vineri, 21 septembrie 2012

Dior Midnight Poison, parfumul unei zile ... otravite


M-am trezit dimineata cu gandul sa deschid larg fereastra pentru ca din interiorul camerei mele umbrite de o jaluzea inchisa la culoare aveam impresia ca este soare si canta pasarelele ca intr-o raposata zi de iunie cand simteam ca orice minut petrecut in casa este pierdut. Atat de frumoasa este vara pentru mine, anotimpul in care simt cu adevarat ca traiesc.
Dar, revenind la ziua de 21 septembrie a acestui an, m-a lovit depresia crunt cand in casa a navalit frigul si m-au stropit picaturile de ploaie rece. Nici urma de soare, nici gand sa cante vreo pasarica in copacul din fata ferestrei mele. Cerul era si el cenusiu spre negru, iar singurul lucru pe care am simtit ca trebuie sa-l fac intr-o asemenea situatie a fost sa ma recuibaresc in patul meu caldut, cu telecomanda in mana. Atat de absenta am fost din peisaj, incat m-am uitat vreo zece minute la reclamele cu tigaia aia minune careia ii face reclama Mirabela Dauer. Mi-a luat vreo doua ore sa-mi fac curaj sa ma ridic, sa-mi aleg haine potrivite celor -250 de grade si sa plec spre serviciu. Noroc ca astazi este vineri si ca am un sef ingaduitor :-)
Din fericire, parul statea acceptabil, desi a fost ciufulit maxim in timpul starii mele de hibernare - va spun zilele urmatoare cu ce l-am spalat de nu a mai fost nevoie de nici un retus-, insa problema a aparut atunci cand a trebuit sa aleg un parfum pentru ziua mohorata de astazi. M-am holbat vreo doua minute la adunatura de sticlute de toate marimile si culorile si intr-un final am ales marul albastru inchis in care se afla una dintre licorile mele preferate din toate timpurile sau din toate iernile, sa fiu mai clara - Midnight Poison de la Dior.
Este un parfum pe care nu l-am putut atinge toata vara. De fapt, nici macar nu l-am mai mirosit din iarna trecuta pana astazi, dar am simtit ca el este parfumul care s-ar potrivi de minune cu acest sfarsit de saptamana (lucratoare).
Midnight Poison a fost lansat in 2007, iar imaginea lui este Eva Green care apare in chip de Cenusareasa. V-ati prins voi...Cenusareasa, miezul noptii....:-)


Desigur, ca majoritatea parfumurilor mele preferate, si acesta are vanilie printre aromele de baza, dar si ambra si patchouli, note care se pastreaza fie si dupa un dus prelungit. Iar daca aplic un puf discret in par, atunci e si mai si pentru ca miroase si o saptamana daca nu spal parul. Nu se intampla asta niciodata, dar am zis "in caz ca..." :-)
La inceput miroase a citrice si a bergamota, note de top care lasa mai apoi locul unui parfum subtil de trandafir.
Cand am iesit dimineata din casa si m-a izbit frigul de afara, am simtit acest parfum ca pe un elixir care ma trezeste din starea de amorteala, de usoara deprimare, ca atunci cand te simti molesit si bei un pahar mare cu apa in care ai dizolvat un Calciu efervescent :-)
Patru persoane m-au intrebat astazi ce parfum am folosit pentru ca miroase foarte bine, iar doua dintre ele au completat: "nici ca putea mirosi mai frumos ziua de astazi". Ce pot sa spun... Prietenii mei sunt poeti inca nedescoperiti de publicul larg :-) 

Mi-a placut foarte mult prezentarea parfumului pe care am gasit-o AICI, intr-o frumoasa scriere despre istoria parfumurilor Dior, asa ca am preluat-o si eu:

"Dior reinventeaza basmul clasic transformand Cenusareasa intr-o eroina incantatoare si plina de seductie. Povestea continua dupa miezul noptii, iar din aura misterioasa emana o frumusete veninoasa, un trandafir negru incarneaza Cenusareasa moderna si libera, rebela si tulburatoare. Cele 12 batai ale miezului de noapte, fatale in basm, se aproprie: intr-o sublima rochie cu o trena interminabila semnata John Galliano, Eva Green urca scarile operei Garnier intr-o atmofera scaldata in albastru. Miezul noptii bate, iar Cenusareasa in loc sa revina la umilul bostan profita de moment pentru a gasi emanciparea. Sub cupola ametitoare a Operei isi da drumul cu o funie si dispare in intuneric lasand doar semnatura sa, parfumul somptuos Midnight Poison.
Prospetimea notelor de mandarine si bergamot dezvaluie o simfonie construita in trei acorduri majore: un trandafir carnal si tulburator, patciuli si ambra senzuala. Pretiosul elixir este adapostit intr-o cutie albastra asemenea moarului din care e realizata rochia, o culoare enigmatica si profunda. Flaconul extractului de parfum are o multitudine de nuante realizate prin adaugarea unei picaturi de culoare in sticla topita si asemenea unei rochii Haute Couture este unic. Parfumul este destinat unei femei cu un farmec irezistibil dar ambiguu, asemenea trandafirului negru cu spini: frumos dar periculos".

Butterfly spunea...

Este si printre parfumurile mele preferata, si intr-adevar e potrivit in anotimpurile reci :*

Anonim spunea...

Iti ofer un antidepresiv sub forma de clip video....http://www.youtube.com/watch?v=6mzI8rVS8Zc

Basarica spunea...

Tu esti frumoasa ori periculoasa ? Sa stiu la ce sa ma astept.

Zuzele spunea...

Sunt doar o iubitoare de Dior Midnight Poison :)

Zuzele spunea...

Vasile, este absolut superb clipul! Multumesc muuult!!!

Dragos spunea...

Si unde il gasim avem vreo idee? ca il tot caut pentru prietenea mea... va multumesc

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search