marți, 10 martie 2015

TOP 5 demachiante preferate


M-am limitat la un TOP 5, desi as fi putut include lejer vreo 15 de produse de demachiere/curatare a tenului pe care le-am indragit de-a lungul experientei mele cosmetice, vaste, de altfel. S-ar putea spune ca toate sunt la fel! Cineva mai putin obsedat de beauty stuff, mai exact! Ce mare branza, curata tenul si, pana la urma, si daca nu-l curata... Aia e! Pai nu "aia e!", mi-ar placea sa cred ca exista foarte putine femei care spun vorba asta cu lejeritatea pe care am simtit-o eu in tonul unei amice. A te culca pe-o ureche in privinta asta, dar si cu machiajul pe fata, este printre cele mai mari rele pe care le poti face pielii tale, iar urmarile le vei sesiza in timp, cand il vei simti deshidratat, ridat inainte de vreme, lipsit de luminozitate, patat. Demachierea/curatarea tenului este, fara doar si poate, primul si cel mai important pas in ritualul de ingrijire a pielii!



Machiajul, praful, impuritatile, sebumul, toate lasate la nivelul pielii, cu orele sau chiar zilele, in cazul unora, nu fac decat sa astupe porii, sa dea nastere punctelor negre, cosurilor, sa nu lase pielea sa respire, sa o incarce, sa-i rapeasca luminozitatea si fermitatea si acel glow sanatos. In timp, cum spuneam, apar ridurile, tenul imbatraneste prematur si ne trezim la 30 de ani cu un aspect de 45. In plus, cremele, serumurile, lotiunile, uleiurile si orice mai folosim noi pentru intretinerea pielii patrund mult mai bine si mai usor in profunzimea epidermei daca pielea este una curata, iar daca o si exfoliem de 2 ori pe saptamana ar fi ideal. Dar macar demachiata in fiecare dimineata si seara. Important de retinut, nu trebuie sa folosim demachiant doar daca avem fond de ten sau pudra sau farduri pe ten. Pielea trebuie curata oricum, chiar si in zilele in care nu ne machiem!

Asadar, de la stanga la dreapta, iata care ar fi demachiantele mele preferate din aceasta perioada:

1. Aquafil Light de la Ivatherm. Am mai scris despre acest produs minunat, AICI, dar atunci inca nu il testasem si ii cunosteam proprietatile doar din teorie. Pot confirma ca da, este exrem de prietenos cu pielea si cu ochii, nu agreseaza in nici un fel pielea sensibila si nici ochii, indeparteaza eficient machiajul, chiar si pe cel rezistent la apa. Imi place parfumul delicat si discret al produsului, textura laptoasa, catifelata si il folosesc cu incredere si drag si seara, pentru indepartarea machiajului, si dimineata pentru curatarea pielii de impuritatile acumulate peste noapte. Uneori finisez ritualul de curatare cu o discheta imbibata in lotiune micelara Ivatherm pentru ca atat de mult imi plac ambele produse, incat nu ma pot decide pe care sa-l folosesc, asa ca le aleg pe amandoua :)

2. Lotiunea micelara Bioderma Sensibio H2O este micelara preferata a tuturor prietenelor mele si nu rare sunt discutiile despre acest produs: cand ne vedem si incepe cleveteala despre creme, farduri si alte frumuseturi :), este imposibil sa nu comenteze una dintre noi: la farmacia X este oferta la micelara Bioderma! Si apoi completarea celorlalte: pai ia-mi si mie cand mai ajungi acolo! :)) Pai, de ce ne place micelara "cu eticheta rosie" de la Bioderma: ca este special formulată pentru pielea sensibilă, normală sau uscată si curăţă delicat faţa şi ochii, îndepărtând machiajul rezistent la apă. Eticheta spune ca micelele din formula sa atrag şi captează impurităţile, menţinând în acelaşi timp echilibrul cutanat (fără săpun, pH fiziologic). Calmeaza rapid pielea iritata, mai ales dupa tratamentele cosmetice sau dupa plaja. Niciodata nu imi lipseste din casa sau din bagajul de vacanta, mai ales ca exista si in varianta travel size!

3. Vichy Purete Thermal 3in1 este demachiantul meu preferat inca din facultate - candva, in secolul trecut- cand il consideram "de lux". Nu aveam prea multi bani de cheltuit pe cosmetice, pe vremea aia, si trebuia sa astept bursa pentru a-mi cumpara Vichy 3in1, iar cand il aveam in baie, rasuflam usurata pentru ca ma linistea gandul ca pentru o luna, cel putin, pielea mea va arata bine. Era luminoasa, catifelata, fara cosuri, nu se mai inrosea. Mi-era tare bine cu demachiantul Vichy si sentimentul s-a pastrat la fel, chiar dupa ani multi in care am avut norocul sa intalnesc zeci de produse senzationale. Acest 3in1 vine de la actiunile cumulate a trei produse: demachiant, lotiune tonica si demachiant pentru ochi. Contine Apa Termala Vichy si Captelae, un extrac din Sheea, ce actioneaza ca un magnet asupra impuritatilor. Printr-un singur gest, indeparteaza perfect orice urma de machiaj si tonifica pielea print-o singura actiune. Textura sa fluida si non-grasa este potrivita chiar si pentru cel mai sensibil ten. Imi place sa-l folosesc si peste zi, cand se intampla sa stau in casa, pentru a-mi improspata tenul! Este pur si simplu minunat!

4. Guinot Hydra Fraicheur is a darling! Nu-l mai laud inca o data, desi merita, pentru ca am povestit AICI pe indelete despre el. Il ador!

5. Lapte demachiant si exfoliant Academie 2 in 1 nu este doar un demachiant, ci si un produs pentru gomaj, insa unul delicat, deloc agresiv. Pe langa faptul ca miroase a inghetata cu vanilie si fistic, extrem de bine - imi ploua in gura doar gandindu-ma!- este si foarte eficient. Prefer sa-l aplic pe piele dupa ce deja am indepartat machiajul cu un alt produs si sa folosesc Academie doar pentru gomaj. Elimina impuritatile si celulele moarte, catifeleaza si curata in profunzime, pregatind pielea pentru intalnirea cu serumurile/cremele pe care vi le voi prezenta intr-un episod urmator! :)
Lacra Lacry spunea...

Dintre toate am incercat doar Lotiunea micelara de la Bioderma, la adresa careia nu am decat cuvine de lauda ! ;)

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search