vineri, 13 octombrie 2017

Îngrijire fără parabeni, o decizie pentru care mă felicit: 3 produse preferate


Ultima data cand pielea mea a luat contact cu o crema special preparata pentru nevoile pielii mele, cu ingrediente bio, a fost acum trei ani cand ma luptam cu o acnee ingrozitoare pe spate si care nu a disparut cu nici un alt produs din farmacie sau magazin de cosmetice. Si imi amintesc faptul ca persoana care mi-a preparat crema mi-a pus cateva intrebari legate de nevoile pielii mele, de tipul ei, de felul in care mi-as dori sa fie, atat in privinta pielii corpului, cat si a tenului.
 Peste cateva zile am primit o lotiune tonica, o masca, o crema de zi, una de noapte si una speciala pentru cosurile de pe spate. Dupa o luna de tratament, pielea mea radia! Mi-am propus atunci sa includ in rutina de ingrijire a pielii mele numai astfel de produse: cu ingrediente active, bio, organice, fara parabeni si conservanti in exces, fara substante chimice, fara parfum artificial. 
Insa, cu timpul, dorinta mea s-a pierdut printre ambalaje frumoase, cutii colorate, sticlute care-ti fura privirea, branduri care promit multe, etichete stralucitore.
Am ajuns, insa, intr-un moment in care tenul meu, de femeie de 35 de ani care iubeste soarele si marea, este in impas. 
Il simt uscat, deshidratat, tern, lipsit de luminozitate si elasticitate.
Nu duc lipsa de cosmetice, sper ca v-ati convins de asta, urmarindu-ma. Am zeci de creme si lotiuni, insa pare ca nimic nu mai functioneaza in perioada asta. 
Si atunci Universul mi-a intins o mana de ajutor, ca de fiecare data cand am cu adevarat nevoie.
Qi Cosmetics se cheama, de aceasta data, mana de ajutor care mi-a fost intinsa. Nu cunoasteam brandul foarte bine. Am vazut cateva fotografii ale produselor pe Instagram, la cateva dintre fetele pe care le urmaresc, insa am tot amanat o vizita pe site pana cand site-ul a venit la mine. :)

Ce produse am ales 
 
Am ales sa folosesc, pentru inceput, trei produse despre care am simtit ca ma vor ajuta: o lotiune tonica antiîmbătrânire, un ser cu acid hialuronic și o crema calmanta și hidratanta pentru tenul afectat de cuperoza si rozacea. 


Gandul ca fiecare dintre ele este handmade, ca o persoana pasionata de uleiuri esentiale, extracte naturale din plante si fructe si legume a studiat cu atentie problemele pielii si a ales acele combinatii miraculoase pentru a-l ajuta, mie mi-a dat curaj. Intocmai ca si scrisul de mana, ma face sa ma simt speciala ideea de handmade, simt ca odata cu acel borcanas cu crema imi este livrata o parte din energia omului care a preparat-o, din dragul pe care l-a pus in acea pomada pentru ca nu poti munci intr-un astfel de domeniu daca nu esti absolut pasionat de ceea ce faci. 

Despre tonicul cu roiniță, castravete și Aloe Vera


Vedeti, da, pe eticheta: natural, fara parabeni, handmade.
Completez: parfum natural, de plante, proaspat ca o poienita din Busteni, la inceput de mai.

De ce este minunata aceasta lotiune tonica


Contine:
  • Apa de melisa (roinita) bio – rol antirid, calmanta, anti-inflamatoare si anti-oxidanta pentru toate tipurile de piele. Netezeste si tonifica tenul, calmeaza roseata si mancarimile pielii.
  • Extract bio de castravete – hidratant, purifiant, antiinflamator. Amelioreaza petele pigmentare si confera luminozitate tenului.
  • Gel organic de Aloe Vera – puternic efect hidratant, este astringent şi antiinflamator, nutritiv, cicatrizant cutanat, regenerator, stimuleaza vindecarea pielii si imbunatateste microcirculatia. Calmant, trateaza si amelioreaza iritatiile pielii si stimulează sinteza colagenului. Aloe Vera contine vitaminele A, B1, B2, B6, minerale, precum și o mare cantitate de aminoacizi și enzime.
  • Sodiu PCA – activ cosmetic cu efect hidratant si umectant forte, este emolient si higroscopic, având capacitatea de a atrage umiditatea din aer. Continut natural in piele, este unul dintre cei mai importanti componenti ai ”factorilor naturali de hidratare”.
  • Panthenol (provitamina B5) – un activ hidratant, cicatrizant si antiinflamator pentru piele, potrivit pentru pielea sensibila sau iritata

O aplic cu ajutorul unei cotonete dupa fiecare demachiere, dar si in timpul zilei, pe pielea curata, atunci cand sunt acasa. Ador prospetimea pe care o confera tenului meu. In plus, imi catifeleaza pielea si matifiaza, fara a usca, evident. Doar contine extract de castravete, care este un foarte bun agent hidratant. Am folosit-o dupa fiecare tratament cosmetic, chiar si dupa extragerea punctelor negre si s-a comportat excelent. A calmat pielea, nu am avut rani, cicatrici, iratatii, mai cu seama ca o pastrez in frigider, pentru un plus de senzatie.

O gasiti AICI
 

Hialuronicul meu cel de toate zilele, cu proteine din mătase


Cu serumurile am o relatie speciala de multi ani, in sensul ca le ador. Am testat foarte multe, de la cele mai accesibile, pana la cele care costa cat un weekend prelungit in Vama Veche. Evident ca nu toate cele care promit pielii o tinerete fara batranete se si tin de cuvant, insa pentru o piele frumoasa trebuie luati in calcul si alti factori, nu doar calitatea cosmeticelor folosite. 
Hidratarea CU APĂ, alimentatia bogata in fructe si legume, eliminarea totala (daca se poate) a zaharului, zero prajelile, zero sucurile dulci si acidulate, sportul... O crema de multe milioane are, intr-un final, eficienta zero daca noi nu dormim suficient, nu ne hranim sanatos, nu ne hidratam, nu ne protejam impotriva radiatiilor solare, dormim machiate si nu facem miscare.
Revenind la aceasta recenta descoperire in materie de serumuri, recunosc ca m-a cucerit acidul hialuronic din compozitie. De la o varsta incolo trebuie sa luam in calcul si acest aspect. 

Ce contine si ce beneficii are:
  • Hidrolat organic de trandafiri – tonifiant, revigorant, astringent si antirid. Atenuează roseata si catifeleaza pielea.
  • Acid hialuronic – un activ puternic hidratant, moleculele sale atragand si retinand apa; diminueaza aspectul ridurilor, confera finete si intareste bariera pielii.
  • Magnesium ascorbyl phosphate – forma de vitamina C care este considerata stabila si este un antioxidant eficient pentru piele. Este cunoscut pentru cresterea nivelului de hidratare a pielii, indicat chiar si pentru tenurile sensibile. Stimuleaza sinteza colagenului, imbunatatind textura si elasticitatea pielii.
  • Gel organic de Aloe Vera – puternic efect hidratant, este astringent şi antiinflamator, nutritiv, cicatrizant cutanat, regenerator, stimuleaza vindecarea pielii si imbunatateste microcirculatia. Calmant, amelioreaza iritatiile pielii si stimuleaza sinteza colagenului. Aloe Vera contine vitaminele A, B1, B2, B6, minerale, precum și o mare cantitate de aminoacizi și enzime.
  • Proteine din matase – bogate in amino-acizi, sunt usor absorbite de piele si au proprietati de hidratare perfecte. Ajuta la regenerarea pielii si promoveaza vindecarea ranilor si a cicatricilor. Au efect de netezire a ridurilor si anti-oxidant.
  • Niacinamida (vitamina B3) – benefica pentru tenurile acneice, cu exces de sebum, roseata, hiperpigmentare, inflamatii. Imbunatateste aspectul, hidratarea şi tonusul pielii.

 Are o textura placuta, lejera, penetreaza usor pielea si o lasa perfect matasoasa, total neuleioasa. Cu sau fara rima, serumul este genial. Il folosesc dimineata si seara, dupa demachiere si inaitea aplicarii cremei de zi sau de noapte. Uneori nu mai simt nevoia aplicarii unei creme si am constatat ca este si o excelenta baza de machiaj. 

Il gasiti AICI


De ce îmi place crema hidratantă cu mușețel și avocado


Ma frustreaza de cativa ani cuperoza. Nu se afla intr-un stadiu avansat, stiu ca este genetica (mersi mult, tata!), stiu ca am o mare parte din vina pentru ca ador baile si dusurile fierbinti. Astfel, incerc sa rezolv problema cu ajutorul cosmeticelor. Unele ma ajuta, altele nu. Insa consider ca este obligatia mea fata de mine sa tot testez.

De ce am ales aceasta crema 

In primul rand pentru ca m-a cucerit lista de ingrediente:

  • Hidrolat bio de musetel – este regenerator, calmant, antiinflamator si amelioreaza cuperoza.
  • Uleiul de avocado – protector si calmant, potrivit si pentru pielea sensibila, anti-oxidant, reda elasticitatea pielii.
  • Ulei de Centella Asiatica – aduce beneficii tesuturilor deteriorate, amelioreaza problemele venoase sau circulatorii, imbunatateste fluxul sanguin. Este antiinflamator, regenerator tisular si stimuleaza sinteza colagenului.
  • Extract vita rosie – bogat in resveratrol, imbunatateste fluxul sanguin, este tonifiant venos, creste tonusul si elasticitatea pielii.
  • Ulei esential de chiparos – imbunatateste circulatia, intareste capilarele sanguine, este antibacterian, anti–infectios si anti–microbian.
  • Ulei esential de benzoin – reduce roseata, are proprietati cicatrizante, de regenerare si calmant.
Acum ca am lamurit ingredietele si rolul lor in relatie cu pielea, va spun ca ador, inainte de toate, mirosul ei. Este un parfum deosebit de proaspat, evident cu arome naturale, note vegetale, lemnoase.
N-as putea spune in ce masura amelioreaza cuperoza, acest lucru nu se intampla de pe o zi pe alta, ci dupa luni de utilizare a cremei. Insa, ce pot sa va spun momentan, dupa trei saptamani de folosire a ei, o data la doua seri, este ca ma ajuta sa realizez un masaj facial, datorita uleiurilor din compozitie. Masez usor pielea si dupa cateva miscari, tenul deja a absorbit-o. V-am spus ca am pielea foarte deshidratata in perioada asta. 
Constat un plus de luminozitate si de hidratare. Pielea isi recapata elasticitatea pe zi ce trece, este mai ferma, mai luminoasa si simt ca nu ma mai strange, ca la inceput. 
Voi continua sa o pastrez in rutina de ingrijire a tenului meu si va tin la curent cu rezultatele.

Daca vreti sa o incercati si voi, o gasiti AICI.
Anonim spunea...

Draga mea, toate bune, dar sunt foarte scumpe.....

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Start typing and press Enter to search