sâmbătă, 3 octombrie 2015

#PoartaTurcoaz si #StaiFaraGrija !



In ultima zi a lui septembrie am postat pe Facebook si Instagram o fotografie cu o mare de turcoaz in spatele meu si alta invizibila, din suflet, aceasta fiind culoarea aleasa sa reprezinte anul acesta Campania Nationala de Prevenire a Cancerului de Col Uterin. Subiect delicat, nu? Si cam urat, asa-i? Sigur, nu este treaba asta, ai putea spune, dar daca? Esti prea tanara, ai inca o varsta cu 2 in fata, dar cum ar fi daca? Sau poate prietena ta cea mai buna nu este la fel de norocoasa... Sau poate mama... Sau poate nici una dintre femeile pe care le cunosti, insa un minim de efort pentru a preintampina lacrimi si suferinta trebuie sa facem toate!




JustAd si Clinica Elginmed anunta cea de-a doua editie a Conferintei Nationale de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, care va avea loc pe 22 octombrie in Bucuresti si va fi transmisa live in Sibiu si Iasi.
In Romania statisticile au devenit ingrijoratoare, zilnic fiind diagnosticate noua femei, iar la fiecare 4 ore o femeie moare din cauza cancerului de col uterin. Simptomele acestei boli nu sunt mereu evidente iar de cele mai multe ori diagnosticul e dat intr-un stadiu mult prea avansat. De aceea, este foarte importanta testarea perioadica in vederea depistarii la timp a celulelor precanceroase.

„Întrucât cancerul colului uterin are o lungă perioadă de evoluție sub forma unor leziuni precursoare, depistarea şi tratarea acestor leziuni reprezintă o măsură extrem de eficientă de prevenire a cancerului de col invaziv. Importanța prevenției este una semnificativă, atât pentru pacientă, deoarece vorbim despre o patologie potențial letală, cât și pentru sistemul medical, evitându-se astfel costuri suplimentare considerabile asociate tratamentului și urmăririi oncologice. Implicarea mea într-o astfel de campanie vine din dorința mea, în primul rând ca femeie, de a schimba ceva și pornește de la premisa că un gest simplu și necostisitor poate evita o boala gravă cu consecințe și mai grave pe toate planurile: personal, familial și socio-economic”, spune dna. doctor Elvira Brătilă, medic primar obstetrică-ginecologie.

Proiectul Alege Viata urmareste informarea la un nivel ridicat cu privire la usurinta preventiei in ceea ce priveste virusul HPV si cancerul de col uterin in randul femeilor cu varsta cuprinsa intre 20 si 45 de ani din Romania
Anul trecut la conferinta au luat parte 400 de femei iar la final de campanie 1000 de vouchere au fost oferite femeilor care au beneficiat de consultatie gratuita.

Daca si tu vrei sa participi la conferinta, inscrie-te AICI!

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search