luni, 21 mai 2012

A fost odata un rimel, cel dintai rimel: Maybelline Great Lash Mascara

Pe vremea cand se potcovea puricele cu 99 ocale de fier la un picior si tot mai sarea in sus...
Si cand Fat Frumos inca mai folosea calul alb ca si metoda de impresionare Ilene Cosanzene...
Ei, bine, pe vrea aia eram eu mica si nestiutoare in alte fardurilor, fara sa-si creeze cineva impresia ca nu stiam ce-i ala rimel, ruj sau fard de obraz. Nici vorba! M-am nascut invatata :-) Numai ca nu aveam asa ceva. Mi se parea
ciudat sa am eu ruj si rimel, doar eram copil, la naiba....Cam asa gandeam eu pe la 12 ani.
Insa imediat ce am trecut pragul spre adolescenta, am descoperit revistele de beauty si tin minte ca prima pe care mi-am cumparat-o vreodata a fost Elle. Avea cadou un esantion de parfum Cool Water Davidoff si stiu ca am facut economii sa mi-o cumpar, iar mai apoi economii la parfum. Foloseam un strop micut si simteam ca pluteam in drum spre scoala, invaluita de Davidoff-ul meu drag pe care mi l-a scuturat mama, intr-o zi nefasta, peste balcon. Doamne, ce amarata am mai fost! Acum imi vine sa rad, dar daca n-am uitat intamplarea asta nici acum, dupa 16-17 ani, inseamna ca m-a marcat, nu gluma:-) 
Mi-am cumparat mai apoi o alta revista, cu esantion de Cerutti 1882, o alta mare iubire pe care n-o voi uita niciodata!
Si mai tin minte ca prima data cand m-am machiat ca la carte, cu fond de ten, farduri, blush, etc a fost la petrecerea de sfarsit a clasei a opta. Nici nu mai stiu ce prostii de farduri din piata aveam :-), nici n-as fi avut de unde procura altele la vremea aia, intr-un orasel neaprovizionat de provincie. Sau poate ca aveam, dar Dior, Givenchy sau Clinique mi se pareau atunci ca exista numai in revistele cu pagini lucioase, in forme si culori dinive. Si atunci, si acum. Nu le consideram folosibile de catre muritori de rand, asa cum eram eu si prietena mea, Carmen. Ceva mai tarziu am inceput noi sa mai rasfoim cataloage Avon si Oriflame, insa nici nu visam vreodata sa am eu un fond de ten Dior sau un ruj Givenchy sau un parfum Clinique full-size. Citeam revistele alea din scoarta in scoarta, rand cu rand, de nu stiu cate ori si imi faceam cinci cruci cand citeam preturile, pe atunci (dar si pe acum, de ce nu?) ale cosmeticelor prezentate acolo. Si mai citeam despre tratamente de infrumusetare pe care visam sa le urmez candva, si mai admiram cu ochii inlacrimati sandale pentru care ma rugam fierbinte sa le am candva. Si dorintele mi s-au indeplinit, intr-o oarecare masura :-)


Insa, cea mai draga si vie amintire pe care o am din perioada mea de paralelism partial cu lumea fascinanta a frumusetii este rimelul Maybelline Great Lash. Nu cred ca exista cineva care sa nu-l fi avut macar o data sau cel putin sa-l cunoasca dupa ambalajul roz cu capac verde.
Prima data l-am vazut intr-un film, nu mai stiu care. O tipa isi rimela genele cu Maybelline Great Lash Mascara. Atunci nu stiam ca se cheama asa, dar am retinut culoarea ambalajului si mai apoi cand l-am vazut in revistele mele am avut o revelatie. Imi doream muuuult de tot sa-l am si eu pentru ca ochii tipei din film pareau mult mai frumosi dupa ce s-a machiat cu rimelul ala roz-verzui.
A venit si momentul in care l-am zarit in vitrina unui magazin si la prima alocatie mi l-am cumparat :) Vai, ce fericire! Simteam ca l-am prins pe Dumnezeu de picior. Abia dupa cateva incercari am reusit sa-mi rimelez genele fara sa ma murdaresc pana la urechi :-))

Vai, si cum imi aratau genele. Vai, si ce ochi aveam cu genele negre si alungite cum nu le vazusem niciodata pana atunci. Vai, si ce ma mai uitam in oglinda... Eram vrajita de minunatia aia roz-verzuie si multi ani a ocupat un loc de cinste pe masuta mea de farduri. Si a prietenelor mele, desigur, pentru ca nici vorba sa faca vreuna un pas gresit fara stirea celorlalte si sa schimbe rimelul fara un vot comun in prealabil.
A fost, foarte mult timp, unicul rimel pe care il folosisem vreodata si pe care aveam de gand sa-l folosesc pentru totdeauna. Pur si simplu, nu credeam ca poate exista unul mai bun decat el. 


Si chiar mi s-a facut dor de el!



Anonim spunea...

ooo, il stiu, cum l-as putea uita, eu tin minte ca l-am vazut pt prima data intr-un clip a lui Paula Seling...nu mai stiu care, dar daca imi amintesc revin :D

Anonim spunea...

Buna
In germania si austria se mai gaseste inca in magazine.
Si am mai vazut ca acum a apartut o varianta noua a acestui rimel.
D.

Anonim spunea...

Ah, ce nostalgie m-a luat cand mi-am amintit de esantionul Cool Water! Da, l-am avut si eu. :)) Dar eu am fost mai tare: am pus bani jumi-juma cu prietena mea si ne-am dat amandoua cu el.Conditia era sa ne dam doar sambata seara la doscoteca iar in restul timpului statea la ea. Va imaginati ce a urmat: ea a trisat si s-a dat si la scoala intr-o zi. Ce tragedie!!! Nici daca imi lua sotul nu m-as fi simtit atat de tradata. :)))
Flori, videoclipul era al melodiei "Am nevoie de tine", semnata Directia 5 feat. Paula Seling.
Cristiana

Calin Andreea Daniela spunea...

Ce frumos articol...frumoasa prezentare si da, e bun rimelul ... :*:*:*

Adelina Eneșca spunea...

Nu am stiut ca se mai gaseste aceasta mascara! Nu am incercat-o pana acum dar mereu o vedeam prin filme si reviste acum cativa ani.

DanielaB spunea...

Poti gasi acum rimelul in magazinele DM la pretul de 7,5 lei (cred ca era o promotie).

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search