miercuri, 20 martie 2013

Pe lista dorintelor: gelul Avene Clenance, uleiul de dus Elancyl...

Cum sa poti spune vreodata "Stop! Am cosmetice suficiente!" cand producatorii de bunatati parfumate nu dorm niciodata si lanseaza pe banda rulanta tot felul de cremute, cremisoare, geluri, uleiuri, samponele, mascute, fardulete, rujisoare...
Nici bine nu-mi finalizez inventarul de cosmetice cu zambetul pana la urechi, in semn de "am tot ce-mi trebuie", ca primesc de veste de la o fata frumoasa sau alta din PR ca o alta minune a mai fost conceputa si trimisa in lumea larga sa vindece acneea, si ridurile, si cuperoza, si celulita..
Si, la naiba, eu parca sunt targetul perfect pentru toate!

Am si celulita, si riduri, si cuperoza, si ten sensibil, si acnee nesuferita care mi-a mancat viata si zilisoarele, pe fata mai putin si ocazional, insa pe spate imi apare cate un monstru pe care ma chinui sa-l vindec, insa nu se lasa dus cu una cu doua si fara sa-si lase urmas. De indata de moare si am si eu o zi/noapte linistita, apare un altul si o tin asa de cateva luni bune, aparent fara sorti de izbanda! Momentan, este celmai mare stres al meu! Parul nu-mi mai cade, asa ca am scapat de chinul asta, dar ma enerveaza la culmea culmilor nemernicele de cosuri de pe spate! Dermatologul mi-a recomandat o crema cu antibiotic (Baneocin) si sa evit scrubul si, mai ales, ruperea bubitelor, insa nu reusesc sa ma tin de promisiune pentru ca imi stau pe creier ca un mare si gras pitic si nu pot dormi noaptea daca stiu ca pe pielea mea fina, hidratata cu cele mai bune creme din lume, zace un nemernic de cos! Si il nimicesc pe loc! Si el se face ca moare, dar dupa o zi, doua de "moarte clinica" isi revine miraculos, si mai vanjos ca inainte! Am ajuns sa fiu obsedata de ceea ce se intampla pe spatele meu! Jur! In jurul meu, in filme, la prezentari de moda, in revista, oriunde, nu mai sunt atenta la manichiura duduilor, la machiaje, la coafuri, ci analizez pielea de pe spate. Cateodata sunt fericita pentru ca mai vad lume cu un monstru sau mai multe in zona aceea, dar de cele mai multe ori pielea este impecabila si eu simt ca o iau razna! Folosesc pentru spate produse pe care le folosesc si pe fata, geluri de curatare, lotiuni tonice, micelare, creme antiacneice, tot ce poate exista pe planeta in arsenalul unei ucigase de cosuri si ... NIMIC!
Parca sunt urmasele Nemuritorului! Au 235 de milioane de vieti!
Baia mea pare a fi Sensiblu+Sephora+Douglas+Catena+Belladona la un loc si nici o combinatie de cosmetice nu a reusit sa ma scape de frustrarile cauzate de monstrii care nu am lasa sa port rochie fara spate!
Cateodata mi-e jena maxima pentru ca lumea ar putea crede ca nu-mi ingrijesc pielea. Si eu, la randul meu, am mai avut impresia asta si nu intelegeam, pana acum cateva luni, cum e posibil sa ai cosuri pe spate?!? Cumva, m-a ajuns rasul! N-am reusit sa-mi raspund la intrebare, dar am ajuns sa fiu eu insami subiectul in cauza!

Deci, cum zicea, as putea fi cobaiul perfect pentru tot soiul de cosmetice pentru ca am toate "bolile" carora li se adreseaza mare parte din ele!
Sampoane pentru uz frecvent, pentru par fara volum, pentru par vopsit, pentru hidratare si stralucire, pentru par cu tendinta de ingrasare, creme pentru ten sensibil, ten cu tendinta acneica, cu pori dilatati, gras dar deshidratat, leacuri anticelulita/ antivergeturi, si lista ar putea continua, dar n-as vrea sa credeti ca sunt chiar hada hadelor!Nu's, dar mi-e ciuda ca ma ingrijesc cat pot de bine, ca la carte chiar, si tot nu sunt cum ar trebui, in timp ce alta lume nu bifeaza nici 15% din rutina mea zilnica de ingrijire si are si piele frumoasa, si par mai nu stiu cum... 

Am o lista kilometrica de dorinte cosmetice! Tot sper sa gasesc leacuri pentru problemele mele si n-o sa ma dau batuta niciodata! Le trec putin in revista:




  • Elancyl recomanda următorul program de acțiune împotriva celulitei încrustate, cu rezultatea demonstrate, în 3 pași:
PAS 1. Curățare - Elancyl ulei de dus (preț 60 Lei/200 ml):  cu o textură lejeră și energizantă, bază de curățare blândă, fără săpun, acest ulei hrănește și catifelează pielea.

                 PAS 2. Gomaj și tonifiere - Elancyl Gel Exfoliant (preț /53 Lei/150 ml): detoxifiază, stimulează reînnoirea celulară, favorizează o mai bună oxigenare a pielii şi o mai bună receptivitate la produsele de îngrijire.

                PAS 3. Tratament anticelulitic - Elancyl Cellu Slim  (preț 117 Lei/
200ml) : conține ingrediente active capabile să destocheze toate tipurile de grăsime, chiar şi cea mai rezistentă.



  • Gelul de curățare Avene Cleanance (pret 44 lei/200 ml) este conceput pentru tenul sensibil și cu tendință acneică, are o acțiune blândă, calmantă, anti-inflamatoare, iar formula sa are la bază mult apreciata apă termală Avene. Gelul ajută la purifierea pielii, reglează secreția de sebum și poate fi folosit și pe față, dar și PE CORP!
Urmeaza UPDATE :D


Mihaela spunea...

Eu am inceput sa folosesc produsele de la Elancyl de ceva vreme, si le recomand. Sunt chiar bune :D

Adri spunea...

La mine problemele tenului sunt de la "dieta". Cum mananc ceva mai dubios (prajit, cu paine alba, cu sos etc) cum o ia razna. In ultima vreme beau sucuri de fructe si/sau legume pe post de cina (vezi Fat, Sick and Nearly Dead) si tenul meu arata mult mai bine. Inca nu cum mi-as dori, dar mult mai bine.

Dara DarLyst http://darlyst.wordpress.com/ spunea...

Incearca pentru cosuletele de pe spate o crema cu zinc.

Poisoned Purple spunea...

Pentru "monştrii" de pe spate, cumpără de la farmacie un spray Oximed. Este de 1000 de ori mai bun decât baneocin. Mie mi-a rezolvat multe probleme, inclusiv iritaţiile după epilat. Dacă storci coşul şi dai cu oximed nu se mai reface.

Zuzele spunea...

Multumesc mult, fetelor! Maine ma duc la farmacie!!! :*

Anonim spunea...

Am găsit o promoţie la Sensiblu: gelul de curăţare + apă termală+ crema exfoliantă hidratantă cleanance k. Pachet promoţional 70 lei. Gelul este ok, curăţă dar nu usucă. Apă termală sunt fan oricum..crema cam grasă. Nu prea simt exfolierea. Eu am tenul mixt. Foarte gras pe frunte. Alexa

Ms Pink spunea...

Iti recomand cu incredere gelul de curatare de la Avene. Eu il folosesc de aproximativ 6 luni. Ideea este sa il folosesti impreuna cu pulverizari de apa termala si eventual cu un scrub tot de la Avene, pe baza de apa termala. Eu sufar de acnee (relativ severa) si voi suferi toata viata, pentru ca este ereditara, insa produsele de la Avene ma ajuta sa tin totul sub control si sa arat decent (in sensul de a nu avea toata fata plina de denivelari de la cosuri). Mult succes.

Alexandra spunea...

Hello!
Tin sa iti transmit ca esti o ofticata!
La fel simt si eu. Nenorocitele de defecte, pe mine m-au nenorocit niste cosuri, de o luna asa. Am ten mixt deci probleme am mai avut dar nu asa...
In fine... acum folosesc exfolianti chimici si crema de zi cu spf si pt noapte o crema hidratanta, toate Paula's Choice... Parca vad o imbunatatire.... Mi-am luat si eu gelul de curatare Avene, era la oferta... Contine parfum si nu-mi convine dar....

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search