joi, 20 iunie 2013

Despre cosmetica organica si crema mea de curatare cu argila Rhassoul

alva este un brand de cosmetice organice, existent de mai bine de 20 de ani pe piata, insa de care eu am auzit abia la inceputul acestei veri, prin intermediul magazinului online organique.ro care il comercializeaza, alaturi de alte nume celebre in domeniul frumusetii fara parabeni, precum ABGUR sau eco Cosmetics.

"Pentru a arata clientului o imagine clara a ceea ce încearca sa obtina si ofere alva, am decis sa ne certificam toate produsele de catre cel mai remarcabil certificator de produse organice din lume, Ecocert. Aceasta garantie din partea unui organ de certificare independent asigura un nivel înalt de transparenta, sustinând mai departe garantia alva de puritate si calitate. Majoritatea gamelor noastre de produse a beneficiat deja de logo-ul Ecocert, iar restul vor urma în curând. alva este primul fabricant german de produse cosmetice naturale care urmeaza liniile directoare stricte ale Ecocert,alva. atât în domeniul produselor de îngrijire, cât si al cosmeticelor decorative, gama noastra completa de produse de machiaj fiind certificata din punct de vedere organic de Ecocert", sustin reprezentantii

Standarde alva:
  • alva se opune cu tarie testarii pe animale si nici unul dintre produsele noastre nu a fost si nu va fi niciodata testat pe animale
  • alva garanteaza ca ingredientele sale vor fi întotdeauna selectate pe baza criteriilor de calitate inainte de criteriile de pret, asigurandu-ne ca in ceea ce priveste calitatea nu vom face niciodata compromisuri
  • alva foloseste uleiuri esentiale de inalta calitate provenite din culturi organice controlate
  • toate produsele alva testate de Eco Test magazine au primit calificativul "foarte bine" care este cel mai înalt calificativ al lor
  • toate produsele sunt testate pentru eficienta la institute dermatologice independente
  • toate deodorantele sunt fara alcool, si toate gelurile de dus sunt fara laureth si lauryl sulfati
  • alva nu foloseste parabeni, parafina, uleiuri minerale sau compusi PEG (polietilen glicol) în niciunul dintre produsele sale
  • alva nu foloseste alcool ca si conservant in produsele sale
  • angajamentul alva fata de mediu inseamna si faptul ca noi ne cumparam ambalajele si serviciile din zone cat mai apropiate ori de cate ori este posibil.
Inainte sa va spun despre experienta mea cu crema de curatare alva cu argila Rhassoul am vrut sa cunoasteti un pic brandul alva si sa aflati, in linii mari, ce ofera clientilor sai. Astfel, poate ma credeti pe cuvant atunci cand va spun ca am adorat acest produs din primul moment, desi, vizual, m-a inspaimantat putin :) Este o crema gri-verzui, onctuoasa si foarte putin uleioasa. Nu are textura mastilor cu argila pe care ni le preparam noi acasa, din pudra de argila cumparata din comert. Aceea nu este foarte cremoasa, odata aplicata pe piele se intareste si lasa senzatia de piele care tine, mai mult sau mai putin uscata.
Eu am folosit  crema de curatare pe fata si pe spate, acolo unde am niste cosuri cu care ma lupt de ceva vreme si ne-am inteles foarte bine, in sensul ca este usor de intins, nu este nici foarte groasa, dar nici apoasa si se clateste foarte usor. Cand am vazut-o asa inchisa la culoare si am citit ca este si cu argila, m-am temut ca o sa-mi ia o vesnicie sa o clatesc de pe piele, insa nu am avut o astfel de problema.
Cel mai mult si mai mult imi place pentru ca imi lasa pielea fina si... alunecoasa, de para as fi uns-o cu ulei, fara a fi insa grasa. Dupa folosirea ei pe spate sau/si pe fata, nu simt nevoia sa mai aplic crema hidratanta si ma bucur sa constat ca mi-a uscat acneea de pe spate, iar acum se chinuie sa-mi vindece urmele lasate de monstruletii care m-au suparat luni in sir!

Datorita faptului ca gama Rhassoul de la alva nu contine agenti de curatare sintetici, este perfecta pentru cei alergici la agentii tensioactivi. Crema de curatare este destinata pielii cu tendinte spre ingrasare, cosuri si comedoane. Este un produs util si pentru ingrijirea pielii capului, a parului sau a altor regiuni ale pielii, de pilda spatele, asa cum o folosesc si eu!



Stiati ca?
  • Rhassoul este o argila minerala vulcanica din Maroc. Extragerea atenta, la rece, a acesteia transforma Rhassoul intr-o pudra ultrafina, care penetreaza porii si depoziteaza pretioasele minerale in piele, in timp ce indeparteaza particulele de praf, metalele grele si bacteriile care pot cauza infectii. Rezultatul este o curatare în profunzime a porilor, cum nu ati mai experimentat pâna acum!
Ingredientele cremei de curatare alva:
  • Apa, Argila vulcanica din Maroc, Ulei de Arbore de ceai*, Ulei de Lavandin1, Ulei de Rozmarin1, Ulei de Bergamota1, Ulei de Citronella1, Citronellol1, Geraniol1, Linalool1, Limonene1 (* ingredient provenit din Agricultura Organica, 1 de origine naturala)

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search