joi, 4 august 2016

Ingrijire naturala de la A la… Lavanda


Numită şi „aurul mov”, lavanda a fost descoperită acum mii de ani în ţinuturi mediteraneene, însă nici până în ziua de astăzi proprietăţile sale curative şi de înfrumuseţare nu au fost date uitării. Folosită în trecut pentru a feri obiectele de îmbrăcăminte de uzură timpului şi pe post de parfum pentru zestrea depozitată în lada străbunicii, lavanda este astăzi una din cele mai apreciate plante aromatice.

Cei care aleg un stil de viaţă sănătos şi care doresc  o apropiere de natură, vor alege cosmetice care au la baza principii bio şi chiar ecologice, pentru a susţine şi menţine un trai simplu. 
În Italia, se spune că lavanda este cel mai frumos mirositor medicament, utilizat în tratarea insomniilor şi tratarea stărilor de anxietate. La nivel dermato-cosmetic lavanda vindeca infecţiile (prin distrugerea bacteriilor şi vindecarea accelerată a ţesuturilor), îmbunătăţeşte textura pielii în cazul unui ten gras (reface pH-ul), contribuie în tratamentul acneei şi reduce mătreaţa (tinctura de lavandă funcţionează de minune la nivelul scalpului).

Gama Lavanda Italiană de la Bottega Verde

Bottega Verde aduce pe piaţa din România gama de produse cosmetice de îngrijire a corpului pentru femei având la baza lavanda italiană, produsă pe principiile de respectare a mediului înconjurător şi nu în ultimul rând de respectare a sănătăţii omului.
Produsele Bottega Verde se diferenţiază prin calitate, producătorii optând a NU introduce în compoziţia cosmeticelor metilparabeni, diethanolamine, ftilati, formaldehide, arome sintetice şi parfumuri, petrolat, uleiuri minerale, siloxani, sulfaţi de sodiu, aluminiu, metale grele, tâlc, dioxid de titan, peroxid de benzoil, coloranţi, pigmenţi şi alte substanţe nocive.
Vă invităm la un exerciţiu de imaginaţie: închideţi ochii şi gândiţi-vă cum v-aţi petrece o după amiază toridă în Provence. Simţiţi aerul cald şi înmiresmat, zumzetul albinelor şi liniştea câmpului.
Iată ritualul italienesc de îngrijire a corpului:

Pasul 1: Igienizarea mâinilor cu Săpun lichid cu extract de lavandă italiană. Potrivit pentru toate tipurile de piele, săpunul este obţinut din plante naturale, având ca note de vârf bergamota, lavanda şi frunze de edera.
Pasul 2: Un duş răcoritor în mijlocul zilei cu Gel de dus cu extract de lavandă italiană care transforma baia în bucurie şi relaxare, datorită spumei cremoase şi parfumate, care curăţă delicat pielea. Formula cu extract de lavandă obţinută din cultivarea organică a lavandei în munţii Apenini ai Italiei curata delicat pielea şi o lăsă moale, catifelată şi plăcut parfumată.

Pasul 3: Menţine şi păstrează parfumul lavandei la întâlnirea cu el aplicând Crema de corp cu extract de lavandă italiană şi miere: o cremă deosebită, potrivită pentru masaj, mângâie şi răsfaţa pielea atât cu proprietăţile ei cât şi cu parfumul relaxant. Formula să hidratanta şi emolienta este bogată în ingrediente active naturale, printre care extractul de lavandă din culturile din munţii Apenini, ulei de cocos, miere şi ulei de Argan.


Pasul 4: ia cu tine în poşeta crema de mâini  cu extract de lavandă şi miere pentru protecţie şi hrănire şi fă-l să nu îţi uite aroma proaspătă. Este o cremă bogată şi gentilă pentru mâini, care le hrăneşte, le hidratează şi le protejează de acţiunea agresivă a factorilor externi.

Preţurile produselor încep de la 17 lei, aflându-se în campanii de reducere în fiecare zi şi pot fi comandate online de pe www.bottegaverde.ro.  

De ce să alegem cosmeticele naturale?

Perfecţiunea a devenit o boală a societăţii. În lupta pentru o imagine fără defecte, pentru cele mai multe like-uri şi cele mai multe view-uri, ne intoxicam, de la interior la exterior şi viceversa, cu preconcepţii ale lumii exterioare despre definirea frumuseţii.
Gel de dus cu arome de floare de bumbac, gel de curăţare a tenului cu aromă de rodie astringenta, antiperspirant cu ultimele minerale descoperite de chimişti, crema hidratantă pentru zi, anticearcan-minune, iluminator, fond de ten cu microparticule captatoare de lumină, blush pentru counturing şi efect -2 kg, toate acestea înseamnă: metilparabeni, diethanolamine, ftilati, formaldehide, arome sintetice şi parfumuri, petrolat, uleiuri minerale, siloxani, sulfaţi de sodiu, aluminiu, metale grele, talc, dioxid de titan, peroxid de benzoil, coloranţi, pigmenţi şi lista poate continua într-un mini ghid de substanţe nocive din cosmeticele pe care le folosim.
Ştiai că diethalominele şi sulfaţii de sodiu din cremele obişnuite pot favoriza apariţia iritaţiilor în jurul ochilor şi chiar a alergiilor? Aceste substanţe chimice, precum oxibenzona din majoritatea cremelor, fie măşti, loţiuni pentru expunerea la soare sau chiar creme pentru ten provoacă efecte fotogenotoxice, mai precis – modificarea structurii ADN? 
Iar utilizarea îndelungată a antiperspirantelor care conţin alcool şi metale grele poate favoriza apariţia cancerului, a disfuncţiilor aparatului respirator, a problemelor neurologice şi chiar a sistemului imunitar.
Frumuseţea este în tine. Descoper-o!

Filosofia BottegaVerde.ro este de a fi în armonie cu natura, de a folosi decent numai ingrediente naturale sau ingrediente pe care le numim „chimia verde". În dorinţa de a implica activ şi consumatori în grijă manifestată pentru natura, BottegaVerde.ro s-a alăturat proiectului Pădurea Copiilor, iniţiat de ViitorPlus şi astfel invita utilizatorii să susţină împădurirea terenurilor degradate din sudul României.
Printr-o donaţie de 5 sau 25 lei vei putea ajuta natura, investind în pădurile României şi vei primi din partea BottegaVerde.ro un magnet sau o sacoşă personalizată cu mesajele motivaţionale din campania Frumuseţea este în tine realizată în colaborare cu ilustratoarea Liliana Arnăut!
Colecţionează în fiecare lună mesajele motivaţionale, fie că e vorba de magnet sau plăsuţa şi eşti înscris automat în tombola campaniei, unde poţi vouchere de cumpărături în magazinul online BottegaVerde.ro.

Despre BottegaVerde.ro

BottegaVerde.ro a început ca un magazin pe bază de plante în anul 1972, în Pienza, în inima Toscanei. Palatul Massaini, un castel minunat, este locul de inspiraţie al ingredientelor active ale cosmeticelor BottegaVerde.ro. Astăzi, BottegaVerde.ro concepe şi distribuie produsele proprii, devenind primul lanţ de produse cosmetice de firmă din Italia şi numărul 1 în cosmetice naturale. Mai multe informaţii pe www.bottegaverde.ro


Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search