miercuri, 9 mai 2012

30 de ani la Balcic




Mi-am dorit mult de tot sa ajung la Balcic!
Stiu ca poate parea o destinatie neimportanta pentru unii, insa chiar daca si eu visez la Maldive si Republica Dominicana, Balcicul mi-a ramas in minte de cand am citit "Panza de paianjen", de Cella Serghi. 
Am descoperit Balcicul exact asa cum mi-am imaginat si chiar peste asteptari! Pitoresc, frumos, poetic, romantic, simplu si
sofisticat in acelasi timp! 
Am facut plimbari lungi pe malul marii, am strans scoici, am facut poze, m-am bucurat de soare, am mancat peste proaspat si scoici pregatite dupa "reteta capitanului" si m-am bucurat de trei zile in slapi, fara machiaj si fara nici o grija! :-)

Peste tot erau lilieci infloriti, iar mirosul te imbata la fiecare pas!
Am vizitat si cosmetizata Albena, m-am plimbat muuuult si bine, cu picioarele goale pe un nisip fierbinte si extrem de curat si m-am balacit in Marea Neagra care la bulgari este turcoaz si limpede ca lacrima.
O jumatate de zi am rezervat-o pentru Gradina Botanica si Castelul Reginei Maria, un colt de Rai! Flori multicolore si copaci infloriti, parfumuri fel de fel si peisaje desprinse parca de pe panzele unor pictori celebri! 
 
Cel mai mult mi-a placut Capul Caliacra (puteti citi AICI legenda acestui loc superb), dar si vizita la ferma de midii Dalboka, un loc pe care nu trebuie sa-l ratati daca ajungeti la Balcic sau chiar la Vama Veche. Privelistea de la terasa este de vis, iar mancarea superbuna si la preturi de bun simt. Am ajuns aici chiar pe 8 mai, in ziua in care am implinit 30 de ani si timpul petrecut acolo a fost cel mai frumos cadou pe care il puteam primi:-)
Am avut un singur regret: ca nu am putut ramane acolo pana la apusul soarelui pentru ca spectacolul sa fie complet!













































Corina spunea...

Sunt superbe pozele! Nu mi-as fi imaginat ca poate fi atat de frumos!
La multi ani, Zuza, inca o data! Ma bucur ca ti-ai oferit un asemenea cadou, stiu cat plangeai cand ii vedeai fotografiile Deliei Matache pe Facebook :)

Zuzele spunea...

@ Corina, nici eu nu credeam ca particica asta a Bulgariei, atat de aproape de noi, poate fi atat de frumoasa! Am subestimat totul, trebuie sa recunosc si surpriza a fost cu atat mai mare:) Te sfatuiesc, cu mare drag, sa faci un drum la Dalboka, cand mai ajungi la Vama Veche. Este fooooarte aproape si merita cu varf si indesat! Peisajul, restaurantul rustic de pe malul marii, pestele proaspat, sunt de vis!!!!
Multumesc mult pentru urari! :***

Anonim spunea...

La muuuuuuulti ani! Super Balcikul, am fost de multe ori caci locuiesc foarte aproape (la mare). Iti urez cat mai multe postari frumoase si sa ne schimbam de cat mai multe ori prefixul aproximativ impreuna (eu urmez in iulie).
Cristiana

Federova spunea...

Ce loc superb!Multumim pentru informatii, nu stiam de oraselul asta :X

Unknown spunea...

Doamne ce minunatie de loc :)

fashion doctor spunea...

la multi ani inca odata! iti doresc numai bine! xooo

Anonim spunea...

Mi s-a sters din minte subiectul cartii, dar stiu ca atunci cand am citit-o, acum 15 ani, ma indragostisem de ea. Ca si de pozele de aici!Sa ti se indeplineasa dorinta si sa ai un aparat de fite, prea frumoase peiajele.R

Zuzele spunea...

@ Cristiana, la multi ani de pe acum si tie!:) Cu siguranta ma voi intoarce si eu la Balcic, este mult prea frumos si prea aproape pentru a fi ocolit:)

@ R., multumesc!!!! :*

@ Modniza, multumesc mult! La fel iti doresc si eu :*

@ Federova, este absolut minunat Balcicul, dar si alte locuri de pe litoralul bulgaresc! Daca ai ocazia, te sfatuiesc sa mergi pentru ca vei simti ca evadezi intr-un colt de Rai:) Ah, si daca ajungi la Balcic, neaparat trebuie vazuta Gradina Botanica a Reginei Maria! Este superbaaaaaaa!!!!!

@ Ral, asa este! Eu am ajuns la Castelul Reginei Maria acum cand sunt in floare liliecii si alte floricele de mai, insa in vara sunt infloriti trandafirii, cat vezi cu ochii:) Vreau neaparat sa vad si minunatia asta!

Alexandra G. spunea...

La multi aniiiiiiii :*:*:*:*

Liza spunea...

La Multi Ani fericiti! sa ai parte de tot ce-ti doresti, cat mai multe vacante de vis, sanatate si o viata insorita!

Manases Andrea spunea...

Un loc superb, o descriere emotionanta si imagini exceptionale. La multi ani iti doresc!

coco spunea...

la multi ani...tauroaica , ca mine :)
si eu iubesc Balcicul...este foarte aproape de mine si merg des...anul trecut an fost de 4 ori si a plouat de ficare data cu galeata :))) sper sa am mai mult noroc anul acesta...ma pregatesc de o fuga peste 2 saptamani !

Zuzele spunea...

@ Multumesc mult, Coco! La multi ani si tie:) Sper sa nu mai ploua si de data asta pentru ca Balcicul este si mai frumos cu soarele sus pe cer :*

@ Andrea, multumesc din suflet! :*

@ Multumesc, Alexandra!!! :***

@ Liza, la fel iti doresc si eu! Multumesc :****

AlinaGav. spunea...

La multi ani!
Da...mi-ai facut si mie dor de Balcic. L-am vizitat si eu tot in perioada asta a anului-acum cativa ani- si mi s-a parut superb, inchid ochii si vad flori, multe flori si marea aia de un turcoaz superb.

adela sirghie spunea...

La multi ani, sweet Zuzix, la multi ani din toata inima iti doresc!!!

CarmenG spunea...

La multi ani!:*:*
Ce loc superb..arata de vis :X

Irene spunea...

ce varsta frumoasa.inca o mie de ani pentru tine sa te bucuri de tot ce iubesti:*

Vasile spunea...

La multi ani ,draga Zuza G!Eee..cand e sa ai 30 de ani ...e alta viata!
Te-ai inspirat f bine cand ai ales acest loc!Nu degeaba a fost domeniul reginei Maria.Din proprie experienta,iti spun pt turism decent si discret,NU locurile din statiuni cu publicitate mare sunt bune.Daca ai masina si cort ,tot metoda aceasta este mai buna.Daca ai masina si rulota ,totul devine mai confortabil.Si devii independent de serviciile hoteliere.Indiferent unde te afli in Europa.Singurul impediment devine bariera lingvistica dintre localnici si tine.

Zuzele spunea...

@ Vasile, iti multumesc mult pentru urare si sfaturi!:) Nu-mi prea plac locurile cosmetizate, le prefer pe cele cat de cat naturale, rustice, dar nici chiar cort:) Eu am eu ce-am cu dusul de 5 ori pe zi la mare si n-ar putea sta la cort, dar poate ca pentru o noapte as supravietui:) In Bulgaria am fost surprinsa sa constat ca mai toata lumea stia o boaba de engleza si mai multe de romana:P Chiar si cu taranii din piata te puteai intelege, foarte draguti si amabili. Am aflat ca exista un loc foarte misto in Bulgaria, tot la mare, si inca neimpanzuit de turisti, Kiten. Mi-ar placea sa ajung si pe acolo candva

@ Irene, la fel iti doresc si eu!:) Multumesc mult :*

@ Multumesc, Carmen! Da, superb locul! xoxo

@ Adela, multumesc mult draga mea! Multe bucurii si reusite iti doresc si eu :* Xoxo

@ Alina, m-a fermecat maxim locul acela! Supeeeeeeeeeeerb! Abia astept sa-l revad. As vrea sa ajung acolo si in vara, cand sunt trandafirii infloriti! Multumesc pentru gandurile frumoase!:*

Adelina Eneșca spunea...

Cred ca e un loc minunat! Si pe mine m-a fascinat in paginile cartii "Panza de paianjen". Ma bucur ca ti-ai iplinit visul!

Bianca Roxana spunea...

Superbe fotografii...am lasat e-mail-ul neatims,tocmai pentru a putea contempla intr-o zi linistita splendoarea expusa de tine..la fel de impresionata am fost si eu de Balcic, l-am vazut si primavara si vara,e un loc absolut incredibil si vad ca in orice perioada ar fi vizitat,florile sunt diferite si tot mai frumoase.La multi ani,se vede ca ai avut parte de ceva special!

Zuzele spunea...

@ Bianca, sper sa ajung si eu peste vreo luna, fie si pentru 2 zile :) Multumesc mult pentru urari si pentru cuvintele frumoase! :*

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search