vineri, 8 septembrie 2017

Neașteptat de îndrăgostită de Hamburg


Abia m-am intors din Parga, un orasel superb din Grecia, insa inainte de a va povesti cum a fost acolo, as vrea sa va arat cateva fotografii dragute din Hamburg, unde am fost pentru o saptamana, la inceputul lui iunie. A fost prima vizita in Germania, m-am dus cu inima stransa, recunosc pentru ca ma gandeam ca nu-mi va placea prea mult. Dar am fost surprinsa extrem de placut de acest oras si imprejurimile lui! Acum ca ma gandesc, regret ca nu am ajuns in Bremen, orasel pe care imi doresc de-o viata sa-l vad si care era relativ aproape de Hamburg, insa asta inseamna ca va trebui sa ma intorc in Germania! :)

Am locuit in Glinde, un oras aflat la cativa km de Hamburg si care pare desprins din povesti. Strazi impecabile, case superbe, cu pajiste si flori in fata, liniste, curatenie, oameni draguti, autobuze in care erau puse la dispozitie, in mod gratuit, carti. Transportul in comun este unul fara cusur, fiecare statie de autobuz fiind dotata cu afisaj electronic ce anunta numarul de minute pana la urmatoarea masina. Si nu, nu se intarzia nici macar un minut!Iar metroul nu avea bara de acces. Se mergea pe buna credinta a calatorilor. Evident ca toata lumea avea abonament, atat pentru autobuze, cat si metrou, insa si daca nu aveai, tot puteai calatori. Foarte rar se faceau controale, din cate am inteles de la prietenii mei care locuiesc acolo! Insa, avand in vedere ca nu se trece strada pe rosu, chiar daca nu exista nici o masina la orizont, greu de crezut ca se intra la metrou fara abonament.
Hamburgul este minunat! Cosmopolit, modern, extrem de curat, animat, magazine multe, terase superbe, restaurante.
Ah, sa nu va surprinda, daca ajungeti acolo, ca vi se vor cere 50 de eurocenti pentru accesul la toaleta, indiferent ca vorbim despre Starbucks, McDonald's, restaurante in care mananci, etc. Spre deosebire de Viena, unde am mai platit taxa de toaleta la McDonald's, de exemplu, in Hamburg nu primesti nici un bon valoric pe care sa-l poti folosi ulterior pentru cumparaturi. Platesti si auf wiedersehen! :)
Iti recomand sa vizitezi orasul pe jos, de la un capat la altul pentru ca intalnesti frumos la orice colt de strada! Ia o harta, incalta-te comod si treci la umblete! :)
Neaparat sa ajungi la Gradina Botanica unde nu exista taxa de intrare si este un loc rupt din Rai!
Gradina Zoologica este si ea minunata. Animalele sunt in spatiul lor, fara gratii si custi. Sigur ca nu-ti sare leul in spate si nici maimuta in brate pentru ca nemtii au spatiile gandite foarte misto. 
Intr-una dintre zile am ajuns la Marea Nordului, intr-o localitate ce se cheama Timmendorfer Strand, care m-a fermecat. Am avut senzatia ca sunt intr-o oaza in care toata lumea este frumoasa, cocheta, educata, vesela. Plaja fara sezlonguri, ci dotata cu un soi de casute micute, in care incapeau o persoana sau doua, un fel de sezlong cu acoperis, pesemne ca nemtilor nu le prea place sa se prajeasca la soare. Toti cei pe care i-am vazut pe plaja citeau sau dormeau si se bucurau de briza. 
Nu ma mai lungesc, ca rubrica se cheama Jurnal Foto, nu roman de vacanta! :)
Va las cu fotografiile!
xoxo



































































































Adina Popescu spunea...

Superbe fotografiile si probabil si orasul, dar nu se compara cu cele din Parga (te-am urmarit online) pe Facebook.
Prefer zona mediteraneeana, desi si in spatiul germanic si anglo-saxon sunt multe locuri minunate.
Sa ai parte de o toamna minunata si "vacante fierbinti"!

PentruDive.com spunea...

Multumesc mult pentru vizita, Adina! :)
Voi povesti si despre Parga cat de curand! <3

Cecilia spunea...

Ce poze superbe! Mai posteaza in genul asta.

PentruDive.com spunea...

@Cecilia, iti multumesc tare mult pentru aprecieri! :)
Ma bucur ca ti-au placut. Incerc sa aduc, prin fotografii, un pic din locurile pe care le vad! :)
Am atatea vacante in stand by, sute de poze frumoase care asteapta sa le vina randul!
Revin! <3

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search