miercuri, 9 august 2017

TOP 8 fonduri de ten pe care le ador în vara asta


Sunt mai multe motive pentru care iubesc fondul de ten, chiar si vara, cand unii arunca acel cliseu "lasa pielea sa respire". Un produs de buna calitate lasa pielea sa respire suficient, chiar si pe canicula. In plus, protejeaza pielea impotriva radiatiilor UV si a arsurilor solare, daca are un factor de protectie ridicat, ba chiar poate avea si efect antiimbatranire sau de tratare a cosurilor. Mai mult decat atat, din punctul meu de vedere, un fond de ten de buna calitate poate fi un real salvator intr-o zi in care efectiv ai tenul praf si pulbere, cand ti-e teama sa te privesti si in oglinda, tu doar cu tine in casa, daramite sa mai iesi in lume. Mie mi s-a intamplat. Iar dupa un machiaj ca la carte, am pupat fondul de ten si i-am facut niste declaratii de iubire cum nu credeam ca pot nascoci! :))

Intr-o ordine aleatorie, fondurile de ten pe care le folosesc in vara asta si chiar dupa ce va trece, sunt:

1. CLINIQUE beyond perfecting 2 in 1 - fond de ten si corector


L-am cumparat in mai, din duty free. Nu mai stiu cat am platit pentru el, in jur de 40 de euro parca. Este un fond de ten foarte rezistent, a carui consistenta seamana cu a celebrului Double Wear de la Estee Lauder. Eu am tenul deshidratat, asa ca inainte sa-l aplic, folosesc intotdeauna o crema foarte hidratanta. Altfel, mi-ar fi greu sa-l intind pe piele, pentru ca este destul de gros si pudrat. Cu ajutorul pensulei pe care o vedeti pun picaturi micute pe frunte, obraji, barbie si intind apoi cu degetele. Acopera foarte bine si rezista la fel de bine. 
Toata ziua si mai mult de-atat, daca nu as demachia tenul. 


 Nu mi s-a parut ca incarca porii, nu se simte si nici nu se vede ca o masca, iar efectul final este unul mat, pudrat. Eu nu mai simt nevoia sa folosesc pudra. Uneori il folosesc ca si corector, doar pe anumite pete sau cosuri, si aplic apoi alt fond de ten mai lejer, cand simt nevoia unui machiaj relaxat. 
Pe canicula se comporta exemplar. Nu curge, nu se topeste, nu intra in pori, abia se ia pe servetel daca tamponam transpiratia. Si nu lasa pielea sa luceasca. Uneori aveam senzatia ca ma aflu in reclame, ma uitam in oglinda si il laudam de parca eram in vizorul unei camere de filmat. Chiar este minunat! 

2. CLINIQUE anti-blemish solutions


Continui tot cu Clinique, un brand drag mie de multi ani. Sa fiu sincera, anti-blemish cred ca imi place chiar mai mult decat beyond perfecting, pentru ca este mai lejer, mai fluid, mai usor de intins pe piele. Acopera si el foarte bine, nu la fel ca acesta din urma, insa suficient si, in plus, ma scapa de o problema care mie imi da batai de cap: roseata. Uniformizeaza foarte bine nuanta tenului, intins bine devine invizibil. Daca te uiti cu lupa se vede ca sunt machiata. Altfel, pot pacali lumea ca am un ten perfect! :)  Este un pic mai ieftin decat cel din dreapta, in jur de 130 lei cred ca am dat pe el. Are o textura catifelata, cremoasa, dar fluida in acelasi timp si, repet, face ca machiajul sa devina o placere. Evident ca trebuie sa hidratati pielea inainte de machiaj sau/si sa folositi un primer. Asta ii sporeste intotdeauna calitatile!

3. PAESE collagen moisturising foundation


Este un fond de ten hidratant, care are in compozitie ingrediente active, destinat pielii uscate, deshidratate si, de ce nu, celei normale. Are o textura cremoasa, onctuoasa, care la contactul cu pielea se lichefiaza, cumva, si asta il face usor de intins cu pensula, buretelul sau degetele. Am observat ca la cateva minute dupa, devine una cu pielea, pare invizibil si ai spune ca doar ajuta pielea ta sa ajunga in cea mai buna forma a ei, nu ca ar fi o pelicula de suprafata. Intelegeti voi! :) 


INGREDIENTE ACTIVE:

- Colagen - penetreaza straturile profunde ale epidermei crescand gradul de hidratare cu 50%;
- Panthenol - are un efect calmant si anti-inflamator;
- Extractul de Aloe - calmeaza pielea iritata, hidrateaza si protejeaza impotriva actiunii factorilor externi;
- Vitaminele A, C si E – imbunatatesc aspectul pielii si asigura un ten sanatos si tanar.


Acest fond de ten NU contine parabeni. 
Cel mai mult imi place ca hidrateaza pielea - inainte de a-l folosi nu simt nevoia sa aplic si crema hidratanta si nici primer - insa nu lasa pelicula grasa pe piele. Nu se vede lucios, ci are acel healthy glow pe care ni-l dorim toate.  Daca va place ca tenul sa fie complet mat, puteti aplica pudra la final si aici va recomand tot Paese, mai exact aceasta pudra.
Ca si pret, costa 140 de lei si il puteti cumpara de AICI.


4. SEPHORA 10H Wear Perfection Foundation


L-am mai avut intr-o iarna si daca tot l-am prins la reduceri mi-am spus ca n-ar strica sa vad si cum se comporta vara. Costa 65 de lei in mod normal, eu l-am cumparat la jumatate. Este un fond de ten bun. Nu wow, dar bun. Daca nu aveti probleme foarte mari ale pielii (cosuri, pete, cicatrici) il puteti folosi fara grija pentru ca uniformizeaza nuanta pielii, insa nu acopera la fel de bine ca produsele pe care le-am prezentat mai sus. Eu nu sunt adepta aplicarii mai multor straturi de fond de ten, pentru ca se vede urat, ca o masca, indiferent cat de buildable s-ar lauda el ca este. 
Aluneca usor pe piele, acopera mediu, repet, si se simte placut pe ten. Pentru un finis si mai bun, aplicati si pudra. Ii va prelungi durata de viata si va completa efectul de matifiere.
Alaturi vedeti o pudra bronzanta, tot Sephora, pe care o folosesc pe post de blush, pe perioada verii, cand pielea este bronzata. 

5.MAYBELLINE superstay 24h 
si 
6. MAYBELLINE fit me! matte+poreless


Maybelline superstay 24 h imi place pentru ca acopera bine, se intinde bine si rezista bine. In plus, este rezistent la transfer, fara a usca pielea, asa cum fac rujurile rezistente la transfer, in cazul buzelor. Tehnologia Micro-Flex cu pigmenti Stay-Fresh mentine un look rezistent si o senzatie de prospetime intreaga zi. Il folosesc atunci cand tenul nu are nici o problema, cand am nevoie doar de o culoare uniforma a pielii, fara un makeup complicat, gen cand merg o zi la munte, intr-o drumetie (adica asa, ca in poza de mai jos). Doar cat sa arate pielea bine in poze :) Rezista foarte bine pe timp de canicula!


Maybelline FIT me! matte + poreless este destinat tenului normal spre gras. Formula imbogatita cu micro particule de pudra care absorb instant excesul de sebum si reduc stralucirea fetei. Il ador pentru ca face porii sa dispara. Nu-i inteleg magia si nici nu vreau sa i-o pricep, prefer sa-l iau ca atare si sa ma bucur de efectele lui. Asadar, daca aveti nevoie de un fond de ten care sa matifieze foarte bine, sa tina luciul de peste zi departe de tenul vostru si sa nu-l incarcati de pudra peste zi, in disperarea de a face sebumul sa dispara, vi-l recomand!
Ambele au preturi prietenoase !💓

7. ELIZABETH ARDEN flawless finish perfectly satin 24HR
 

Acest micut face minuni! In aceasta sticluta de 30 de ml se afla un produs care m-a facut fericita de mai multe ori, mi-a schimbat in bine zilele care se anuntau oribile inca de la prima ora, odata cu momentul in care dadeam ochii cu oglinda dupa o noapte nedormita sau dupa un somn agitat, o durere de stomac, de cap, de lacrimi, you name it. Parca imi ia cu mana tot ce-i tern si cenusiu si trist la chipul meu si imi reda un zambet. 
Are o formula usoara, o textura lejera, care il face usor de aplicat, contine vitamina E, este hidratant si matifiant in acelasi timp. Rara combinatia, nu? Pentru tenul meu deshidratat, insa care luceste peste zi, mai ales in zilele astea de foc, este perfect! 
Este matasos, lasa pielea catifelata, de o culoare uniforma si rezista 24 de ore, dupa cum se si lauda. In cauza lui, lauda de sine chiar miroase a bine!
Poate fi folosit, asadar, cu succes in zilele cu umiditate si temperatura crescute.
In plus, are si SPF 15, asa incat pielea este protejata impotriva radiatiilor UVA si UVB.

8. URBAN DECAY naked skin


Acest fond de ten imi va aminti mereu de unul dintre cele mai misto machiaje pe care le-am avut vreodata, realizat de makeup artistul Adriana Haloiu. Adica acesta de mai jos! Nu se observa foarte bine in poza asta, insa m-am simtit tare draguta atunci si am primit cateva complimente in seara cu pricina! :)


Este un fond de ten fluid, cu o textura foarte lejera, catifelata, care poate fi folosit, la nevoie, in mai multe straturi, pentru ca nu se va transforma intr-o masca. De altfel, se si cheama Naked Skin. Nu degeaba si-a primit acest nume. Pielea arata natural, insa in forma ei cea mai buna, atunci cand nu avem nici o imperfectiune, nici o roseata, nici un por dilatat, nici un punct negru. :)

Descrierea aceasta, de pe site-ul Urban Decay, este perfecta, asa ca nu o traduc:

It feels like wearing nothing, yet Naked Skin Liquid Makeup transforms your complexion. Skin looks natural, illuminated and bright with a luminous demi-matte finish: like the beautiful skin you were born with. Light-diffusing spheres provide a visible reduction in the appearance of fine lines and wrinkles, blurring imperfections for beautifully perfected, ultra definition skin that looks completely real.
 



Formula este fara ulei, fara parabeni, fara parfum si bogatain ingrediente hranitoare:

Matrixyl 3000 - Peptide anti-rid, cu proprietati de lifting ce redau si pastreaza aspectul intinerit al pielii, imbunatatindu-i elasticitatea.

Litchiderm (derivat al fructului de lychee) – Protejeaza pielea impotriva deshidratarii, a stresului oxidativ si a procesului de imbatranire accelerata, oferind un ten cu aspect mai luminos, mai sanatos.

Ceai Verde & Vitamina E – Anti-oxidanti neutralizeaza radicalii liberi si accelereaza productia de colagen pentru o piele mai neteda si mai supla.

Hialuronat de Sodiu – Mentine si atrage apain straturile de piele pentru hidratare optima, circulatie si absorbtie a nutrientilor, oferind un aspect neted, catifelat si intinerit tenului.

Gama extrem de variata de nuante foloseste un sistem de numerotare simplu pentru a te ajuta saiti gasesti nuanta perfecta. Nuantele care se termina in "0" sunt calde (subtonuri galbene/olive). Nuantele a caror denumire se termina in "5" sunt reci (subtonuri de roz sau neutre).


Costa 175 de lei.
Loredana spunea...

Nu am incercat fondurile astea de ten, dar nici nu ma machiez vara :D

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search