duminică, 15 septembrie 2013

Am fost plecata putin in Paradis!

In plina furtuna de sentimente confuze si contradictorii, de stari ciudate, de la fericire extrema la amaraciuni inlacrimate, am decis sa fug in Paradis! Macar putin. Macar sa-mi limpezesc sufletul si gandurile si dorintele si amintirile trecute si viitoare. Si, in august-ul lui 2013 al vietii mele, am ajuns, pentru a
doua oara in existenta mea, in Thassos, insula superba a Greciei in care simt ca ma simt acasa :)
Si-a fost divin!
Si m-am trezit cu rasarituri, si am inchis ziua cu apusuri, si mi-am simtit pielea mangaiata de razele unui soare bland, de final de vara, si m-am simtit plutind pe valuri turcoaz, si mi-a fost bine... 
Si m-am gandit cat de fericiti sunt oamenii care au nisipul si valurile sub picioare aproape in fiecare zi a anului si carora vederea le este bucurata de turcoazul marii de fiecare data cand isi doresc... Si cand dorul nu trebuie sa astepte un an... Si cand fericirea le este atat de la indemana... 
Si mi-am dorit sa raman acolo!
Si m-am intors cand imi doream cel mai mult sa raman...
Si caderea din Paradis nu a fost lina...Si nu este... Si nu ma simt eu... 
Si am nevoie de un Paradis.. really bad... macar in suflet! 
Dar, STIU ca va veni! 






























Adelina Eneșca spunea...

Ei, chiar ai fost in Paradis! Si se vede ca ti-a prins bine :) Stari ciudate am avut si eu toata vara, dar din pacate nu am reusit sa evadez din cotidian. La anul sper sa fie mai bine. Te pup!

Daria spunea...

Chiar ca in PARADIS ai ajuns! superbe cadrele, de fapt superbe este putin spus...ca-ti taie respiratiaaa!!! Multumim ca le-ai postat si ca ne-ai povestit despre acest loc minunat!!!!!!

Poti sa-mi spui te rog cu ce agentie ati fost si cat a costat sejurul, ce a fost inclus in pret, ce nu...? si daca au fost cheltuieli in plus cu deplasarea si cazarea(nu ma refer la cele personale,desigur).
Merciiii anticipat!

Sa ne mai incanti pls cu astfel de postari pe viitor, cu fiecare ocazie! ;)

Zuzele spunea...

@ Daria, de la Europa Travel am cumparat oferta, cu o saptamana inainte de plecare. A costat 169 euro - 6 nopti cazare cu mic dejun la hotel Olympion din Potos, Thassos - foarte dragut hotelul si curat si micul dejun excelent! Si a mai costat drumul cu autocarul inca 300 lei, drum de care, desi mi-a fost teama initial pentru ca-mi imaginam ca este lung si obositor, a fost chiar foarte ok. Sunt vreo 4 opriri pana in Keramoti, un orasel de unde se ia feribotul spre insula, si totul a trecut foarte repede. Am avut noroc pentru ca la plecarea noastra a fost doar jumatate ocupat autocatul si ne-am rezervat fiecare cate 2 scaune :) Asadar, am dormit lejer :)

Zuzele spunea...

@ Adelina, pup

Deya spunea...

vai ce superrrrrrrrr vreau si eu in Paradis <3

Deya spunea...

ai ce super vreau si euuuuuuuuuuu in paradiss <3 ... vrem mai multe detalii , pozeeeeeee

Daria spunea...

Nu mi se pare ca a costat mult, mai ales ca ati cumparat oferta cu doar o saptamana inainte.
As mai avea cateva curiozitati, caci in acest loc chiar merita ajuns si chiar revenit! E divin!!!

1.Cu autocarul ati mers dus-intors,nu? Iar cei 300ron au fost doar pentru dus sau si intors?
N-am mers niciodata cu autocarul in astfel de excursii, de aceea intreb.

2. Calatoria cu feribotul spre insula a fost inclusa in oferta sau ati platit separat?
3.Cum ti s-au parut costurile cu mancarea acolo? Si ce alte optiuni mai sunt, in sensul daca poti vizita ceva...
4.Un buget aproximativ/persoana, cam cat sa fie minim? (ma refer pentru cheltuieli personale).

Multumesc! :*

Zuzele spunea...

@ Daria, da, 3000 lei a costat drumul dus-intors, iar feribotul dus-intors a mai costat 10 euro parca sau 8. Nu mai stiu exact. Preturile sunt ok pentru o destinatie in afara tarii, mai cu seama o insula unde absolut totul se aduce cu feribotul. Exista supermarketuri de unde iti poti cumpara tot ceea ce ai nevoie si unde preturile sunt mai mici, evident, decat in restaurant. De pilda, o sticla de 1 l de Pepsi era 1 euro, una de Lipton de 1.5 l era 1.80 euro, apa de 2 l - 80 centi, parca. In rest, la restaurant am mancat o ciorba superbuna din peste cu 4 euro, iar desertul este intotdeauna din partea casei. Poate consta in inghetata, fructe sau prajituri.
Ce sa-ti mai zic...
Am mai mancat un platou foarte mare cu diverse tipuri de peste, creveti, caracatita, midii, calamar, etc plus cartofi prajiti, salata, sos - 10 euro, portie din care puteau sa se sature lejer 2 persoane..
O felie de pizza foarte mare si foarte buna era 2 euro. Initial mi s-a parut scump, insa ieri mi-am luat o bucatica de pizza nici pe jumatatea celei din Thassos de la un soi de fast-food de la Unirii si am dat pe ea 7 lei :)
Un gyros, adica un fel de saorma, dar mult mai buna decat cea de la noi costa 1.5 euro, iar souvlaki, alt tip de mancare traditional format din frigarui din carne (pui, vita sau porc) si legume, cu rosii si salata de ceapa alaturi - 1 euro/ bucata.
Inghetata Cremeria care se gasea la orice pas era 1 euro cupa, insa cupa lor nu este tot una cu cea de la noi pentru ca ei nu se zgarceau deloc si, cu un euro, mancai un ditamai paharul cu inghetata :))
Am inchiriat si masina pt 2 zile ca sa facem turul insulei si sa mergem la ce plaje vrem noi, un Ford nu mai stiu de care, pentru care am platit 50 euro/2 zile. Este si mai ok daca va cuplati 4 persoane la o masina :)
Sezlongurile si umbrela nu se platesc, pe plaja, insa trebuie sa consumi ceva de la barul/terasa respectiva in dreptul careia este amenajata plaja. Nu-ti impun ei o consumatie anume. Poti lua si o apa toata ziua daca vrei si ai dreptul sa ramai pe sezlong. Spre exemplu, un pahar mare cu fresh de portocale costa 4 euro, o sticla cu bere 2.5 euro.. Repet, in aceste preturi intrau si sezlongurile si umbrela. Daca stau sa ma gandesc ca la Mamaia sezlongul e 25 lei fara nici un fel de consumatie inclusa, parca nu mi se mai pare atat de scump fresh-ul grecilor :)
Ca sa nu mai spun ca daca iti comanzi bere, iti aduc langa si chipsuri, alune, etc din partea casei :)


Daca vrei sa mai stii ceva, spune-mi si te ajut, daca pot!
Pupici

clarra spunea...

Vaaaai cat e de frumos! imi da asa o stare de bine sa privesc astfel de poze! abia astept sa plecam si noi in octombrie in luna de miere, in Cipru, sa ne bucuram de mare si soare...

PS: mi-am schimbat adresa blogului - acum e http://clarra.com. Daca vrei, te rog sa actualizezi in blogroll.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search