marți, 18 iunie 2013

Start proiectului de reinnoire capilara cu Vichy Dercos Neogenic! (primul episod)


De regula, proiectele de orice fel, fie ele cure de slabire, abonamente la aerobic, eliminarea ciocolatei din dieta sau desigilarea unei creme noi si promitatoare incep luni. Intotdeaua exista un luni. Mai cu seama, primul din luna. Ei bine, un mare proiect caruia i-am dat start astazi, intr-o zi de luni, a inceput seara tarziu, acum jumatate de ora adica, nu in zorii zilei. Este vorba despre un angajament pentru urmatoarele trei luni, intre mine si Vichy, in care el (n.r. sper sa fie un masculin Vichy, asta :) ) imi promite aproape 2.000 de fire de par in plus, iar eu trebuie sa am grija sa urmez cu sfintenie tratamentul Dercos Neogenic, seara de seara, pentru urmatoarele 90 de zile. Fara exceptie!

In urma unui studiu desfasurat pe durata a 20 de ani, cercetatorii din laboratoarele Vichy au descoperit ca regenerarea repetata a foliculilor firelor de par depinde de celulele stem, datorita capacitatii acestora de regenerare uimitoare si de multiplicare de-a lungul vietii. Bulbii aflati in stare latenta sunt treziti pentru a da nastere noilor fire de par. Iar produsele pe care Vichy le-a branduit, in acest sens, de-a lungul anilor sunt multe, trimise pe piata sa lupte cu probleme diverse, precum caderea parului, matreata, etc. Insa, in acest an, inovatia a ajuns la alt nivel, sus, foarte sus, nu cat pot eu sa sar - ca in melodia lui Moga :)-, ci atat cat pot cei mai cercetatori dintre cercetatorii din lumea asta, in anul de gratie 2013. Astfel, au aflat ca Stemoxidina este prima molecula cu actiune biomimetica care favorizeaza buna functionare a celulelor stem, ce stau la originea noilor fire de par, inovatie prezentata in avanpremiera la Congresul European Hair Research Society din 2012, subiect a nu mai putin de 3 publicatii stiintifice si brevetata drept inovatie la nivel mondial.
 
Elementul WOW al povestii abia acum vine: laboratoarele Vichy au inclus aceasta Stemoxidina care a facut valva in lumea halatelor albe, in procent de 5% in compozitia nou-lansatului Dercos Neogenic, produs revolutionar care lupta impotriva caderii parului si pentru reinnoirea capilara, prezentat sub forma unor monodoze. Cantitatea dintr-o monodoza este suficienta pentru o singura aplicare, zilnica, iar tratamentul este recomandat a se desfasura pe parcursul a trei luni pentru un efect maxim. De aceea, monodozele vin in pachete de cate 14 (pret recomandat: 217 lei) sau in varianta de 28 monodoze (pret recomandat: 339 lei) si sunt insotite de un aplicator usor de folosit. Este simplu: monodoza se introduce in aplicator si cu ajutorul capatului metalic, lichidul miraculos se aplica la baza firului de par, pe scalp si, prin miscari usoare de masaj, se ajuta la patrunderea lui pana hat, departe, la radacina firului care asteapta si el o mana de ajutor sa se regenereze! :)


In seara aceasta am aplicat si eu prima monodoza, foarte simplu totul, curat, elegant... M-am simtit asa un picut ca intr-un laborator de chimie pentru ca totul arata foarte high-tech, asa.... cumva cum n-am mai avut in mainile mele... :) Iar asta imi confera un plus de incredere ca totul va fi asa cum se spune ca trebuie sa fie, dupa trei luni, adica radacina parului meu mai fortifiata, implicit parul nu va mai cadea atat de mult, se va regenera si va fi mai des. Cam cu 1.700 de fire mai des. Evident ca nu voi avea cum sa contorizez acest lucru, doar nu stau sa-mi numar firele de par, insa la cat de obsedata sunt de par si cum il cunosc in toate detaliile lui, imi voi da seama cu siguranta daca este ceva schimbat. Oricum, atunci cand se regenereaza parul, reuseste sa treaca peste o perioada dificila, iar al meu este maestru la asa ceva, se observa perisoare micute printre firele lungi, care in timp le vor ajunge in lungime!

 
 
Tocmai pentru a-mi fi mai usor sa observ diferenta, mi-am propus sa pozez la inceput, la jumatatea tratamentului si apoi la finalizarea lui, atat cat pot de fidel, cu aparatul meu nu foarte performant, portiuni din scalpul deja afectat de caderile ocazional masive din ultimele luni, mai ales in zona tamplelor. Sper sa apara, candva la finele lui august, acei perisori pe care ii astept cu ardoare, semn ca regenerarea foliculilor de par si reinnoirea capilara se vor fi petrecut si in cazul meu!
Eu am incredere ca asa va fi si stiti ce se spune despre gandirea pozitiva! :)

TOLERANTA
  • Testat sub control dermatologic
  • Hipoalergenic
  • Potrivit scalpului sensibil
  • Fara parabeni
  • Non-gras si non-lipicios
  • Uscare rapida
  • Parfum placut
Dercos Neogenic este un tratament unisex, functionand in egala masura atat in cazul femeilor cat si al barbatilor care se confrunta cu probleme ce vizeaza retragerea liniei de contur a podoabei capilare, par rar sau scalp vizibil. Pe site-ul Vichy, AICI adica, puteti afla detalii despre alopecie, de ce si cum apare, ce inseamna mai exact, cum poate fi rezolvata aceasta problema estetica, informatii foarte bine structurate si lesne de inteles.

Cand am primit propunerea de a testa acest tratament revolutionar, am acceptat cu inima deschisa, bineinteles pentru ca ma documentasem in prealabil si mi-as fi dorit ca si parul meu sa fie rasfatat cu solutia minune, insa mi-era teama sa nu fie vorba despre un produs care imbacseste parul si ma va determina sa-l spal si mai des decat o fac. Am mai urmat acest gen de tratament, cu lotiuni care se aplica la radacina parului, pe scalp, fara a necesita clatire si nu mi-a placut intotdeauna cum mi-a transformat parul. Mie imi place sa fie matasos, lucios, curat de la radacina si pana la varf, absolut deloc imbacsit, gras, lipsit de viata. Si m-am gandit, ok incep tratamentul cu Vichy Dercos Neogenic si ma consolez cu gandul ca voi aplica lotiunea seara, iar dimineata imi voi spala parul, inainte sa ies din casa. 
Suprinzator insa, pe langa mirosul foarte placut al lichidului care se afla in monodozele de 6 ml, de lotiune tonica foarte fresh sau de apa micelara proaspata, nimic m-a incantat faptul ca nu este lipicios si nici nu mi-a imbacsit parul. Si dupa aplicarea lichidului la nivelul scalpului, si dupa usoara masare cu podul palmelor pentru a favoriza absorbtia lui, parul a ramas la fel de lucios si matasos :) 

Va tin la curent cu schimbarile care intervin pe parcursul tratamentului!

Anonim spunea...

Buna, eu sunt disperata pt ca am folosit acest produs timp de o luna si imi cadea parul mai tare ca inainte. Cum este posibil??? Mentionez ca am un par rar ereditar si cu o radacina extreme de fragile. Cumva substanta folosita este atat de puternica incat sa-mi arada scalpul? Ma ustura f tare la contactul (din greseala) cu ochii.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search