sâmbătă, 17 noiembrie 2012

O solutie pentru indepartarea petelor pigmentare


Din cauza expunerii la soare, adeseori apar pete pigmentare pe faţă, decolteu, antebraţe sau podul palmelor. Petele pigmentare pot apărea de asemenea in cazul dereglărilor hormonale (în timpul maturizării, menopauzei, sarcinii, anticoncepţiei), inflamaţiilor pielii sau se pot intensifica cu vârsta. 
Totodata, pielea se pateaza si daca nu sunt respectate anumite reguli in urma unor tratamente cosmetice, precum cele cu lumina intens pulsata (IPL) care interzic cu desavarsire expunerea la soare in timpul sedintelor cu IPL. Este si cazul meu pentru ca la inceputul verii am urmat cateva tratamente de rejuvenare faciala cu IPL (va puteti reaminti despre ce este vorba citind AICI) si nu m-am protejat ca la carte cu crema cu spf foarte mare si nici nu am evitat expunerea la plaja, asa incat mi-au aparut cateva pete de toata "frumusetea" pe aripile nasului. Incerc sa le acopar cu fond de ten, insa ma deranjeaza maxim sa le stiu/vad acolo, dar am aflat despre existenta unor produse care promit sa curete pielea si sunt hotarata sa le incerc si eu! Revin cu impresii dupa aceea!

 
Aplicand cateva reguli simple se poate evita aparitia petelor pigmentare: nu trebuie sa ne expunem la soare între orele 10 şi 16 si trebuie să folosim preparate protectoare cu  filtre UVA şi UVB.
Cat timp stam la soare este important să protejăm pielea folosind cosmetice cu factor de protecţie minim SPF 30. In plus,  se recomandă aplicarea  unui preparat cu beta-caroten sau se poate bea suc de morcov.
Dacă însă nu vom reuşi să prevenim apariţia petelor pigmentare se recomandă folosirea preparatelor de albire pentru a obţine o culoare uniformă a pielii.
Melanina este responsabilă de culoarea pielii şi protecţia ei împotriva soarelui. Petele pigmentare sunt rezultatul dereglărilor în procesul de producţie a melaninei si pot apărea si sub influenţa factorilor de reglare a funcţionării celulelor epidermice.
Cea mai bună perioadă de eliminare a petelor pigmentare este toamna. Se recomandă folosirea unui tratament complex de albire de zi şi de noapte. Crema de zi, în afară de efectul de albire, trebuie să protejeze pielea împotriva razelor solare, iar crema de noapte trebuie să aibă şi efect de exfoliere pentru a accelera regenerarea straturilor externe depigmentate ale epidermului şi pentru a asigura penetrarea mai adâncă a substanţelor de albire. 

Un tratament eficient a fost dezvoltat la centrul de cercetari Dr. Irena Eris prin gama Pharmaceris W, produse testate dermatologic si fara continut de factori alergenici:
  • Cremă cu triplă acţiune pentru albirea tenului. Complexul triactiv de albire - are acţiune de albire şi iluminare  a pielii, reduce petele pigmentare, blochează sinteza melaninei. Filtrele UVA şi UVB - protejează împotriva acţiunii negative a razelor solare şi măresc eficacitatea albirii.  Alantoina continuta netezeşte, calmează, hidratează şi înmoaie pielea. Vitamina C  are acţiune de iluminare, stimulează sinteza de colagen si  combate radicalii liberi. Vitamina E are acţiune puternică anti radicali liberi si previne îmbătrânirea prematură a pielii. Crema este recomandată pentru îngrijirea pielii depigmentate şi cu pigmentare neregulată. Capacitate: 30 ml Preţ: 44,80 RON
  • Cremă de noapte cu efect intens de albire. Complexul triactiv de albire - are acţiune de albire şi iluminare  a pielii, reduce petele pigmentare, blochează sinteza melaninei. Papaina accelerează exfolierea straturilor externe ale epidermului.  Mai contine si alantoina, vitamina C , vitamnia E. Capacitate: 30 ml Preţ: 58,50 RON
Cremele de albire Pharmaceris W pot fi folosite nu numai pentru petele pigmentare de pe faţă, dar şi pentru acelea din zona decolteului, spatelui, palmelor şi în alte zone depigmentate.
Aplicaţi crema zilnic pe zonele depigmentate. Rezultatul trebuie să fie vizibil după 4 săptămâni de folosire. În timpul folosirii cremei şi timp de 10 săptămâni după tratament se recomandă evitarea expunerii prelungite la soare.

Citeste mai multe despre Pharmaceris şi gama Pharmaceris W pe www.pharmaceris.ro

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search