calda Este ca un unt foooooarte tare, insa dupa clatire pielea nu ramane grasa, ci fina, insa, repet, trebuie sa ai rabdare pentru ca este destul de dificil de folosit. Contine minerale de la Marea Moarta, ulei de cocos, de jojoba, de susan, de lamaie si se spune ca are efect anti-aging si poate inlocui lotiunea de corp atunci cand se foloseste pe pielea uscata. Costa vreo 30 de euro si se gaseste la Sephora, insa daca aveti drum prin Israel il puteti cumpara la preturi mult mai mici, impreuna cu alte produse Ahava despre care am auzit numai lucuri bune. Au si make-up.
Si mai mult imi place Health&Beauty Dead Sea Aromatic Body Peeling cu ulei de kiwi si mango. Contine: coconut oil, sesame oil, avocado oil, sweet almond oil, grape seeds, and olive oil, jojoba, vitamin E and Dead Sea minerals. Are consistenta unui zahar uleios si am nevoie doar de o cantitate micuta de produs pentru ca nu se topeste imediat ce ia contact cu pielea umeda, ci trebuie sa masezi suficient cat sa-si faca treaba. Mie mi se inroseste pielea cateodata :) si raman acoperita de uleiurile binefacatoare cateva minute inainte sa clatesc. Pielea este uleioasa initial, insa dupa ce o sterg cu prosopul, ramane doar foooooarte fina si deloc grasa. Si asta costa vreo 40 de euro, insa, la fel, cumparata din Israel, faceti economie serioasa.
In privinta cremei anticelulitice de la Balea nu prea pot sa-mi dau cu parerea pentru ca am folosit-o doar de vreo 3-4 ori si nu stiu in ce masura anihileaza pielea de portocala :) Dar pot spune ca are consistenta unui gel-crema care initial pare gras, dar dupa un masaj scurt intra in piele definitiv si nu ramane grasa. Daca o folosesc seara, dimineata observ ca pielea este ferma, hidratata si fina. Nu am ce sa-i reprosez folosita ca si crema de corp, insa, repet, nu o pot cataloga drept distrugatoarea de celulita pentru ca nu am folosit-o constant. Miroase foarte bine, are in compozitie extract de Ginkgo, cofeina si alge marine care dreneaza pielea, ii creste elasticitatea, o hidrateaza si are si efect de lifting asupra ei. Costa putin, 15 lei si poate fi cumparata din magazinele DM.

Momentan sunt indragostita de gelul de dus de la Elmiplant cu lamaie verde si nectar de gutuie. Este fooooarte ieftin, pana in 10 lei am dat pe el si are 400 ml. Imi place la nebunie cum miroase, foarte proaspat si revigorant, exact asa cum scrie pe eticheta, este foarte cremos si face multa spuma. Se spune ca are in compozitie produse organice 100% - unt de Shea, ulei de lamaie verde si extract de gutuie. Nu stiu daca asa o fi, dar stiu ca il ador. Inaintea lui am avut unul de la Yves Rocher cu bambus care, insa, nu se ridica la nivelul lui, in nici o privinta.
Gelul de dus de la Babor este dintr-o alta poveste pentru ca diferenta de pret este colosala - costa aprox 100 de lei pentru 200 ml. Este cu adevarat energizant, iar atunci cand il folosesc, simt cum mi se desfunda narile pana in creier :), intocmai ca atunci cand ai nasul infundat si folosesti spray-uri din alea speciale pentru remedierea problemei. Are in compozitie apa termala de la izvoarele din Aschen, extracte de ierburi aromate si fructe de padure. In afara de pret, nu am ce sa-i reprosez. Este perfect!

Crema pentru corp din gama Sanctuary Spa Covent Garden de la Boots imi place la nebunie cum miroase, are in compozitie Ginger, Jojoba si vitamina B5, lasa o piele catifelata si excelent parfumata. Mie imi pare ca miroase a portocala, dar este un parfum discret, fresh, nicidecum unul dulce si ametitor. Se gaseste la standul Boots din farmaciile Sensiblu sau in magazinele Boots din Londra, daca aveti drum pe acolo, unde are un pret pe jumatatea celui din Romania (50 lei).
Scrubul de la Nuxe miroase a vanilie, a portocala, a iarna:) Urmeaza un review separat, in curand.

Am scris detaliat, despre cateva dintre produsele Guinot pe care eu le iubesc din suflet, insa nu si portofelul meu:) Despre crema din dreapta puteti citi AICI. Uleiul satinat este nou-venit si il folosesc atunci cand vreau sa hidratez pielea rapid, fara prea mult masaj, asa cum se intampla in cazul cremei, ceva mai grasa si pe care o folosesc in principal pe picioare, dupa epilat. Uleiul este de vis, extrem de hidratant, dar nu unturos si lipicios. Daca in cazul altor uleiuri/creme grase imi apareau pe spate bubite, cu Guinot nu este cazul. Parca este un ulei apos care intra relativ repede in piele si o lasa, asa cum scrie si pe eticheta, satinata. Contine: silk extracts, grape seed oil, evening primrose oil, apricot kernel oil, grapefruit, lemon, and sweet orange essential oils. Costa in jur de 40 de euro si este preferatul lui Oprah:)

Cremele de corp Dove fac parte din categoria ieftin si bun. Mi-au placut dintotdeauna si imi vor placea forever, mirosul clasic al produselor Dove reusind sa ramana printre preferatele mele. El se pastreaza insa, numai in cazul laptelui de corp pentru piele uscata pentru ca in cazul cremei pentru piele normala este imbogatit cu o aroma mentolata, fresh, perfecta pentru vara. Ce sa spun..piele hidratata, fina, matasoasa. Cred ca toata lumea a folosit cel putin o data in viata o crema de corp Dove:) Acestea de fata sunt imbogatite cu Deep Care Complex si sunt si mai bune decat cele clasice. Aflati mai multe detalii AICI.


Multe dintre voi ati folosit si indragit maxim uleiul Prodigieuse de la Nuxe. Este un ulei uscat, adica nu este gras si unsuros, ci intra rapid in piele. Este un cocktail de 6 uleiuri extrase din plante ( Limba mielului , St. Jonhnswort , migdale dulci , camelia , nuci de padure , nuci de macadamia ) si poate fi folosit pe par, pe corp, pe fata. Se poate pune o picatura si in fondul de ten pentru un plus de stralucire. Noutatea acestuia pe care il folosesc eu este ca are in compozitie particule stralucitoare, foarte fine care lasa o dara usor stralucitoare, tocmai buna pentru disco:) Abia astept sa-l folosesc la vara pe pielea bronzata:) Costa 105 lei - 50 ml si poate fi cumparat din farmacii.


Hm...nici nu stiu cum sa descriu crema de corp de la Victoria's Secret. Este mai mult un parfum-crema-gel-pudra. Are consistenta unui gel care parca se transforma in pudra la contactul cu pielea, penetreaza rapid si lasa un parfum demential. O folosesc atunci cand vreau sa am pielea parfumata -parfumeaza inclusiv hainele pe care le am pe mine- fara sa mai folosesc parfum. Are o aroma dulceaga, sofisticata... 

Cel mai bine ma protejeaza Lady, cel mai bine miroase Yves, haine negre fara urme albe imi lasa Dove, dar dupa putin timp parfumul lui nu-mi mai place si nu-l mai simt fresh, ci incarcat si imi da impresia ca trebuie sa fac rapid un dus. Si treaba asta mi-au mai spus-o si cateva prietene. Un pic mai jos decat el este Garnier, in sensul ca tine transpiratia la distanta, insa trebuie sa astept mai mult timp pana se usuca pentru ca este prea apos.


coco spunea...

suna bine Elmiplantul ala cu lamaie verde !

Zuzele spunea...

Da, Coco, este MI-NU-NAT :) si foarte ieftin, merita sa risti:P

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search