miercuri, 9 august 2017

Te confrunți cu mâncărimi ale scalpului? Iată care sunt cauzele!




Daca va scarpinati constant capul si aveti un scalp sensibil, ar putea fi mai mult decat matreata - o problema comuna cu care se confrunta peste 70% dintre oameni. Produsele cosmetice nepotrivite, igiena precara si alimentatia incorecta pot afecta sanatatea parului si scalpului.
„Exista multe cauze care pot aduce si simptome deranjante la nivelul scalpului, precum iritatia, inrosirea, descuamarea sau mancarimea. Insa, inainte de a cauta solutia potrivita, este necesar sa se incerce identificarea si corectarea problemei medicale sau nutritionale care a adus aceasta simptomatologie. Oricare ar fi problema identificata sau tratamentul ei specific, Samponul BLUE CAP este deosebit de eficient in controlul dermatitei seboreeice, matretei si a altor xeroze cutanate ale scalpului care evolueaza cu descuamari, mancarimi, iritatii sau eritem”, explica cercet. dr. Horatiu Albu, master in biologia moleculara.

Iata care sunt cauzele cele mai des intalnite, dar si tratamentul care ajuta la eliminarea lor: 
 

1. Matreata si dermatita seboreeica

Acestea sunt cele mai frecvente motive care creeaza mancarime si iritatii la nivelul scalpului. Raspunsul inflamator al organismului provoaca mancarimea, descuamarea si acumularea pielii moarte la nivelul scalpului ceea ce se soldeaza cu senzatie de disconfort.

Dermatita seboreeica este, de fapt, o forma mai grava de matreata, in acest caz, situatia agravandu-se prin inrosirea scalpului, aspect gras, mancarime frecventa. Aceasta problema se poate extinde si la nivelul fetei sau a corpului, de aceea este bine sa fie tratata adecvat, prin folosirea mai multor produse topice cum sunt cele din gama BLUE CAP – sampon, gel de dus, crema, spray”, afirma specialistul.

2. Psoriazisul

Aceasta este o boala autoimuna cronica care provoaca pe piele sau pe scalp placarde rosii sau scuamoase. Nu este o afectiune transmisibila iar expertii in dermatologie inca nu o inteleg pe deplin, nefiind intru-totul clar ce anume cauzeaza aceasta tulburare, insa se pare ca alaturi de ereditate, deosebiti de importanti sunt si factorii de mediu precum si tiparul metabolic individual.

„Recomand ca, acolo unde se poate, sa se foloseasca in controlul topic al psoriazisului doar produse care nu contin corticoizi. Samponul BLUE CAP este foarte util in mentinerea si consolidarea efectelor tratamentului cu spray-ul BLUE CAP in psoriazisul scalpului. Mai mult, el poate aduce si prevenirea si/sau diminuarea frecventei puseelor psoriazisului la acest nivel. Crema BLUE CAP este indicata pentru hidratarea puternica a pielii uscate, fisurate, scuamoase sau solzoase, asociata diverselor procese patologice. De asemenea, gelul de dus BLUE CAP este destinat igienei zilnice a pielii cu tendinte de psoriazis, dar si a celei afectat si de alte xeroze cutanate mai putin grave”, spune specialistul.

3. Infectiile microbiene si fungice ale scalpului


Multe organisme patogene isi pod gasi mediul propice de dezvoltare la nivelul scalpului. Dermatomicozele precum cele date de pityrosporum ovale si orbicular si dermatoinfectiile cu stafilococi si streptococi se pot localiza sau extinde si la pielea capului aducand – pe langa efectele lor asupra sanatatii - multa suferinta subiectiva, nervozitate, aspect neplacut al parului si scaderea increderii in sine.

„Spectrul larg al efectelor pozitive ale gamei BLUE CAP – sampon, gel de dus, crema, spray se bazeaza atat pe proprietatile anti-bacteriana (pe mai multe microorganisme patogene printre care si streptococii si stafilococii) si anti-fungica (in special asupra pityrosporum ovale si orbicular, atat la suprafata cat si la interiorul stratului cornos) cat si pe imbunatatirea activitatii sistemelor enzimatice intracelulare ce contribuie la stabilizarea membranelor celulare. Mai mult, complementar gamei dermato-igienice exista si Capsulele BLUE CAP, un supliment micronutritional pe baza de extracte vegetale, aminoacizi, vitamine si minerale antioxidante destinat echilibrarii nutritionale speciale a organismului persoanelor cu tulburari ale pielii si scalpului”, completeaza cercet. dr. Horatiu Albu.

Samponul, gelul de dus, crema, spray-ul si suplimentul nutritional BLUE CAP sunt deja disponibile in multe farmacii si magazine specializate, insa puteti sa le comandati online pe www.farmaciaortomoleculara.ro unde veti gasi informatii suplimentare, dar si intreaga gama de produse cu preturi promotionale incepand de la 29,62 lei pana la 125,50 lei. 
Pentru informatii suplimentare sunati la 0721 328 509.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search