sâmbătă, 8 aprilie 2017

Haideți LaCercei.ro! Ea este Diana, creatoare de bijuterii STEAMPUNK!


S-a straduit sa fie "ca toata lumea", insa nu i-a reusit pentru mult timp pentru ca toata fiinta ei respira arta prin toti porii. Diana a realizat ca locul ei nu este intr-o multinationala, ci la masa de creatie. Astfel, a renuntat la jobul care nu o facea fericita, si-a facut bagajele si a dat Bucurestiul pe viata linistita de la tara. Si creeaza bijuterii. Bijuterii Steampunk. Bijuterii cu personalitate si cu suflet, cu particele din sufletul ei pentru ca iubeste atat de mult ceea ce face zi de zi, incat fiecare pandantiv care ii iese din maini poarta o amprenta a sufletului ei. Stiti vorba aceea frumoasa - "Fa Rai din ce ai"? Fix asta face Diana. Creeaza un Rai al bijuteriilor altfel din tot ceea ce alti oameni arunca. Valorifica la maxim piese vechi, franturi din amintiri de bunici, bucati de obiecte pe care altii le abandoneaza in colturi de viata. Asadar, va invit sa o cunoasteti pe Diana cea-cu-ochi-ca-marea si sa-i admirati creatiile care compun lumea LaCercei.ro!


Inainte de toate, ce este Steampunk?

Steampunk-ul este un subgen al stiintifico-fantasticului care a inceput sa fie remarcat inca din anii 80. Lucrarile incadrate in acest subgen infatiseaza o lume imaginara (sau univers alternativ?) in care sunt reprezentative motoarele cu abur. Steampunk-ul este plasat in epoca victoriana engleza si este dominat de numeroase inventii similare cu cele descrile in romanele lui Jules Verne si H.G. Wells. 
De la locomotive cu abur pana la vapoare si dirijabile, de la haine si accesorii in stil victorian pana la armament pneumatic, de la atmosfera macabra pana la macadam din piatra cubica si felinare cu gaz, de la profesori dementi pana la agenti secreti si doamne elegante totul este Steampunk. Desi ambianta este de-a dreptul sumbra, pentru mine are sens si cred ca am ales sa fac ceea ce fac pentru ca imi permite sa ma transpun in lumea asta. Daca as putea trai intr-un univers alternativ Steampunk as alege sa fiu agent secret :).



Cum sunt bijuteriile steampunk si cui se adreseaza ele? Bijuteriile Steampunk sunt realizate de regula din piese de ceas si alte componente mecanice. Rotitele de ceas sunt cele mai reprezentative elemente ale stilului, desi orice tabla ruginita, nituita ne poate duce cu gandul la Steampunk. Sunt neconventionale insa, culmea, se adreseaza oricarei femei. Depinde foarte mult de compozitie. Am realizat si bijuterii foarte feminine, cu spirale (arcul de la ceas) si in culori pastelate, dar si piese industriale in tonuri de bronz si cupru, mai reprezentative stilului.

 


Cum s-a nascut pasiunea ta?

A inceput de foarte mult timp, dar mi-am dat seama destul de tarziu. Catalizatorul a fost un joc video pe care l-am jucat cand eram copil, Syberia. 


Ce materiale folosesti pentru bijuteriile pe care le creezi?

Materialele sunt de toate felurile. Folosesc vopsele acrilice, rasina epoxidica, elemente metalice (charm-uri), lemn, piese din ceasuri vechi de mana, de masa sau de buzunar si foarte multe materiale reciclate (circuite integrate din telefoane mobile si laptopuri vechi, telefoane cu disc, apometre, orice...) Foarte multe dintre ele provin din targurile de vechituri, iar cel mai greu de gasit sunt ceasurile. Din tot procesul cel mai complicat este lucrul cu rasina. 



Ce anume te inspira?

Inspiratia a venit de la Syberia. In rest, fiecare bijuterie in parte este una noua pentru mine; pe masura ce lucrez imi vin idei noi de compozitie si actionez imediat.
Traiesti numai din si pentru „La cercei”? Cum este viata ta dincolo de acest proiect?

La Cercei este acum locul meu de munca, insa nu stiu daca as putea trai exclusiv din asta. Prietenul meu este programator si datorita lui imi permit sa copilaresc cu hobby-ul meu. LaCercei.ro a inceput la momentul potrivit in sensul ca am plecat din Bucuresti si din multinationala si am schimbat urbanul pe rural. Locuim la tara, avem 3 caini si o priveliste minunata si nu regretam nicio secunda decizia. 



Care este cea mai scumpa creatie a ta?

Cele mai scumpe creatii sunt tablourile din materiale reciclate. Pana acum cele mai scumpe doua creatii au fost un tablou cu harta lumii si unul cu logo-ul unei companii.

Cum este primita in piata aceasta pasiune a ta?

Suficient de bine cat sa nu fiu din nou nevoita sa fac ceva ce nu imi face placere. 

Care sunt cele mai bine vandute bijuterii?

Pandantivele sunt cele mai populare. Cred ca datorita faptului ca fiind suprafata mai mare si compozitia poate fi mai cuprinzatoare si mai spectaculoasa. 



Accepti si comenzi speciale?

Accept comenzi de toate felurile. Am facut tablouri cu avioane, vapoare, elicoptere si chiar si un tanc. 


S-a intamplat sa-ti aduca cineva un obiect si sa te roage sa–l transformi intr-o bijuterie?

Chiar de mai multe ori s-a intamplat sa imi fie adus un ceas si sa trebuiasca sa construiesc o bijuterie sau un set de bijuterii cu piesele din ceasul respectiv.

Este clar ca bijuteriile tale nu sunt pentru toata lumea. De aceea, ma gandesc ca poate nu este foarte usor sa le faci cunoscute si povestea nu-i colorata doar in roz. Spune-mi, te rog, care este cel mai dificil/neplacut moment pe care ti-l amintesti, dar si care sunt cele mai frumoase clipe din istoria Cerceilor?

Cel mai fain si cel mai nasol moment sunt de fapt unul singur.
Eram inca la inceput si abia intrasem in lumea „handmade”, inca eram prea naiva si am ajuns sa dezvalui unele secrete catorva persoane cu moralitate indoielnica. Persoane care apoi mi-au preluat ideea si merg si in prezent la diverse targuri afisand produse similare cu ale mele. Initial am fost foarte afectata, iar intre timp au mai aparut si altii dar acum nu prea ma mai intereseaza subiectul. Mi-am dat seama ca nu e motiv de suparare, ci dimpotriva, este complimentul suprem. Faptul ca ma considera sursa de inspiratie nu face decat sa ma impinga sa fac mai mult, mai bine si din motivul asta voi fi intotdeauna cu cel putin un pas inaintea lor. 


Ai o echipa sau te ocupi singura de aceasta pasiune?

Suntem doi. Eu ma ocup de creatie, executie si administrativ si prietenul meu se ocupa de tot ce inseamna site si promovare.  

Unde se pot gasi bijuteriile tale, dincolo de online?

Intr-o vreme frecventam targurile, insa de cativa ani lumea handmade s-a deteriorat considerabil si nu mai vreau sa asociez LaCercei cu lumea asta. Din cand in cand mai mergem si la targuri, insa le alegem bine. 



Ai o bijuterie de suflet, dintre zecile/sutele create? Exista vreuna de care nu te-ai desparti pentru toti banii din lume?

Am avut cateva preferate de-a lungul timpului dar nu mi-a fost greu sa ma despart de ele. Din tot ce-am realizat in astia 4 ani mi-am pastrat doar o pereche de cercei cu surub pe care nu cred ca o s-o vand vreodata.

Puteti admira si cumpara creatiile Dianei pe www.LaCercei.ro

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search