duminică, 18 martie 2012

Si totusi exista cosmetice 100% naturale!

Methylparaben, ethylparaben, propylparaben, butylparaben, isobutylparaben, isopropylparaben, benzylparaben...
Ii cautam in disperare pe etichetele colorate ale cremelor frumos si foarte frumos ambalate si chiar daca acestea arata ca mici opere de arta, lasam produsele pe raft atunci cand ne ingrozim de sirul nesfarsit de "n" parabeni! Multi se bat cu pumnul in piept ca produc cosmetice naturale, cu ingrediente bio, insa daca termenul de valabilitate merge pana la 12 luni, cu siguranta au conservanti si alte minunatii care le fac frumos mirositoare si le prelungesc viata.
Sunt foarte bucuroasa sa va anunt ca am descoperit, cu ajutorul Anei, frumoasa Mamica Urbana, trei tipuri de creme si o lotiune tonica 1.000 % naturale, una de noapte, una antirid al carei miros lamaios il ador, o crema calmanta cu musetel si o lotiune fara alcool cu apa de trandafiri si flori de portocal.

Produsele se prepara numai la comanda, in functie de necesitatile fiecareia, in farmacia despre care va voi vorbi mai tarziu cand voi primi si lista ingredientelor continute de fiecare crema in parte. Inca nu au ambalaje spectaculoase si nici nu-mi pasa, insa am inteles ca inca se mai lucreaza la aspectul acesta. Putin imi pasa de ambalaj atunci cand continutul este absolut minunat! Oricum, cred ca jumatate din pretul unei creme scumpe inseamna valoarea cutiei sofisticate.
Au termen de valabilitate doar o luna pentru ca nu contin conservanti, nici parabeni, nimic nenatural.
Cand am primit cele trei cutiute-tester ale cremelor, m-am gandit ca nu-mi vor ajunge nici pentru o saptamana, insa le folosesc de trei saptamani si inca ar mai fi pentru inca atat, dar nu stiu in ce masura ar mai fi in regula din moment ce au termen de valabilitate doar o luna. Chiar daca expira, le voi folosi pentru maini si tot nu le arunc! Atat de multe imi plac!
Revin cu detalii!
Cupcake Splendens spunea...

foarte cute!

Zuzele spunea...

@ Cupcake, arata ca desprinse din laboratorul cu eprubete si creuzete ambalajele, nu au gravate litere argintii in limbi straine, insa sunt bestiale cremele:) Poate va aduc un reportaj de la fata locului, ca si eu sunt curioasa cum se prepara ele, desigur pastrand secret amestecurile binefacatoare. Sa nu fure si altii reteta si mai apoi sa le vanda la un pret de 10 ori mai mare:)

Anonim spunea...

Lumea produselor naturale a evoluat; acum exista conservanti naturali acreditati EcoCert - cum ar fi de exemplu cosgardul - nu e un paraben, dar prelungeste durata de viata a produselor ;)

Anonim spunea...

astept detalii

Anca spunea...

Pot fi minunate insa nu sunt ambalate corespunzator, si la acest detaliu ar trebui sa lucreze fetele. Ingredientele active dintr-o crema sunt instabile, si se altereaza si isi pierd proprietatile in contact cu lumina si aerul in cateva zile, si din cate vad eu ambalajul ala e trasparent si cu capac...
De mult nu mai cred ca in bio, in sensul ca. nu le condamn ca nu ar fi sanatoase DAR, si lamaia e sanatoasa, si pusa pe fata in timp face ravagii, la fel si capsunii si alte chestii naturale si proslavite.

Zuzele spunea...

@ Anca, ambalajele nu sunt transparente, sunt opace. Si nu sunt ambalajele propriu-zise in care se vinde crema, ci testere. Si, apropo de ambalajele cu capac, sa stii ca si cremele La Prairie, Juvena, Creme de la Mer, Dior sau Guerlain sunt in ambajale similare si costa de la 5 milioane in sus o cutiuta de 20 ml.
Pe mine nu ma deranjeaza absolut deloc astfel de ambalaje. La urma urmei, toate ne spalam pe maini inainte sa bagam degetelul in borcan sau luam crema cu o spatula. Eu imi pastrez cremele in frigider si nu am observat sa-si fi pierdut proprietatile in cateva zile de la deschidere. Ah, daca tinem o crema deschisa 2 ani, cu siguranta ca nu mai este buna, insa intr-o luna sunt convinsa ca nu moare:)

Vasile spunea...

Cine o fi scris asta?Zuza O sau Zuza G?imi place ca a sesizat cum sta treaba cu conservantii din cosmetice.Ca fapt divers,stiati ca si sarea de bucatarie este conservant?Privitor ambalaje:este demonstrat si verificat stiintific(si nu de celebrii cercetatori britanici de care e plin ziarul gandul -sectiunea magazin) cel mai bun material este sticla.Deoarece nu reactioneaza cu nici o substanta chimica(vedeti "borcanele" din laboratoare).Daca in reteta sunt materii prime fotosensibile se utilizeaza sticle brune.Influenta oxigenului asupra unei creme numai un laborator chimic o poate determina corect.Daca nu "rancezeste" nu inseamna ca nu s-a intimplat nimic.Oxigenul poate inactiva una din materii prime.

Zuzele spunea...

@ Vasile, Zuza G, daca tot esti curios!:) Da, stiu ca ambalajele din sticla sunt cele mai indicate. Ca de obicei, bine informat! Multumim!:)

Adelina Eneșca spunea...

Abia astept mai multe detalii! Eu sunt din ce in ce mai atenta cu produsele care intra in contact cu pielea mea :)

Adiana spunea...

si eu abia astept sa vad ingredientele :D intru zilnic in speranta ca e updatat articolul

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search