sâmbătă, 12 mai 2012

Ce produse am folosit la prima plaja pe anul asta

Nu credeam sa mai aud vreodata replica "eu nu folosesc creme cu protectie solara pentru ca nu ma mai bronzez" !
Cu atata informatie in jur si atat de multe campanii facute in ideea constientizarii pericolului pe care il reprezinta radiatiile solare din ce in ce mai periculoase si insutirea cazurilor de cancer de piele de la un an la altul, eram convinsa ca nimeni nu mai merge la plaja fara cel putin un produs cu SPF!
Din pacate insa, exista inca multi oameni, educati chiar, care cred ca este bine sa ti se inroseasca pielea pentru ca astfel se bronzeaza. Eu inca mai am nervi si energie sa le spun tuturor celor arsi de soare si cu pielea atat de traumatizata incat se jupoaie - celor apropiati, nu oamenilor de pe strada, sa nu va ganditi ca sunt nebuna:))- cate riscuri implica nesabuinta lor! Mi-ar placea sa ma si asculte si nu doar sa dea din cap, aprobator, in timpul discursului meu inversunat, iar mai apoi sa faca tot ca ei.
Mi-ar mai placea sa dispara de pe piata uleiurile bronzante fara nici un factor de protectie si visez ca va veni odata ziua in care n-o sa mai vad la plaja dudui care se ung cu ulei de masline!
Cred ca numai la noi este "moda" asta pentru ca in strainatate n-am vazut prosteala asta de metoda de bronzare. Sau de ardere, mai bine zis.
Inca de acum doi ani, eu n-am mai folosit creme pentru plaja cu un SPF mai mic de 50. Cui spun asta ma si intreaba in secunda doi: pai si te mai bronzezi? Si de fiecare data raspund: daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
Ma bronzez, foarte bine chiar, iar pielea mea n-a mai fost rosie, ci doar aramie, in ultimele 750 de zile :-)
Si insist ca nu trebuie facuta economie la cumpararea produselor pentru plaja! Mai bine cumparati un produs scumpicel, dar foarte eficient, decat unul de duzina care sa nu va protejeze mai deloc, iar mai apoi sa investiti alti bani in diferite medicamente care sa va calmeze arsurile, plus disconfort si, intr-un cuvant, un concediu ratat in care veti sta numai cu tricoul pe voi pentru ca pielea voastra nu va mai suporta sa simta soarele nici macar o secunda. 

To prevent burns, use a sunscreen that blocks both UVA and UVB rays, and reapply often.
"The actual burn you see later comes from a series of chemical reactions," says Mehmet C. Oz, MD. Mast cells in the skin release chemicals like histamine and serotonin, triggering more chemical production and inflammation. Within 12 hours, skin cells begin to die, and inflammation turns the skin a darker red. UV radiation damages your DNA, setting you up for possible skin cancer and suppressing immunity. But your skin does try to fight back. As soon as you're exposed to UV radiation, cells called melanocytes release melanin pigment that blocks UV rays-in the form of a tan that can reflect UV light. You've heard it before, but it bears repeating: To prevent burns, use a sunscreen that blocks both UVA and UVB rays, and reapply often.
Si apropo de asta, acum multi ani am mers la mare cu niste prieteni si, zgarciti cum sunt barbatii si total dezinteresati cand vine vorba despre cosmetice, au mers in supermarket si au cumparat cea mai ieftina crema de plaja pe care au gasit-o, gandind ca merge si-asa! Eu si o prietena ne-am cumparat L'Oreal si Nivea, mult mai scumpe in comparatie cu ce au luat ei. Initial au facut misto de noi ca am dat 500 mii pe creme de plaja, cand ei cu 50 mii s-au scos, insa dupa o zi de plaja erau rosii ca racii fierti si pielea ii ustura ingrozitor. A doua zi n-au mai iesit la plaja si nici din camera pentru ca fiecare raza de soare care ii atingea ii facea sa lacrimeze:) La fel s-a intamplat si a treia zi.
Eu si prietena mea ne-am bucurat de vacanta, de plaja, de mare, in timp ce ei sufereau in camera. A patra zi n-au mai suportat si au mers la farmacie. Tin minte ca si-au cumparat nu stiu ce spuma care sa le calmeze usturimea si niste unguente si i-au costat aproape dublu fata de pretul cremelor de plaja pe care le cumparasem eu si prietena mea inainte de plecarea la mare:) Si unde mai pui suferinta, doua zile de vacanta pierdute in camera si un rest de concediu stricat pentru ca n-au mai putut iesi la plaja, chiar si cu unguentele minune de la farmacie.
De atunci, nici unul si nici altul nu mai subestimeaza importanta cremelor cu spf de calitate si prefera sa dea un ban, dar sa stea pe sezlong tot concediul :)


Si acum ca am incheiat paranteza de 3500 de semne  :-)), sa va spun si ce am folosit eu in week-end-ul trecut pe care l-am petrecut jumatate la Balcic, jumatate la Albena. Ah, si inca ceva: sa nu credeti ca daca sunt nori sau daca stati in piscina/mare nu va ardeti pentru ca ati gresi! Bronzarea, respectiv arsura pielii se produce chiar si in aceste conditii sau mai ales in aceste conditii. Asa ca PROTEJATI-VA! Si, daca de voi nu va pasa, macar pe cei mici sa-i cremuiti pentru ca am vazut chiar si bebelusi cu pielea rosie si basicute :(

Eu nu am facut plaja decat de la 8 la 10 si in doar doua zile, in restul timpului am facut multe plimbari, dar m-am protejat de soare chiar si asa!  Va spuneam ieri ca am descoperit un produs minunat, Stick Solaire de la Academie Bronzecran, special pentru zonele care se ard cel mai usor (nas, urechi, buze, alunite, pete pigmentare, zona ochilor, pometii) si perfect pentru ca este micut, dar eficient si poate fi purtat in geanta si aplicat la nevoie. Detalii despre el AICI.

In cele cateva ore petrecute pe plaja am folosit, pentru fata si corp, spray-ul Ivatherm SPF 50+ pe care l-am avut si anul trecut in Grecia si am fost foarte multumita de protectia pe care mi-a oferit-o! Imi place ca este absorbit rapid de catre piele, nu lasa urme albe, nu este lipicios, miroase foarte bine si catifeleaza pielea, nu doar o protejeaza de radiatii.
Heliomoduline® din compozitie stimuleaza sistemul natural de reparare al ADN-ului, limiteaza alterarea moleculei de ADN. Aquaxyl® are eficacitate dovedita hidratanta si restructuranta. Optimizeaza rezervele hidrice si limiteaza pierderile de apa cu realizarea echilibrului hidric la nivelul pielii. Calmiskin® reduce inflamatia si reda starea de confort a pielii. Apa termala Herculane are efect calmant , antiiritant si antiinflamator.


Si in vara trecuta am folosit laptele de dupa plaja de la Vichy si mi-a placut la nebunie, atat mie, cat mai ales prietenului meu care nu aplica lotiunile de plaja cu regularitate, ca mine, si atunci cand iese din apa ramane neprotejat mult si bine, iar seara se mai trezeste cu pielea inrosita pe ici, pe colo. Initial nu a vrut sa ma lase sa-l cremuiesc cu laptele de la Vichy pentru ca are oroare de cremele lipicioase care il fac sa se duseze inca o data pentru ca nu le suporta pe piele. Insa, dupa lungi insistente ale mele si atras de mirosul mentolat si foarte fresh al acestui produs, s-a lasat induplecat. I-a placut ca are textura unui gel si intra imediat in piele fara a lasa nici macar o urma de grasime, insa ceea ce conteaza cu adevarat este ca i-a calmat arsurile instantaneu. Este grozav acest produs si cred ca este cel mai bun produs de dupa plaja pe care eu l-am folosit pana acum!
Pe eticheta scrie ca: este un lapte-gel hidratant ultraproapat care este capabil sa compenseze deshidratarea cutanata cauzata de expunerile solare cotidiene si sa pregateasca pielea pentru urmatoarele expuneri datorita actiunii a:
  • Hialuronatului de sodiu -un puternic ingredient activ hidratant care fixeaza apa si impiedica evaporarea acesteia;
  • Si a unui Concentrat Lipidic Vegetal cu proprietati emoliente si hranitoare ce reconstruieste filmul hidrolipidic al pielii;
Si in plus, mi-a vindecat total si bubitele pe care le aveam pe spate si care imi apar uneori atunci cand este foarte cald sau cand folosesc o crema de corp care contine anumite ingrediente la care sunt alergica. Atat de mult imi place cum lasa pielea, fina, catifelata, ferma, supla.. incat o folosesc ca si crema de corp si fara sa fac plaja.


Serul normalizator după plajă pentru faţă din gama Iwostin Solecrin mi-a fost si el de mare ajutor vara trecuta, in timpul zilelor toride din Corfu, petrecute aproape in intregime pe plaja. Seara, in locul unei creme de fata obisnuite, aplicam acest ser care calma imediat usturimile si roseata. Ca si proprietati:
  • Neutralizează acţiunea radicalilor liberi responsabili de fotoîmbătrânirea pielii şi de degradarea fibrelor de colagen şi elastină.
  • Stimulează înmulţirea celulelor sistemului imunologic al pielii. Reduce stările inflamatorii cutanate provocate de radiaţiile UV, ducând la încetinirea procesului de îmbătrânire.
  • Hrăneşte şi regenerează pielea, fiind o sursă de lipide şi acizi graşi nesaturaţi.
  • Are efect de hidratare pe termen lung a pielii, prevenind pierderea transepidermică de apă (TEWL).

Ca si ingrediente active: active

  • PleraSan CH: este o polizaharidă obţinută în mod natural din ciuperci de tip Pleurotus ostreatus. Reduce starea inflamatorie provocată de radiaţiile UV şi ameliorează eritemul, care apare ca o reacţie a pielii la instalarea stării infecţioase. Previne efectele pe termen lung ale acţiunii radiaţiilor UV – mutaţiile ireversibile la nivel de ADN şi formarea de radicalilor liberi în piele. 
  • OxidaCare: neutralizează acţiunea radicalilor liberi responsabili de fotoîmbătrânirea pielii şi de degenerarea ibrelor de colagen şi elastină. 
  • Fucogel®: polizaharid cu o acţiune hidratantă deosebit deputernică şi de durată. Creează un film protector pe suprafaţapielii, care previne pierderea apei din celule şi protejeazăîmpotriva acţiunii factorilor atmosferici dăunători. Datorităconţinutului de fucoză diminuează reacţiile alergice. 
  • Ulei din sâmburi de struguri: relipidizează, elasticizează şihidratează pielea. Fitosterolii, tocoferolii, fosfolipidele şi acizii graşinesaturaţi hrănesc pielea şi întăresc bariera de protecţie a pielii.  
  • Alantoină: netezeşte şi înmoaie pielea, eliminând crăpăturile şi pachidermia. Are acţiune calmantă.  
  • Apa termală de Iwonicz-Zdroj
Despre produsele de machiaj si alte creme pentru plaja, intr-un post viitor!:)
Calin Andreea Daniela spunea...

imi face cu ochiul acest Stick Solaire...:)
te astept la giveaway-ul meu :* http://anfreutza.wordpress.com/2012/05/12/giveaway-besensual/

Felicia spunea...

Am vazut si eu la TV, niste fete prajite, gata sa faca crusta. Nu inteleg faza cu bronzatul. De ce vrea toata lumea sa fie neagra ?

delia spunea...

buna. chiar ma gandeam ca aproape a venit vara si ar trebui sa mi cumpar cat de curand lotiune cu spf. mi au placut sugestiile tale, dar eu am o oarecare fobie de parabenii si de acele ingrediente cu potential alergenic/cancerigen pe care unele creme le au. se regasesc ele si in aceste produse prezentate mai sus?

Zuzele spunea...

@ Multumesc, Daniela! Voi arunca un ochi :) Da, stick-ul este fff bun!

@ Felicia, DIN PROSTIE!!!

@ Delia, nu stiu care sunt acele ingrediente, dar sunt convinsa ca nu sunt mai periculoase decat radiatiile solare. Daca vrei, iti pozez lista ingredientelor si le poti analiza daca te pricepi:P

delia spunea...

da, am inceput sa mi fac o idee in privinta pericolelor ascunse din creme; fobia, ce sa i faci:))
as aprecia daca ai posta o poza cu ingredientele. multumesc anticipat

Zuzele spunea...

@ Delia, le voi posta pe pagina de Facebook a blogului! Imediat:)

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search