luni, 16 noiembrie 2015

#RitualulPlăcerii la birou


Ultimele zile m-au determinat sa cred cu tarie ca se intampla lucruri pe care nu le putem controla, care nu depind de noi, care ne fac rau fara ca macar sa meritam asta si ca trebuie sa traim fiecare zi din plin. Sa ne axam pe propria fericire, fara ca asta sa denote egoism, sa ne securizam propriul coltisor de linisite si bine si frumos si sa-l intretinem care cum putem. Sa ne desenam, daca vreti, o bula protectoare, invizibila pentru noi si ai nostri. Si atat. Si sa ne concentram pe fericirea din lucrurile mici, care depind de noi. O floare, o raza de soare, un ceai, un miros de toamna, un cer senin pe care sa-l privim cat mai des, un apus de soare ireal de frumos, o mangaiere, o imbratisare, un zambet, un ceai de tei baut in bratele omului drag...


Desi nu sunt o persoana matinala pentru ca am tendinta, de cativa ani chiar, sa fiu tot mai nocturna si, implicit, imposibil de a fi matinala, atata timp cat matinalul inca inseamna orele 7.00, 8.00... chiar 10.00, iubesc diminetile datorita aerului rece si proaspat, primelor raze de soare, luminii care trece discret printre jaluzelele inchise si isi face loc in camera, senzatiei de pat calduros si pijamale pufoase care nu ma lasa nicicum sa plec, ceaiului verde pe care il ador si care este una dintre micile mele bucurii matinale...



Cand am primit provocarea de a arata, printr-o fotografie, care este ritualul placerii la birou, folosindu-ma de o superba cescuta din portelan Rosenthal, am stat usor pe ganduri pentru ca ii asociez cafea cescutei, iar eu nu beau cafeaua in cescuta, ci in cana - una mare de tot!- dat fiind faptul ca imi trebuie muuuult lapte. Si frisca, dar nu imi permit sa ma rasfat mereu cu un astfel de deliciu. Iar dimineata beau ceai verde, nu cafea. Si dimineata nu sunt la birou. Ci dupa pranz. O serie intreaga de neconcordante. Asa ca, halal ritual al placerii la birou, folosindu-ma de o cescuta cu ceai verde, dimineata! :)

Dar m-am gandit apoi ca un al doilea "birou" il am acasa. Muncesc la fel de mult ca si in redactie, "biroul" care imi da salariu, carevasazica, tot cu laptopul in brate, tot cu o ceasca sau alta alaturi. Dar aici am si mai multa liniste, si mai mult bine, si mai multa relaxare si inspiratie. Si sunt ZEN. Si parca nimic rau nu mi se poate intampla. 
Cu un laptop alaturi, o cana cu ceai verde, miere si lamaie, internet si flori de toamna, multe flori de toamna care imi aduc Frumusetea (bunica mea draga, cea mai draga si mai frumoasa din lume) mai aproape pentru ca la ea in curte este acum plin de astfel de flori, muzica relaxanta pe fundal si nu-mi mai trebuie nimic. Ah, ba da! Doua croissante cu unt. Sau o felie de bagheta crocanta cu unt si dulceata de gutui. Si da, this is Heaven
Acesta-i, asadar, ritualul placerii la biroul meu!
Iar partea frumoasa este ca biroul este unde vreau eu, si la fel si ritualul, cu tot cu placerea pe care i-o garantez eu negresit!




Acum, e randul vostru sa va ganditi care este ritualul vostru al placerii la birou si sa va inscrieti in concursul pus la cale de The Grand Offices, promotor al conceptului de fine living at work.


Raspunde cu o fotografie sugestivă de la birou în care să surprinzi momentul şi pe care să o postezi pe profilul tău de Facebook, însoţită de hashtag-urile  #thegrandoffices #finelife #grandlifeambassadors şi înscrie-te în concurs, pana pe 3 decembrie.


Poţi câştiga premii tentante şi asta pentru că The Grand Offices susţine ideea unei vieţi trăite frumos, având grijă ca orele petrecute la birou să se echilibreze cu ore de răsfăţ, care să-ţi ofere energie. Pozele care vor acumula cele mai multe like-uri vor câştiga unul dintre premiile lunare, menite să contracareze “uitarea de sine” care se instalează tot mai des în rândul angajaţilor, odată cu volumul mare de muncă pe care îl implică vremurile actuale.

Pe data de 25 noiembrie si 10 decembrie au loc cele doua sesiuni de premiere, cu trei categorii de premii fiecare, oferite de The Grand Offices.

Premiul I – O schimbare de look (make-up, hair-style, consiliere stil personal şi o sesiune foto)
Premiul al II-lea – 3 abonamente la Worldclass Health Academy at The Grand
Premiul al III-lea – 2 sesiuni de răsfăţ, în cadrul Elysee Retreat – The Grand Avenue

Baftaaa!!!


Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search