joi, 13 iunie 2013

Parfum de iasomie intr-o furtuna de tei


What a day... What a night!
O zi care a starnit o furtuna de emotii in sufletul meu, inca de la prima ora a diminetii, s-a incheiat aidoma, tumultuos, cu o ploaie suparata rau, care m-a udat pana la piele, insa cui ii mai pasa cand Bucurestii sunt imbatati de miros de tei, mai cu seama dupa o ploaie zdravana? Si imediat dupa aceea, a iasomie? Da, ziua a inceput cu miros de tei si s-a terminat cu parfum de iasomie. Si cea din urma desfatare a simturilor mele s-a datorat lotiunii pentru corp cu iasomie si ceai alb de la Apivita, o gradina intreaga de iasomie adunata intr-o sticla cu pompita pe eticheta careia mai scrie si in greceste, asta asa ca pentru o adoratoare far' de asemanare de tot ceea ce inseamna Grecia, emotionata pana la lacrimi numai cand aude rostit in juru-i kalispera, asa cum ma declar!

La prima ora a diminetii m-a plouat la adapostul unui tei inflorit, dar mai apoi m-am regasit zambitoare, cu fluturi in stomac si lacrimi de indragosteala din cauza sau datorita, ca nici nu stiu cum e mai bine sa spun, avand in vedere obiectul (neinsufletit al)  adoratiei mele -un gadget mult prea scump pentru cash-ul si cardul meu. O sa va povestesc eu despre el, sa vedeti voi ca imi dati dreptate si-o sa ma sustineti in nebunia care m-a cuprins atunci cand l-am vazut! :)
Pe la pranz m-a plouat iar, insa intr-un cadru atat de placut, pe o alee din Herastrau, in drum spre birou... Da, ati ghicit: inconjurata de parfum de tei! 
Spre seara am plecat la o petrecere mondena. Nu, nu erau tei acolo si nici ploaie. Totul senin. Racoros, dar senin. Insa, la plecare, ploaie cu bulbuci. Pana la masina eram deja uda pana la piele, dar mi-a pasat vreo secunda? Nu! Bine, poate doar pentru o secunda :) 


Am incheiat noaptea cu o baie fierbinte, relaxanta, parfumata de lumanari cu arome de portocala, iar cand pielea mea avea mai mare si mai mare nevoie de hidratare am scos artileria grea: lotiunea de corp cu iasomie si ceai alb de la Apivita pe care nu am avut ocazia sa o testez pana acum. Si de unde eram eu molesita, obosita, cu un chef nebun de a ma cuibari cat mai repede in asternuturi, m-am trezit instantaneu. Atat de placute sunt textura cremoasa si parfumul delicat al lotiunii, incat am tinut-o numai intr-o onomatopee pe toata durata aplicarii ei si mult dupa aceea:) A trecut aproape o ora de atunci si pielea mea miroase in-cre-di-bil! Ma simt ca intr-o gradina cu iasomie in jurul meu, intr-o noapte de vara cu cer senin si stele pe cer, tocmai bune de privit, tolanita pe o patura si cu cantec de greieri pe fundal. Asa cum am trait candva...
Stiati ca pentru un litru de esenta de iasomie sunt strivite o mie de kilograme de flori proaspete?

Si mai stiati ca florile de iasomie se deschid dupa apusul soarelui, iar noaptea raspandesc un parfum incredibil, un balsam pentru nervi, alunga stresul si deprimarea, anxietatea, depresia, oboseala psihica si spaimele. Specialistii spun ca parfumul de iasomie stimuleaza creativitatea, exprimarea artistica, sporeste intuitia, are efect euforic, naste incredere si iubire :)
Ah, si ca favorizeaza meditatia si relaxarea? :D
Pe langa uleiul eteric, florile de iasomie mai au in compozitia lor acetat benzilic, linalcool, alcool benzilic, indol, iasmon, substante care dau extractului proprietati afrodisiace!  

Apivita Euphoria body milk cu iasomie si ceai alb - un excelent antioxidant, by the way, nu contine parabeni, propylene glycol, uleiuri minerale si ethanolomine.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search